Monday, 13 May 2013

::Kuih Cincin vs Cendol Jagung...

AssaLamualaikum
Beli kuih cincin dari office mate. Kuih cincin ni hanya terdapat di Sabah kot! Orang kata Kuih Cincin buatan Daerah Papar paling sedap. Betul tak MAMA REY? :)
RM6/pcs
RM4.50
Kudapan petang dihujung minggu sambil bersantai bersama keluarga kecil ku.
WasSaLam^_^

26 comments:

  1. sedapnya cendol jagung tu..huhu.dahla tengah puasa ni.meleleh air liur.

    ReplyDelete
  2. Kalau tempat kakak tu panggil kuih deram Atie. Tapi tak tahulah sama bahan/resepinya. Tempat kakak ni manis rasanya. Ada juga yg panggil telinga keling (tak baik kan) tapi itulah tak tahu kenapa.

    Cendol hmmm... menikmati kalau masa cuaca panas memang seperb!!

    ReplyDelete
  3. Pernah rasa sekali ja kuin cincin nie adik ipar bwk dr sabah.. Sedap jugak nda manis sgt rasa dia kan..

    ReplyDelete
  4. cendol jagung sedap.
    semangkuk rasanya tak cukup :)

    ReplyDelete
  5. Owh kuih cincin ni saly pernah skali makan..itu pun doktor sbuah klinik swasta sini y kasi...doc tu kahwin dgn org sana..jd bila dia balik cuti,akn dibaginy ole2...best jgk..ada rasa cam kuih deram tp kuih deram lembut.. Rupany kuih org sana ya...:)

    ReplyDelete
  6. masa pergi sabah pernah beli..sedapnyaaa kuih cincin tu...cendol jagung pun feveret nyaaa

    ReplyDelete
  7. Nyum2.. Sedapnya ABC. .. Dh lama x mkn dua2 jnis mknn tu.. Huhu..

    ReplyDelete
  8. akak, kuih cincin tu ape rasenye?
    mcm rempeyek pulak kan..

    ReplyDelete
  9. m3h pernah makan kuih cincin ni..kebetulan adk ipar bercuti ke sabah,dia belikan 2 bgks..sedap jgk..
    cendol tu mmg feberet m3h..

    ReplyDelete
  10. kuih cincin tu yang keras2 tu ea? macam pernah makan..sedap..hehe

    ReplyDelete
  11. kuih cincin tu sedap tak?
    tak pernah makan.. nak pesan kat kakak lah.. dia melawat sabah bulan depan..

    ReplyDelete
  12. Wah sedapnya akak tengok cendol tu.. nasib baik tghri tadi akak pun mkn cendol.. taklah terliur ;-)

    ReplyDelete
  13. minggu nie memang nak makan cendol pun.. tp x kesampaian hajat.. ada je halangan...

    ReplyDelete
  14. panas pekena cendol mmg terbaik ah kak...

    ReplyDelete
  15. Pernah mkn kuih cincin tu. Adik beli kat Sarawak. Tawar je rasanya :)

    ReplyDelete
  16. kuih cincin?? first time saya dengar nama ni..

    ReplyDelete
  17. anna suka sangat kuih cincin.. sedap n rasanya x manis sangat :)

    ReplyDelete
  18. huhuhuhk memang papar juga tu femes ngan kuih cincin..hihihihihi memang sedap

    ReplyDelete
  19. arghh sedapnya ABC tu..terliur sudah..hihihi

    ReplyDelete
  20. kuih ni kat sabah kan?
    sedap!!!
    pernah rasa :-)

    ReplyDelete
  21. Dulu masa belajar, kawan dari Sarawak selalu bawak kuih cincin ni sedap! suka makan!

    ReplyDelete
  22. aaa...kuih cincin ade kat sabah je...sbb tak pernah jupe plak kat lain kuih ni...hehe:)

    ReplyDelete
  23. dah lama tak makan?
    dulu adik ipar duduk sabah.. selalu la dapat makan bila dia balik cuti.

    sy mula kenal dgn kuih cincin ni masa dok penang.sbb byk kawan org sabah :)
    sedap kan..

    akak kalau nak order, boleh tak.dengan siapa ye?
    office mate akak tu pergi bercuti atau mmg dia orang sabah?

    kalau boleh reply kat komen box sy ye :)
    tenkiu

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..