Monday, 25 November 2013

::Master Chef Malaysia All Stars Sudah Bermula...

AssaLamualaikum
Walaupun aku tak terer langsung memasak, tapi apabila ada rancangan memasak di TV pasti hati meronta-ronta nak tengok. Ceh! haha. Betul lah sebab suka tengok orang masak. So, rancangan wajib tengok aku sekarang ialah Master Chef Malaysia All Stars. Master Chef kali ni menggabungkan peserta-peserta Master Chef Malaysia yang lalu didalam satu rancangan. Mereka bertanding untuk merebut gelaran juara disamping mengumpul dana untuk rumah-rumah kebajikan yang mereka wakili. 
Kiranya memasak sambil beramal. Lebih kurang sama juga dengan konsep sebelum ini.
Di atas adalah senarai peserta yang terpilih. 
Peserta pilihan ku kali ini ialah Celina dan Soo Wincci.
Dua peserta ini bagi aku ada kelebihan tersendiri.  
Eh! tapi Imelda dan Ary Malik pun OK jugak. Haha! mana satu ni.
Saksikan di Astro Ria setiap Sabtu-Rabu jam 9.00pm-10.00pm. 
Pelbagai ragam mereka didapur dapat kita saksikan disamping boleh belajar resepi-resepi baru. (bagi yang rajin mencuba) Hehe!
WasSaLam^_^

15 comments:

  1. niesa peminat AA..!haha..layan jugak master cheff ni..

    ReplyDelete
  2. hehee..aida pon suka tgk Masterchef ni..tengok diorang masak pon dah rasa kenyang..hihihi

    ReplyDelete
  3. Apa yg pasti kakak memang tak dapat mengikuti live sebab rumah kakak tak pasang astro pun Atie... kalau nak tengok bila dah lepas itupun ikut internet...

    ReplyDelete
  4. saua pun suka tgk rancangan master chef ni…. boleh la cari video online nanti :)

    ReplyDelete
  5. Macam best jak kak musim baru nie. Saya tak layan sangat sebenarnya master chef nie. Tapi kakak saya salu tengok so saya pun tengok la yg sblm2 nie.. Huhu

    ReplyDelete
  6. I yg sebelum2 ni tengok satu or dua episod jer, too much drama masak tah apa2 jer. (amboi komen kemain nak kena I ni kan)

    ReplyDelete
  7. resepi depa ni ssh nak ikut..bahan2 ssh nak dapat.tp sy mmg layan dr episod satu masterchef n masterchef selebriti.yg all stars ni ptut gak la layan..cuma panas hati sikit la kan byk propa..nama pun astro ye tak..

    ReplyDelete
  8. lya xpnh tgk lagsung MC ni...
    tp y ni kbtulan tertgk kelmarin..
    agak mcabar kna siapkan masakan dlm tempoh y singkat dgn bahan y limited..huhu..klo lya mmg pdan ketor lutut je.. hehe..ptt la ramai y suka tgk rncangan ni..mmg best pon..n sedikit sbyakdpt gak ilmu msakan

    ReplyDelete
  9. haaaa...neesa mmg minat tgk masterchef ni...kadang2 bagi idea nak masak apa...dan sebenarnya masak ni kna kreatif..tambah2 lagi kalau byk bahan..patut bersemangat lagi nak masak..tapi kalau dah terkejar2 masa tu...tu yg jadi kelamkabut~huhu

    ReplyDelete
  10. Sya pun mmg suka rancangna masak2 ni.hehe..pling suka tgk chelah..sbb dia lawak..hehe

    ReplyDelete
  11. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..