Saturday, 25 May 2013

::The Apprentice Asia...

AssaLamualaikum
Rancangan terbaru di AXN 701 setiap Rabu jam 9:00pm yang dipengerusikan oleh Tan Sri Tony Fernandes, CEO Air Asia. Program ini melibatkan peserta-peserta dari seluruh Asia (Malaysia, Indonesia, China, Thailand, Filiphina, India & Singapura). Peserta akan diberi kumpulan dan mereka akan bersaing untuk menyiapkan tugasan yang diberi. Pemenang pada akhirnya nanti akan diambil bekerja bersama Jutawan Asia itu. Memang best rancangan ni.
Peserta The Apprentice Asia
Episod pertama telah ditayangkan pada 22/05/2013 lalu dan menyaksikan peserta pertama yang disingkir ialah Mr Hendy Setiono dari Indonesia. Hendy mengetuai kumpulan lelaki. Mereka diberi tugasan untuk menjual ikan di pasar basah. Kumpulan yang mengaut keuntungan paling banyak dikira sebagai pemenang. Dan minggu pertama kumpulan wanita berjaya mengalahkan kumpulan lelaki. Untuk mengetahui lebih lanjut tentang rancangan ini boleh lawat di SINI
*Rancangan The Apprentice dulu2 dipengerusikan oleh Mr Donal Trumph-Jutawan Dunia. Sekarang versi Asia pula*
WasSaLam^_^

12 comments:

  1. Salam atie..
    wah mcm style apprentice yg donald trump kan...best ker atie tgk nie...kat sinitakder kot...pun jrg tgk tv...:)hepi weekend...

    ReplyDelete
  2. wassalam Ummu..
    Ha'ah mcm style apprentice yg Donald Trump tu lah..mmg best..:)

    ReplyDelete
  3. dl tgk yg Donald Trump,....yg asia nih xtgk lagi

    ReplyDelete
  4. tak pernah tgk.selamat hari minggu

    ReplyDelete
  5. assalam,

    bunda suka rancangan reality show mcmni...dulu selalu tgok yg Donald Trump tu yg Asia ni belum pernah tengok...terlepas episod pertama...

    ReplyDelete
  6. Tak pernah tengok lagi cite ni Atie.....
    Yelah dulu....Donald Trumphkan Atie.....best jugakkan layan cite ni Atie...

    ReplyDelete
  7. salam atie….saya baru tgk 1st episod (ulangan). mmg minat rancangan mcm ni.

    ReplyDelete
  8. eh dah start yea... alahai... kena cari la ni 1st episod...

    ReplyDelete
  9. best tgk rncgn2 cmnih kn.. :D

    ReplyDelete
  10. Salam atie,
    Tk tengok lg rancangan tu lg.
    Depa tu kena jual d pasar tani ke

    ReplyDelete
  11. owh!dh start rupanya~nees pun teringin nk tgk ni..boleh jd sumber inspirasi tumpang nk buka bisnes ni...hehe...





    ReplyDelete
  12. tengok jugak the apprentice ni. best!!

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..