Friday, 29 November 2013

:: Pencetus Ummah - Astro Oasis..

AssaLamualaikum
Rancangan wajib tonton aku selain Master Chef Malaysia All Star ialah Pencetus Ummah-Duniaku Dakhwahku. Rancangan yang berkonsepkan ala-ala Imam Muda ini juga menampilkan peserta-peserta dari seluruh negara. Berkonsepkan realiti Undi melalui sms (bagi 3 peserta yang mendapat undi terendah dalam setiap minggu) dan juga ada juri tetap setiap minggu. Paling mencabar bila peserta diberikan soalan pantas yang perlu dijawab pada masa itu juga.
12 Peserta Pencetus Ummah
Barisan peserta yang amat berbakat
Seramai 12 orang peserta Pencetus Ummah yang terpilih adalah Attan Thowi Yusof, 31, Kedah; Fakhrul Islam Md Zarin, 24, Melaka; Mohd Fakhrurrazzi Mohd Hanapi, 29, Selangor; Muhammad Hafiz Mohd Haneefa, 32, Selangor; Mohd Hafidz Mohd Zawawi, 27, Kelantan; Hishammuddin Iberahim, 35, Kedah; Izzat Fathi Hisham, 24, Perak; Shahrul Hamid M.P.H. Seeni Md, 38, Pulau Pinang; Mohd Sufian Mohd Isa, 28, Selangor; Mohd Zainudin Mohamed Zaini, 32, Perak; Salman Maslori, 31, Kuala Lumpur; Rahmat Ikhsan Mohd Sofyan, 20, Kuala Lumpur.

Para Murabbi nya terdiri dari personaliti yang hebat-hebat. Moga dapat melahirkan para penceramah yang hebat juga nanti. Pengacara : Dr Ridhwan Teh Abdulah. Bersiaran secara langsung setiap khamis jam 9.00pm di di Astro Oasis 106. Info lanjut boleh baca DISINI
WasSaLam^_^

23 comments:

  1. Best yer rancangan nie atie, drp atie cerita rsnya agak menarik..ummu manalah dapt tgk kan dr sini..heheh

    ReplyDelete
  2. niesa sll tgk iklan je sis..haha..blm berkesempatan lgi mo tgk rancangan ni...

    ReplyDelete
  3. Terbaru dari Astro Oasis..Pencetus ummah selain best di tonton dapat berkongsi ilmu jugak kan sis atie!..begitu jugak dengan Master chef all star..memang the best hehe..
    TQ..sis Atie,orang pertama follow blog saya..janagan serik menjenguk lagi ye..:)

    ReplyDelete
  4. Salam jumaat kak atie!!! long time no c.. hehehe...
    kite pernah tgk gak mggu lepas. blh thn la.. siap nyanyi2 lagi :D

    ReplyDelete
  5. blm ada peluang nak tgk lagi program ni....tgk iklan mcm best jugak sebb dia punya cikgu2 best2

    ReplyDelete
  6. Bila program yg baik-baik Atie perasan tak pesertanya ramai lelaki. Ini lagilah langsung tak ada perempuan...

    ReplyDelete
  7. belum berkesempatan nak tonton

    ReplyDelete
  8. ada gak tengok iklannya...ramai yang berbakat rupanya
    salam jumaat...

    ReplyDelete
  9. wak pon dh lama X tenokks Astro jugakks.,uHHUuu

    ReplyDelete
  10. nak tengok jugekk.. kat kampung tade astro.. huhuhu

    ReplyDelete
  11. takde astro lah atie :) rancangan yg bagus mmg elok ditonton. Boleh tambah ilmu.

    ReplyDelete
  12. okje tak pernah tengok lagi Atie...
    best ke tak? Ada kawan kata lagi best Imam Muda...

    ReplyDelete
  13. Akak tak ada astro Atie... ofismate akak kata malam tadi best sangat sebab dorang tayang kisah As Syahid Ahamad Ammar dan dijemput kedua ibubapanya sekali berucap... ramai yg mengalirkan airmata.. mak beliau begitu kuat tiada setitis airmata yg menitik.. search google ada jumpa rakaman video tu ...

    ReplyDelete
  14. cabaran pd yg berilmu.....semuanya hebat2 kan....?

    ReplyDelete
  15. best jugak tengok rancangan ne..tapi cik tonton kat utube je lah..kalau kat umah ne tak berpeluan nak pegang control tv...huhuhu

    ReplyDelete
  16. Wajib tonton rancangan ni. Sangat menarik. Fiza pun suka tengok selain dari Masterchef all star :)

    ReplyDelete
  17. Salam jumaat kak..sya xde astro ni..x dpt nk tgk..

    ReplyDelete
  18. tulaa baru nak follow pencetus ummah ni..this week terlepas kena tengok ulangan la..ramai kata best kan..

    ReplyDelete
  19. Salam atie,
    Berhibur smbil menambahkan ilmu ugama.
    Menfaatkan rancangan2 tv yg baik2

    ReplyDelete
  20. Baru tahu tentang PU ni minggu ni..memang best..

    ReplyDelete
  21. bgus juga de rncgn realiti mcm ni.. dr hiburan je kan,, tapi sy x berapa minat nk layan realiti tv... so, tgk gtu je..

    ReplyDelete
  22. Racangan tv yang sangat menarik...

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..