28 Dec 2012

:: 25 Tips Untuk KeSihatan Jantung ::

Assalamualaikum..
Jantung atau dalam Bahasa Inggeris dikenali sebagai heart (Latin, cor) merupakan organ berongga yang berfungsi mengepam darah melalui saluran darah dengan denyutan yang sekata dan berulang-ulang. 
sumber : FB
Bila Jantung berhenti berdegup, maka tiada lah kita...
Sama-sama lah kita menjaga kesihatan JANTUNG kita dengan mengamalkan cara hidup hidup SIHAT..
WasSalam^_^

21 comments:

  1. Salam atie...bagus info nie..bermanfaat demi kesihatan kita

    ReplyDelete
  2. salam petang jumaat
    singgah ptg :)

    ReplyDelete
  3. hehheeee sambil baca sambil nyanyi "oh oh si jantung hati"

    ReplyDelete
  4. kdg2 kita terlupa dlm badan kita ada yg harus dijaga baik..
    tq kak atie mengingatkan

    ReplyDelete
  5. salam ziarah ..
    yup stuju sangat dgn penjagaan jantung tu ..
    organ terpenting dalam badan kita tu ..

    dari sabah ya ...
    ada beberapa entri aby yg lps psl berjalan di Sabah

    ReplyDelete
  6. rasanya paling payah nak berenti merokok tuh(kaum adam ler)..
    siapa lah jasad tanpa jantung yg berdenyut kan..thanx share info

    ReplyDelete
  7. Ya, perlu pentingkan kesihatan
    jaga makan, gaya hidup... semoga jantung kita sihat :)

    Terima Kasih atas kunjungan
    Salam kenal...

    ReplyDelete
  8. uncle mmg ada masalah dengan jantung....tak leh tengok benda-benda yang membautkan uncle terkejut..mesti jantung uncle problem huhuuu ..

    thx info pasal jantung....sayangilah jantung sendiri hihihi

    ReplyDelete
  9. pas makan terus tidur.
    memang tak sayang kat jantung kalo buat camtu..huhu

    ReplyDelete
  10. Terima kasih Atie..Info ni amat berguna..Arwah ayah dulu ada mslh jantung n buah pinggang. 3 bulan kt HUSM akhirnya meninggal pada 25.Mac 2012

    ReplyDelete
  11. Thanx for the tips atie...amalkan pemakanan & gaya hidup sihat..Sayangi Jantung kita..^^

    ReplyDelete
  12. gud info...moga kite sentiasa sehat walafiat..

    ReplyDelete
  13. TQ Atie tolong cari info ni!...he..he

    ReplyDelete
  14. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  15. Lawati: http://www.facebook.com/pages/Farrali-Health-Naturale/125287007511101 atau http://farrali.com.my/health-naturale-eecp/ InsyaAllah dapat membantu masaalah jantung tanpa pembedahan...lebih murah..selamat..dan berkesan. Atau hubungi En Yazry 0196681786

    ReplyDelete
  16. sekarang ni, ramai masyarakat Malaysia terkena penyakit jantung. tips ni sedkit sebanyak dapat membantu kita untuk mengatasi masalah jantung. so, jaga la diri kita daripada penyakit yang berbahaya. produk shaklee dapat mengatasi masalah ini.

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..