Friday, 16 October 2015

Lunch di Thai Siam Cuisine, LD

Salam Petang Jumaat.
Cerita petang semalam. Adik-adik praktikal ni request nak makan di sini. Jauh juga dari tempat kerja. Sesekali ubah selera. Pergi jauh sikit untuk lunch.
Set menu-amat menarik
Set Lunch RM 12 -Nasi putih, Tomyam campur, telur dadar & Air sirap. 
Aku suka tomyam nya. Pekat
Lupa lah nama menu ni. Haha! tapi aku tengok habis juga cik adik tu makan. 
Maksudnya sedap lah kan?:)
Jus Pisang. Adik tu cakap memang sedap dan menyegarkan.

Ok lah makan disini. Lagipun suasana nya menarik. Susun atur kedai dan perabot memang cantik. Tak sempat  nak snap pic sekeliling, malu lah pula. Sebab sentiasa penuh bila kesana. Kalau nak cari kelainan menu untuk makan di Lahad Datu bolehlah ke sini :

LOT UNIT BLOCK 5, LORONG I-PEAK 3
Lahad Datu
013-685 1803

21 comments:

  1. Assalam Sis...

    dlm banyak2 tu...terliur tgk jus pisang...minum sejuk2..perghhhhhhhhhhh..

    menjadi2 batukku...ekekek

    ReplyDelete
  2. tengok tomyam tu menarik betul tu. ada yg petang ni menu kita tomyam

    ReplyDelete
  3. Akak pun suka tomyam yg pekat atie..
    Kenalah dengan selera akak tu..
    Bila pulak nak ke Tawau ni hehehhehe

    ReplyDelete
  4. itu mee hailam kot...set tomyam tu..sedapnya..

    ReplyDelete
  5. what a cool photo.Excellent working
    http://www.auratrends.co.uk/
    http://grabbit.com.pk/

    ReplyDelete
  6. asalamualaikum atiey..akak pun suka tomyam..seger

    ReplyDelete
  7. tgk menu boleh tahan... pastu alahai mcm best je air pisang tuh... tak penah try lah

    ReplyDelete
  8. SEDAPNYA PUAS HATI JAMU SELERA TU..

    ReplyDelete
  9. nyum...nyum..nyum...terliur...

    ReplyDelete
  10. Nampak strow tupun dah rasa unik lah restoran ni kan ..terima kasih sudi jenguk blog Etuza hari ini..satu penghargaan ..moga terjalin ukuhuwa ya

    ReplyDelete
  11. wak tgk tomyam tu pon sedapp ;p

    ReplyDelete
  12. Tgk pic pun taw tomyam tu pekat kan.mee tu Nampak sedap..terliur mlm2 nih sis..huhu

    ReplyDelete
  13. Jus pisang nmpk sedappp....
    mee tuh betul menyelerakan...

    ReplyDelete
  14. Salam sabtu atie.
    Tk perlu ke siam utk rasa makanan dia org kan.
    Kt tmpat sndiri pun ada. Yg pnting sedap d makan

    ReplyDelete
  15. Pastinya tom yam enak banget. Mwana baru singgah Padang Besar lunch pekana tomyam jua. Kat Langkawi dinner tomyam juga. kat rumah tom yam rajin juga. hihihi

    ReplyDelete
  16. Kenapa la jus pisang yg saly terliur ni..slurppp

    ReplyDelete
  17. Sedapnya tomyam tu...ruby suka mkn tapi.....tapi... ruby xpandai masak..kalo msk mesti ade je xkena..xkick...sethn sekali pun pyh buat.. walaupun ku ni anak chef, tapi ku xpakar masak...heheehe

    Npk best jus pisang!!!selalu oren ngan epal kan..

    ReplyDelete
  18. Sedap yeh jus pisang tu Atie. Nanti boleh try....Pak Jilap tu mesti suka, sebab dia suka pisang hihi ....
    Kalau dah namanya restoren Thai, tom yam dia mesti kaw kan Atie....

    Udah teringin pulak nak makan TomYam hihi

    ReplyDelete
  19. memang nampak pekat tomyam tu. pedas tak kak?

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..