Tuesday, 28 May 2013

::Rambut Baru Pa'e..Ibu tak Suka...

AssaLamualaikum
Rambut anak bujang ni memang cepat benar panjang. Bila dah panjang tu mula lah rimas. Babah pula jenis nya bila nak pergi potong rambut jarang ajak ibu sekali. Sebab ibu cerewet sedikit bab-bab potong rambut ni. Ibu memang tak suka potong rambut Pa'e ala askar tu. Nampak kasar pula pada pandangan Ibu. Haha. Baru ni babah bawa Pa'e potong rambut lagi, bila Ibu balik kerja rambut bujang tu dah pendek. Isk! tak suka tengok tau rambut baru nya tu. Dah komplen kat Babah, lain kali jangan potong macam ni. Pot pet pot pet juga mulut tak puas hati. Haha! 
rambut baru
rambut lama
Ntah lah! memang tak berkenan dengan pesen rambut baru bujangan ni. Cepat lah panjang wahai rambut anak Ibu. Hehe. You all bila anak-anak potong rambut siapa yang tentukan fesyen nya? :)
WasSaLam^_^

25 comments:

  1. Alaa..spoil lah rambut baru pa'e nie..tp ttp encem jer...:)
    sy kalau rambut aidan sblm sempat ditangan bapaknya..bila dia dah mula ckp rambut aidan pjng..tak tunggu lamer terus jer cepat2 potong...bkn apa kalau bapaknyer yg potong kurang berkenan..lurus jer cam rambut orng penan..heheh

    ReplyDelete
  2. awwww seksinya rambut baru pa'e. dah macam rupa askar la pulak. apa pun pa'e tetap hensem!

    ReplyDelete
  3. Tapi itukan fesyen sekarang Atie. Pa'e ni gunting macam mana pun tetap comel juga Aite.
    Pada kakak cantik dan comel pulak bila gunting macam ini:)

    ReplyDelete
  4. Samalah Atie.... Okje pun tak suka kalau potong rambut tak tentu arah....hehe bukan anak je tapi ngan bapaknya sekali haha....
    Come jugak tumpis rambut gitu!

    ReplyDelete
  5. Hensem jugak rmbut tu.. :D
    Kalau bwk anak gunting rambut papanya yg decide cuma saya pesan jgn buang side burn dia tu..x suka nmpk x elok bila buang.. :P

    ReplyDelete
  6. tetap comel juga atie...kalau anak2 babah juga yg tentukan..tapi susah sgt nak potong rambut. sekarang ni buruk sgt rambut ahmad..huhu

    ReplyDelete
  7. Nampak hensem. Biasa saya yg bawa gunting rambut iman. Sama je fesyennya :)

    ReplyDelete
  8. alolo, comeynyaaa.. nampak segak je dia..

    ReplyDelete
  9. hihihihi lain kali ibu nya la kena bawak gi potong hihi

    ReplyDelete
  10. hehe ok la tu kan. nak marah pun da kena potong.

    p/s : lama x singgah sini

    ReplyDelete
  11. Ank2 akak pula x mau kalu potong kat kedai, baik yg lelaki perempuan
    mcnanapun mama yg kena gunting he hee
    kalu kat kedai susah ktnya nanti org tak faham so mamalah tukang guntingnya,!

    ReplyDelete
  12. kak atie klu bab rmbut c baby aku yg tentukan..hahaha kan gegurl..cuma c jujul nda mau d kasi ptg pendek rmbtnya..hihi

    ReplyDelete
  13. Bakal askar Lahad Datu Pae tu Atie... Comey apa :)

    ReplyDelete
  14. stylo sikit rambut baru...ikut trend hehehe...masih comei Atie...

    ReplyDelete
  15. hihihi..stylo..baru anak babah ni..hihihi..kalo aida, confirm daddy dia yg tukang fashion kan rambut anaknya..tp kalo girl, of cos la mommy yg tentukan hihihi

    ReplyDelete
  16. hamboii.. abg pa'e bwajah baru.. lek la ibu.. nk gak try fesyen lain.. nnt panjang la tu.. hihi..

    ReplyDelete
  17. tinggal trim skit lg, sure ala2 si pekan..huhu..rambut dia bile pnjang tu lagi kemas kot..sume lau ptong, just trim pendek kan je kot,xyah nk fesyen2kan..mesti nmpak hensem n smart jer..hehe..

    ReplyDelete
  18. sekali sekala ubah style :)

    comey!

    ReplyDelete
  19. Salam atie,
    Kejap jer rambut tu pnjang balik. Lps tu jenuh nk potong lg... Segak pe fesyen rambut tu

    ReplyDelete
  20. Hihihi... oklah tu... saya selalu encik hubby yg hantar potong rambut...

    ReplyDelete
  21. dah pandai berfesyen ye si pa'e ni;)

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..