Monday, 27 May 2013

::Cerita Ultraman Pa'e...

AssaLamualaikum
Abg Pa'e sangat suka kartun Ultraman. Setiap masa kalau boleh nak tengok Ultraman. Isk! rimas juga kadang-kadang. Dah kena bergaduh pula dengan anak berebut remote tv tu hah! hihi. Baru-baru ni belikan lah dia patung Ultraman tu. Dah lama janji, baru tertunai. Harga RM23.90. Sukanya dia dapat patung. Diusung ke sana kemari. Tidur pun sekali. Haha! Segala nama Ultraman pun dia dah hafal. 
Baju Ultraman pun kalau boleh hari-hari nak pakai. Tak kira siang atau malam. Dah naik pening, macam dah takde baju lain. Dulu-dulu dia layan juga baju gambar Doraemon, baju angry birds, Ben 10. Sekarang dah takde makna. Haha. Sabor je lah! Paling tak tahan bila Pa'e cakap "Abg Pa'e nak jadi Ultraman, nak bunuh raksasa". Siap buat gaya ala Ultraman silangkan tangan. Haha. Adoi! pening den melayan hero tumpis ni. Ibu saborrr je lah :)
WasSaLam^_^

12 comments:

  1. Salam atie,
    Hero aby, farish tu pun dulu trlalu gilakan ujtraman, cuma skrang minat dia kt ahli2 gusti WWE.
    Mmang ultraman d minati budak2 kecil lelaki. Sama ngan aby masa kecil dulu

    ReplyDelete
  2. Anak kat umh tu pun sibuk mtk patung Ultraman...uhuhuh belum ada masa lagi nak g cari...

    ReplyDelete
  3. macam2 kan karenah anak2 ni..lucu2 kekadang..hehe..

    ReplyDelete
  4. hehehe...dia nak jadi ultraman mana satu tu...byk version tu...kuat pengaruh ultraman pada budak2...

    ReplyDelete
  5. role-model ek pa'e?? haha! Budak lelaki mana tak suka kan otomen, pelik budak tu.haha! Aci tak? :P

    ReplyDelete
  6. Hehehe..biasalah tuh atie..budak2 mesti ade pujaannya...abg aidan nie peminat dinosaur..sikit2 dinosaur..last2 tak bg tgk dah..dah lupa dah sikit..cuma skrang asyik2 POCOYO lak..hehe

    ReplyDelete
  7. Itulah penangan ultraman Atie. Ramai budak yg suka. Jgn kata Pae yg lelaki budak perempuan pun ramai yg suka dan ikut sama...

    ReplyDelete
  8. hehehehe...wah abg pa'e..sian mama awak x dpt nak tgk TV

    ReplyDelete
  9. Anak lelaki itulah barbie doll dia hehe....

    ReplyDelete
  10. huhuhu..samalah dengan Aqil tau Atie!!minat sangat dengan Ultraman..rasanya budak2 zaman sekarang ni mmg minat dengan Ultraman kot!!ke zaman Ultraman dah bermula balik,hihihi

    ReplyDelete
  11. hahahaha..serupa anak teruna kami jugak...ultraman sentiasa di hati..hahahah

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..