Monday, 25 November 2013

:: Kisah 23hb & 24hb/11/2013...

AssaLamualaikum
Senyum sendiri bila letak tajuk entry ni. Haha! kes kering idea tentang tajuk lah ni. Saja nak kongsi dengan you all tentang aktiviti weekend kami. Berdua sahaja dengan Pa'e. Baba memang tak sama jadual dengan aku. Sabtu dan Ahad sekarang ni dia kena kerja pula.
*Sabtu :
Teringin sangat nak makan tom yam. Dah lama tak masak, sabtu tu lah baru tertunai hajat. 
Haha! jangan gelak tau, bila Ibu yang tak terer masak turun dapur ini lah kejadiannya. 
Yang penting baba dan Pa'e makan bertambah. Hirup kuah pun dah cukup.
*Ahad :
Sebab susah sangat nak pujuk budak tumpis ni makan, pagi semalam buatkan dia roti goreng salut telur. Suka plak dia makan. Siap pesan "ibu, jangan bagi habis loti abg Pa'e :). 
Ikan tu plak rezeki, jiran yang bagi. Fresh sebab depa baru balik dari memancing. Adalah dalam 7 ekor. Semalam terus bakar 3 ekor makan cecah budu+lada+limau. Nyum! (tak sempat nak snap gambar, dah selamat dalam perut. Haha!)
Itu sahaja laporan aktiviti untuk hari ini. Sekian! Hihi.
WasSaLam^_^

24 comments:

  1. tomyam is my pebret...hehehe...menu paling senang tuh, men campak² jee...kekeke..

    ReplyDelete
  2. ikan kalau fresh..bakar memang sedap...x pun goreng..pergh..x sedar dah berekor2 hbs masuk dlm perut kan

    ReplyDelete
  3. sedap tuh atie pa'e ngan babahnya sampai bertambah tuh..sesakali buat mmg power..
    macam ikan jaket (orng kelate panggil) nampaknyer yer..belah belakang goreng sambal pun sedap atie...rezki..:)

    ReplyDelete
  4. nyam2....sedapnya....ikan fresh bakar cicah sedapnya.......

    ReplyDelete
  5. Salam Isnin Atie...semuanya sedap..hehehe

    ReplyDelete
  6. Laporan aktiviti Di terima Atie hahaha
    Bestnya dpt ikan fresh pastu bakar perghh kecur air liur ;)

    ReplyDelete
  7. wowww...best lah tu..siap makan bertambah lagi.. =)

    ReplyDelete
  8. Ari cuti..hari utk msak memasak la ea dak.. Hihi..simple tpi nmpk mnyelerakan..

    ReplyDelete
  9. wahhh...mkn budu...niesa pn nak blaja la mkn budu..hehe

    ReplyDelete
  10. ahahahhhhaa memang la atie..zee pon selalu blurrr nak boh tajuk..
    mana tak terer nya???jadik la tu tomyam..
    roti celup telur memang sedap..pastu letak lagi sos, mmmm best..
    untung la dapat ikan free...memang nampak segar pon..wowww orang sabah pon makan budu erkkkk..

    ReplyDelete
  11. saya tak pandai makan budu.. hehehe..
    tapi dapnye kalau dapat makan ikan bakar.. heehhe..

    ReplyDelete
  12. bila baca cicah budu tu terus je akak telan air liur...sedapnyeeeeeeeeeeee

    ReplyDelete
  13. ooooh cerita makan2... ehm kalau dah bertambah makannyer tu memang yummmy2...

    ReplyDelete
  14. 1. Tomyam yg sedap memang kuah dia Atie
    2. Bila dah tahu Pa'e suka roti telur ok juga Atie boleh buat selalu
    3. Ikan caru bakar memang sedap..

    ReplyDelete
  15. Tom yammm.....wahhhh slurppppp..

    ReplyDelete
  16. dah lama tak buat tom yam..sedap jugak nih.

    ReplyDelete
  17. samalh aktiviti weekend KA penuh dgn acara melayan selera & anak tekak sumai & anak2 hehehe

    ReplyDelete
  18. sedap tu ikan cencaru bakar.. tom yam.. peh..

    ReplyDelete
  19. suka pae makan roti goreng tlur..sebijik macam aiman..apa je berasaskan telur dia suka la..

    ikan fresh klu bakar mmg mabeles..cicah plak budu terbaiklah even sy tak berapa reti sgt makan budu.haha

    ReplyDelete
  20. sedapnyaa..dah lama tak masak tom yam..haih mesti nak kena buat ni..hihihi..Pa'e sama macam Aqil..tak suka makan..susah hati kita kan Atie..

    ReplyDelete
  21. eh abang Pa'e, bak sikit loti JJ nak hehhe. comey sungguh Pa'e ni tau, suka dia roti tu yer, sama la ngan JJ. eh itu iakn apa ek namanya Atie? Saya tadi baru beli ikan yg nampak serupa ini la, tp mine tak la fresh, frozen jer, dah lama nak makan ikan penat pusing cari yg fresh. tom yum u seksi ok.

    ReplyDelete
  22. Sya x pndai mask tom yam..nnti nk kena cuba masak2 ni..sbb sya suka mkn yom yam..akk nk sikit.hehe

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..