Tuesday, 7 May 2013

::Belanja Sebulan Sekali...

AssaLamualaikum
Bila berbelanja sebulan sekali inilah kejadiannya. Penuh satu troli. Belum lagi plastik beg untuk susu budak tumpis tu. Baru anak sorang, hanya kami bertiga dirumah. Kalau dah ada anak dua-tiga orang tak tahu lah macam mana gamaknya bila berbelanja.
Abaikan gambar maggie itu. Tetiba babah nak merasa Mamee perisa itik. 1st time nak merasa. Aku memang tak makan itik. Hehe. Selalunya kami akan belanja di Hyper Market Servay, Bandar Perdana. Lebih kurang 20minit juga perjalanan dari rumah. Di sini sahaja lah tempat shopping yang lengkap. Malas sangat bila pergi satu tempat shopping, lepas tu banyak barang tiada. Erm! buang masa rasanya. Korang bila berbelanja macam mana? :)
WasSaLam^_^

19 comments:

  1. Belanja sakan Atie. Saya dulu kalo kt Lahad Datu, belanja kt Milimewa jer. Kalo boring baru ke Parkwell tawau. Rasanya Hyper market Servay tu Parwell kan.

    Masih ada ke Wisma Ramai-Ramai kat LD?

    ReplyDelete
  2. Sama la macam mona, sebulan sekali.. 'kagum' tengok troli full.. haha
    Penuh ngan stok susu/pampers Hadif.. huhu..

    ReplyDelete
  3. Samalah Atiey..setiap bulan macam tu lah...penuh satu troli tu..
    Masa aku tinggal di LD dulu belum ada lagi bandar perdana tu..masih dalam pembinaan..balik raya tahun lepas meriah suda...

    ReplyDelete
  4. Salam atie..wah banyak berbelanja gitu..kalu kami buat list seminggu sekali siabuaidan akan penuhkan stock dapur..jd seminggu sekali mesti dia akan gie shopping..dah jd kejanya..heheh

    ReplyDelete
  5. akak pun sama..tiap bulan gitulah..anak dh 4.. lg byk nak kena beli..huhuhu..:)

    ReplyDelete
  6. sy pon sekali sebulan... penuh trolley he3... cuma barang basah, sekali seminggu...

    ReplyDelete
  7. Lebih kurang gitulah Atie....kalau lauk basah tu okje belanja seminggu sekali, Tiap2 minggu mesti singah Tesco...apa yang dibeli entah haha..

    ReplyDelete
  8. Biasa ni Atie...tapi sekarang kami beli barang yang perlu je sebab kadang beli tak dimasak pun...huhu..

    ReplyDelete
  9. kami pun selalunya kalau sebulan memang penuh dua troli..huhu...anak 2 org..kalau sepuluh taktau la berapa troli. dengan pampers nya susu nya

    ReplyDelete
  10. tak masak..bli yg dah mask..haha

    ReplyDelete
  11. amboiii..memang banyak betul tu atie...hehe..penuh 2 troli...

    ReplyDelete
  12. Kakak pun suka belanja sebulan sekali utk barang asas. Kalau sayur dan ikan kakak beli seminggu dua kali.

    ReplyDelete
  13. mmg gitulah KA pun selalunyer.

    ReplyDelete
  14. amboi penuh troli...biasa bab belanja brg dapur ni hubby yg uruskan...sy jarang ikut dia p shopping

    ReplyDelete
  15. sama juga dengan kami Atie,sekali borong, dua troli..tambah2 pampers anak2 lagi..susu lagi kan... selalunya shopping kat Giant..dapat jimat sket la..huhu

    ReplyDelete
  16. aida bukan berbelanja sebulan sekali, berkali-kali dan bertroli-troli....

    ReplyDelete
  17. Byk shopping.. :) Samalah jugak sebulan sekali tp kdg2 sebulan 2x gak..maklumlah ank 3 nie :D

    ReplyDelete
  18. sama lah tu aTie..tiap bulan penuh stu troli..malas mau balik2 membeli..beli satu kali jak..hehe

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..