Wednesday, 21 October 2015

Berhati-hati semua #Kepialu..

Salam Pagi Rabu
Risau juga dengan musim Kepialu sekarang ini. Peningkatan kes berlaku. Berhati-hati kengkawan semua ya. Ambil langkah berjaga-jaga. Paling penting jaga kebersihan makanan.
Bila ada simptom-simptom ini sila lah rujuk ke klinik @ hospital berdekatan.

Moga kita semua dilindungi dari segala penyakit.
WasSaLam^_^

23 comments:

  1. Terima kasih info atie..
    Mcm2 dah melanda negara kita..
    Dgn jerebu lagi.. ni kepialu pulak..

    ReplyDelete
  2. Lagi Allah turunkan ujian buat hambaNya
    Moga dengan semua ini semakin mendekatkan diri kepadaNya

    ReplyDelete
  3. bahaya kepialu ni hati2 jaga kesihatan diri..

    ReplyDelete
  4. aa.banyak yang bagi info pasal kepialu ni kebelakangan ni. agaknya memang banyak betul kesnya ya. kena sama2 hati-hati nampaknya ni kan...tak nak la kena macam2 sakit

    ReplyDelete
  5. Betullah Atie.....tengah viral demam kepialu ni. Takutlah pulak nak makan luar. Tapi tak makan luar, tak boleh jugak....malas nak masak hari hari haha...n

    ReplyDelete
  6. Aamiin.. semoga kita semua dijauhi segala peyakit yg bahaya..
    Bimbang gak dgn musim skrg ni etie..,lagi2 jerebu ni. Batuk2 n flu berpnjangan plak saly dan anak2.

    ReplyDelete
  7. kene berasapla dapur pasni ., ;p

    ReplyDelete
  8. Kita jauhkanlah makan luar..makanan segera yg rata2 pekerja asing..elok perasap dapok sendirilahkann..

    ReplyDelete
  9. thanks for the info..mencegah lebih baik dari mengubati...

    ReplyDelete
  10. bawak bekal lah langkah berjaga2 skrg nih..... nsb lah akak nih mmg lbh suka msk dr mkn kt luar... kalu nk mkn sdp2 ke nk special beli lah brg kite msk jgk... time2 camni kene beringat jgk kn

    ReplyDelete
  11. Bahaya ni.. Apa-apa pun kita harus mengambil langkah perlu..

    ReplyDelete
  12. assalam sis..
    terima kasih sudi share info ni..
    macam2 skg ni kan..
    semoga kita semua dijauhkan dari penyakit ni..

    ReplyDelete
  13. nampak nya kena lebih hati2 lah dgn mcm2 penyakit skrg ni mudahan Allah melindungi kita semua thanks Atie info nya

    ReplyDelete
  14. Asalam semoga kita terhindar jaga kebersihan tangan ketika jamah makanan...musim kemarau berpunca dari air kan..

    ReplyDelete
  15. Kena hati2. Tak boleh makan dan minum di tempat sembarangan

    ReplyDelete
  16. salam perkenalan.
    terima kasih sudi singgah ke blog saya : )
    sama-sama laa kita menjaga kesihatan dan kebersihan utk mengelakkan dr penyakit nie.

    ReplyDelete
  17. betul tu atie...macam2 sekarang ni kan, moga kita terhindar dari segala penyakit yang berbahaya

    ReplyDelete
  18. Thanks berkongsi info, Atie. Bahayakan macam ni. Macam-macam penyakit timbul sekarang ni. La ni memang tak berani nak beli makanan di luar. Kalau boleh masak, masaklah. Boleh juga mengupkan lagi skill memasak yang dah berkarat tu ^_^

    ReplyDelete
  19. paling risau dekat anak-anak huuuu

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..