Thursday, 8 October 2015

Bila Geng Karas datang rumah...

AssaLamualaikum
Cerita tentang sahabat-sahabat baik ku yang aku sayangi. Jarang berjumpa disebabkan kekangan masa dan tempat. Sekali bersua memang tak kering gusi. Melawak dan bercerita macam-macam. Ini kejutan masa malam raya Aidil Adha baru-baru ni, depa datang rumah mengejut. Aku masa tu dah baring-baring dah pun. Siap baju tidur. Tak jadi lelapkan mata bila dengar suara mereka. Ambil cardigan dan tudung, maka terhasil lah gambar dibawah. Haha!
Mereka dua-dua ni bergelar Cikgu. Yang tudung biru tu tinggal di Lahad Datu juga, cuma jarang jumpa sebab masing-masing sibuk kan. Kadang jumpa masa weekend. Yang tudung coklat tu paling susah nak jumpa, kadang setahun sekali pun susah. Jauh mengajar di Tenom, balik ke Lahad Datu atau Tawau sesekali sahaja sebab husband pun orang sana. Suami dorang pun baik dengan en Kuling, masing-masing dah kenal rapat. Alhamdulillah, TQ atas persahabatan 1998-2015. Sayang kamu berdua (Harisa & Asmah) hingga akhirat. Terima kasih selalu ada bersamaku.
*** Mencari sahabat dikala senang, amat mudah!
*** Mencari sahabat yang tetap bersama dikala susah, amat payah! Lumrah.
WasSaLam^_^

21 comments:

  1. Carilah sahabat yang setia..amin

    ReplyDelete
  2. seronoknya atie bertemu geng kawan2 yg disenangi..

    ReplyDelete
  3. Asalam sebelum Etuza menyelami tiap entri2 dalam laman yg berjaya goda Etuza ini, nak bagi tahu sudah jadi bloglist blog ni ya di laman Etuza.Tahnia

    ReplyDelete
  4. huuu seronokj tu..rasa puas jumpa geng ..betul bah..makan2..juadah yg ada kan..tahnia..syukur ada teman datang

    ReplyDelete
  5. Murah rezeki ada orang datang bertandang di rumah..

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah.. Moga terus kekal persahabatan tu ye..

    ReplyDelete
  7. kenapa panggil Karas?..teringat kuih karas..sedapnya..

    FRANCE..friendship remains and never can end...

    ReplyDelete
  8. Karas -keras, geng keras..sama juga penggunaan nya kat Swak khusus nya orang Bekenu..

    ReplyDelete
  9. blog Sabah nak link di blog list ya..harap sudi ke laman Etuza

    ReplyDelete
  10. hai.blogger sabahan...hihi..saya pun sabahan jugak bah..hhihihi..geng karas..

    ReplyDelete
  11. Sahabat sejati adalah mereka yang mau mengerti dikala suasana suka dan duka

    ReplyDelete
  12. Waalaikumussalam... singgah ramaikan kawan...

    ReplyDelete
  13. alhamdulillah
    semoga terus berkekalan persahatan yg terjalin aamiin

    ReplyDelete
  14. Sahabat yg baik..
    Yang sentiasa bersama kita susah senang Atie..
    Dorang tido situ ke Atie ..

    ReplyDelete
  15. Bestnya Atie dapat sembang dgn geng baik tanpa suami.....Boleh sembang puas puas kan...

    ReplyDelete
  16. Best lah dpt jumpa kwn.Kita nak jumpa kwn setahun skali pun susah.bila balik kg beraya.diowg balik umah mentua.maklumlah masing2 dah berkeluarga sndiri. Cheery jer single lagi..huhu

    ReplyDelete
  17. mencari sahabat yang mahu susah senang bersama memang payah :(

    ReplyDelete
  18. dorang datang mengejut ek. syoknyaaaaaaaaaa

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..