Friday, 22 November 2013

:: Imbas Kembali-Bercuti di Pulau Pom-Pom..

AssaLamualaikum
Berikutan daripada entry Tragedi Pulau Pom-POm aku terpanggil untuk berkongsi dengan kawan-kawan semua tentang keindahan Pulau ini. Masa kami pergi tu kami setakat balik hari. Pulau 'private' kalau tak silap sebab masa kami kesana hujung tahun 2011 hari tu kami tak dibenarkan masuk (sebab penganjur lawatan tak tahu yang kami kena ada surat kebenaran terlebih dahulu untuk masuk). Jadinya kami hanya singgah di Jeti dalam setengah jam untuk bergambar dan menikmati keindahan pulau tersebut. 
Jeti Pulau Pom-POm
Keindahan lautnya
Masa kami singgah ni air laut surut, memang cantik!
Budak tumpis baru 1 tahun lebih masa ini. Suka dia berlari sepanjang jeti tu.
Bila terjadi kes penculikan yang melibatkan warga Taiwan tu memang terkejut sangat. Sebab dah pernah sampai ke sana. Masih terbayang-bayang keindahan pulaunya. Air laut yang biru kehijauan sehingga ikan pun boleh dilihat. Indah sangat suasananya.
*Info setakat 21/11/2013: Isteri pelancong Taiwan yang diculik masih belum ditemui. Moga Allah masih melindunginya. Risau dengan kejadian jenayah yang semakin menjadi-jadi.
WasSaLam^_^

27 comments:

  1. kan .seriau je dengar
    tpi kebanyakkan pulau kat malaysia ni byk sgt bersebelahan dgn negara jiran.hihi

    ReplyDelete
  2. cantiknkya..dulu2 saya memang suka g pulau2...tp x pernah dengar pasal penculikkan..tp sekarang..adoi...Malaysiaku Aman

    ReplyDelete
  3. canteknya...x penah sampai lg pulau² sebelah sana..tingin nak pegi tp takot bila mcm² berita keluar...

    ReplyDelete
  4. Ruginya tak dapat explore lebih lagi kan atie..tp nampak memang cantik pulau tuh..moga yg diculik tuh dapat kembali dengan selamatnya..inshaallah..

    ReplyDelete
  5. mmg cukup risau dgn berita2 jenayah kebelakangan ni kan.. mkn menjadi2

    ReplyDelete
  6. Tngok gmba2 tu mngembalikan kenangan masa meredah perairan semporna tu

    ReplyDelete
  7. comelnya Pa'e.. masih kecik lg time ni.. :D

    semoga segera ditemukan mangsa yg diculik tu, insyaallah..

    ReplyDelete
  8. Jernihnya air laut nya Atie nampak hingga kedalam laut tu... betullah atie jenayah sekarang ada dimana-mana.. semakin risau pulak ..

    ReplyDelete
  9. Cantik nya...tak penah lagi cik sampai kat pulau pom2 ne walaupon jarak sdkan dgn semporna tu boleh di katakan dekat juga..Cik pernah singgah kat homestay sana jak.memang cantik..air laut jernih gilaa...

    ReplyDelete
  10. cantiknya..sejuk mata memandang. Tapi tu lah, kekadang rasa mcm "sape kata malaysia ni aman?"

    ReplyDelete
  11. salam kenal..terima kasih sudi follow, saya follow kembali..

    memang cantik la pulau ni

    ReplyDelete
  12. Memang cantik, itu yg menjadi tarikan plenacong tu kan, and jadi target penjenayah jugak. Heishh moga mangsa dalam keadaan selamat.

    ReplyDelete
  13. Tula kan Atie..sayang tempat perlancongan yang cantik ini tercemar dengan kes penculikan tersebut..semoga tiada yang buruk terjadi..dan sememangnya Pulau Pom pom ni cantik bangat!untuk Atie dah sampai ke sana..

    ReplyDelete
  14. cantik tempat ni...tapikan bila dah ader kes2 culik ni macam seriau lakkan...

    ReplyDelete
  15. mmg cantik pulau ni..tp paling comel si pae lah..cute nye mase kecik

    ReplyDelete
  16. Cantiknya air laut yg biru2 tu..semoga keadaan kat sana dpt kembali aman kak.. :)

    ReplyDelete
  17. Oooo..awak pernah ke kawasan Pulau PomPom ni..
    Sedih..sebab kawasan yg indah mcm tu, dah jadi pusat jenayah...

    ReplyDelete
  18. ye. mmg kelihatan cantik..

    moga kita dilindungi oleh-Nya drpd segala perkara yg tidak baik. Aamiin.


    Btw sister, this is my new account. huhu

    ReplyDelete
  19. Mmg cantik....jernih...suka tgok...kalau tgok sndri mesti tenang je...tak smpai lg kat cni....

    ReplyDelete
  20. salam atie..zee kureng sihat tu yang blog pon takde entri..hehee

    tu la, dengar kat berita pasal ni terkejut gak..skrg ni kat mana2 pon memang dah tak selamat kan..

    geram tengok keletah pa'e masa kecik..cute sangat ni abg..
    berangan gak nak jejak kaki ke sabah..cantik la pantai2 kat sana..

    ReplyDelete
  21. cantik tempatnya..tapi risaulah agaknya banyak lanun kat sana

    ReplyDelete
  22. pae baru dpt kaki seronok la berlari kesana sini..cantik tempatnya..tak sgka jadi tempat jenayah kan

    ReplyDelete
  23. best nya sabahhh ada byk pulau..nak pg!!huhu...sekarang mcm2 je kes jadi kt malaysia..takut nk pg mana2..huhu

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..