Thursday, 29 October 2015

My Tumpis 5 tahun yang lalu..

AssaLamualaikum
Gambar dari facebook sendiri. Mengimbas memori 5 tahun yang lalu pada tarikh hari ini. My beloved Muhammad Irshad masa ini 9 bulan. Dok kacau babanya sibuk nak drive. Bila tengok balik gambar ni senyum-senyum sendiri. Muka tu siap berkedut ok. Kena paksa tengok kamera. Hahaha!
Di sebalik gambar, sebenarnya pada waktu itu kami PJJ jugak. En Kuling kerja di Felda Sahabat sebagai Warden disebuah Kolej disana. Tiap hujung minggu baru dia balik ke rumah. So, bila Babah balik, sibuk lah si abang Pa'e mengendeng kesana sini. Anak babah katakan. Haha! masa umur ni dia memang rapat dengan En Kuling, sekarang mungkin sebab PJJ jugak membuatkan dia lebih rapat dengan aku. Alhamdulillah, membesar dengan sihat, manja dan menyenangkan hati kami. AllahuAkhbar, inilah anugerah terbaik yang Allah beri pada kami. Sob sob terrr touching plak! haha.
Jumpa Lagi!

28 comments:

  1. tomeynya dia dulu2 agak tembam ya Atie

    ReplyDelete
  2. Biarpun selalu kena tinggal dan berjauhan tapi darah daging Aite dia tahu itu abah dia.
    Tetap manja juga. Comel betul masa itu - tengok pipi dia chubby kan:)

    ReplyDelete
  3. Seriusnya Pa'e drive kete...
    Muka Pa'e tetap sama cuma skrang lagi bertambah hensem :)

    ReplyDelete
  4. Comelnya ..indahkan kalau diimbas wajah ank2 lagi baby.
    Kiranya atie dah biasa lah PJJ ni ya.Alhamdulillah pandai atie jaga ank sendirian bila suami tiada ya.

    ReplyDelete
  5. Asalam..tak nampk pic tu..lama tul keluar pic tu...

    ReplyDelete
  6. Wah comel bergaya pegang stering...

    ReplyDelete
  7. COMELNYA PAE'I MASA BABY...SAT JER MASA BERLALU DH BESAR DIA....

    ReplyDelete
  8. Comelnya dia... Bila memori tersimpan boleh tengok2 semula. Zumal follow back k ^-^

    ReplyDelete
  9. wow.. throwback :)
    fb aida pun ada share memories gini.
    mula la si ibu ni tersenyum :)

    ReplyDelete
  10. mcm wajib je ada gambar anak tgh drive kaco ayah kan hihi
    iols pun ada gambar cam ni..suka beno deme kan

    ReplyDelete
  11. Comel abg pa'e...tp mmg anak2 ni suka kacau ayah tgh drive kan

    ReplyDelete
  12. Kecik2 dah pandai pegang stereng ye,..datang membalas kunjungan Atie & follow #762 :)

    ReplyDelete
  13. Bila anak dah besar..kita mesti rindukan telatah masa dia kecik kan....comell abg Pae..

    ReplyDelete
  14. Saya rindui felda sahabat. saya sukakan pantai dan resortnya. Terkenang nostalgia di Lahad Datu.. Rindu sungguh

    ReplyDelete
  15. Selalunya bila rindu waktu ank tu masih bb itu tanda dia nak dpt adik. Hehe.

    ReplyDelete
  16. Hihi...masa ni pipi dak Tumpis bam bam sikit. Sekarang ni dah semakin besar, dah tak lagi....dah macho

    ReplyDelete
  17. sayangkan anak tinggal2 kan., ;p

    ReplyDelete
  18. Tak sangka dah lima tahun berlalu ye atie..
    Dah besar pun pae..
    Tembam nya dia waktu tu atie..
    Geram pulak tengok tu..

    ReplyDelete
  19. Walaupun masih bujang tapi perasaan nak anak sendiri tu kuat sangat. Hihi

    ReplyDelete
  20. Bulatnya mata dia....ensom lah

    ReplyDelete
  21. lahaiii comel betul tumpis.. hehe

    ReplyDelete
  22. Comel jer,sampai besar pun hensem..elok2 dik drive tu..

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..