Saturday, 10 October 2015

Sabtu- Spending time with Family

AssaLamualaikum
Sabtu datang lagi. Pasti nya banyak yang hendak diselesaikan hari ini. Weekend juga hari untuk bersama family. Menghabiskan masa bersama-sama. Masa inilah juga nak melayang karenah anak dan memenuhi permintaan nya. Kalau budak tumpis ni, sabtu selalunya menu sarapan selalu sangat minta Cekodok bilis. Memang kegemarannya sepanjang zaman.
Bahagia bila dapat bersama keluarga 
dan mencipta memori bersama.
Cekodok bilis cecah sos mayonis bersama segelas susu.
Sarapan kegemaran si abang Pa'e.
Penuhi hari anda bersama keluarga tersayang.
Jumpa lagi.

14 comments:

  1. Sedap tu atie cekodok bilis cicah mayonis lagi...
    Weekend kakak sama je atie...sorang juga bila Iman ke sekolah harini kan hari sukan...

    ReplyDelete
  2. spending quality time with famili tersayang..sedapnya cekodok bilis atie...terliur pula.

    ReplyDelete
  3. salam sabtu atie ..
    hepi weekend n selamat menjamu cekodok

    ReplyDelete
  4. happynya ...selamat berhari sukan satu negara..dah tamat dah sini...esok lusa kita bersenam..bersama family..

    ReplyDelete
  5. Masa bersama keluarga adalah masa yang tinggi nilainya...

    ReplyDelete
  6. Masa bsama keluarga adalah yg terindah..
    Mmm bestnya cengkodok bilis, santai je ..hiii

    ReplyDelete
  7. Haha.. tengok ni teringat pagi tadi naim ni minta cekodok.. katanya kat sekolah abang makam sedap je.. mama lak malas nk buat.

    ReplyDelete
  8. Tak ada apa yang lebih best selain daripada meluangkan masa bersama keluarga.

    ReplyDelete
  9. sedap tu cekodok bilis, cicah sos dan mayonis

    ReplyDelete
  10. memang best kalau dapat luangkan masa dengan family.

    nampak cekodok dengan mayonis sos cili tu.teringat zaman bujang dulu.favret tu.

    tumpis? erm, ni mesti bangsa tidung ni.

    ReplyDelete
  11. cekodok bilis tu pun dah sedap sangat untuk kita ni kan. kadang makan benda yang heavy2 ni perot takleh terima sangat kan

    ReplyDelete
  12. Lapaq LA plak nengok chokodok tu huhh

    ReplyDelete
  13. cucuq bilis mmg sdap
    nak nak ibu yg buatkan

    ReplyDelete
  14. Buakn Pa'e je yg suka cekodok bilis ni tau Atie...OKje pun suka hihi

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..