Tuesday, 20 October 2015

Gugur nya si gigi susu...

AssaLamualaikum
Gigi susu depan abang Pa'e dah jatuh. Eh! nak guna ayat gugur, jatuh atau patah ni?? hahaha. Cikgu-cikgu sekalian tolong jawabkan. Gigi dia jatuh minggu lepas. Memang dah goyang awal sebenarnya, tapi aku tak berani nak cabut. Kalau ada En Kuling tu, memang dah lama lah dia cabutkan. So, biarkan sahaja. Last-last masa pergi sekolah last week teacher dia whatapps gambar gigi dah rongak. Haha!
My Gigi rongak kesayangan hamba. 
Masa mula-mula tengok pic gelak juga! lucu:)
Suka sangat nak jadi ninja. 
Tiap Jumaat teacher suruh bawa songkok @ kopiah sebab sholat kat sekolah:)

Sekarang ni kalau nak ambil gambar, mesti tutup mulut. Malu konon orang tengok tiada gigi depan. Haha! Ingatkan awal nak tumbuh gigi kekal, tapi dah nak masuk dua minggu belum tumbuh lagi. Bersabarlah nak menunggu gigi baru nya. Haha!
Jumpa lagi! 
WaSsaLam^_^

22 comments:

  1. hehehe..dah xda pagar satu jer..kalau 4 pagar takda mesti lagi comey

    ReplyDelete
  2. sabar ya....tunggu gigi baru :)

    ReplyDelete
  3. kalau zaman dulu2 mak2 kite cabut je pakai benang...tp sy aritu gigi anak da goyang sesangat dah xberani buat mcm mak2 dulu..padahal doc cabut xsmp 2 saat da tanggal..hihi

    ReplyDelete
  4. Fasa nak tumbuh gigi kekal dah nak bermula tu Atie
    Lebih baik macam ini sebelum gigi kekal tumbuh.

    ReplyDelete
  5. Anak2 kakak biasanya ayahnya yg tukang cabut....kakak pun tak berani .
    Dah mula tanggal ya gigi susu pae..ala pae apalah nk malunya rongak budak kecik,kalau macam makcik ni memanglah malu...

    ReplyDelete
  6. Pa'e, nak jadi ninja tu sebab nak tutup gigi ka..hahhaa..tapi tetap encem la Pa'e ...hihihi

    ReplyDelete
  7. GIGI SUSU LONGGAR XSAKITKAN PAE TU SBB TU PAE TERSENYUM HAPPY WALAU RONGAK...RONGAK PUN COMEL JER PAE..

    ReplyDelete
  8. lepas ni susah lah sudah Pae nak makan yg keras ni dah takde pagar depan tu..
    tapi anak2 ok tkde gigi cantik jugak

    ReplyDelete
  9. hehe kelakar tgk muka pae takde gigi. nasib baik budak2. kalo org tua? hehehe

    ReplyDelete
  10. saya kecik2 dulu pun bila gigi susu goyang je, takut nak cabut..hihi..

    ReplyDelete
  11. dah tanggal satu!!
    dik niq blom tanggal lagi..
    yang pak ngah jer habis gugur pagar atas.. sendiri cabut takdenya bawak pegi spital..
    senang sangat gugur..

    ReplyDelete
  12. dah nak masuk fasa susu kekal ya Pae? naim setakat ni belum tercabut lagi gigi susunya, tapi dia suka tau buat lawak kalau makan sesuatu yg keras, kata yang giginya tercabut, panik juga kami.. tapi bila tgk kami panik dia gelak2.ai anak! budak2 memang comel kalau takde gigi pun kan,,jangan risau ya Pae

    ReplyDelete
  13. hehehehe alah abg pae ttp ensem takde gg sebatang lah hehehhe....

    ReplyDelete
  14. Alamak.. Tikus makan ke? Hehehe

    ReplyDelete
  15. pae ni umo berapa kak atie???

    lepas ni, dah tumbuh gigit kekal..kena jaga elok2 ya bang pae ...

    mmg malulah..yg depan pulak gugurnya... :)

    ReplyDelete
  16. ahahaha.malu ya gigi depan ndak da.teringat pula masa kecik-kecik dulu.rongak tapi masih mampu tergelak.

    ReplyDelete
  17. Haha....rongak pun tetap hensem ....
    Selalunya bila dah tanggal gigi susu, gigi kekal dah standby kat belakang tu....
    Ke gigi susu tu dah goyang sebab terhantuk apa apa Atie...

    ReplyDelete
  18. aloo tak apa dek tumbuh balik ya sabar

    ReplyDelete
  19. wah dah tercabut gigi susu abang pae ye...tak lama tumbuh gigi yang kekal la

    ReplyDelete
  20. kalau kita pun malu kak bila gigi depan rongak huuuu. bertabah la abg pa'e

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..