Sunday, 16 December 2012

:: Bersedekahlah ::

AssaLamualaikum...
Happy Weekend!..
Just entry pendek di hujung minggu...:)

Rasulullah S.A.W. Bersabda yang bermaksud:
“Tidak akan dikurangi harta dengan sebab bersedekah, Allah tidak menambah keampunan seseorang hamba melainkan seseorang itu ditambahkan dengan kemuliaan. Tidaklah seseorang itu merendah diri kerana mengharapkan keredhaan Allah melainkan akan diangkatkan darjatnya”.
-Riwayat Muslim-
Sumber :SINI

Jalan2 kemana hujung minggu ni??
WaSsALam  ^_^

15 comments:

  1. nice n3,

    kak zu akan berjalan jalan ke hospital hari ni melawat bapa mertua ku lagi..

    ReplyDelete
  2. thanx kak,,lepasni kena rajinkan diri utk besedekah ni

    ReplyDelete
  3. sometimes kita berkira sgt nak sedekah, tapi spend untuk benda bkn2 boleh ajer. talking about myself.

    ReplyDelete
  4. info yg amat bguna... hehe.. jum ke langkwai.. x sabo ase..

    ReplyDelete
  5. yupp.. kita mampu ;menabur' duit di shopping complex tapi terketar2 tangan bila nak bersedekah...so sedikit2 buang habit tu...

    ReplyDelete
  6. sgt2 setuju.... kadang kita bagi kat orang 10 ringgit.. tp Allah pulang kat kita 1oo ringgit... kan... TQ Allah..

    ReplyDelete
  7. bagus kata2 hikmah nie atie..
    weekend pegi mana2...baru habis kenduri semalam...hari nie cuaca makin buruk ..mungkin angin taufan melanda...sedang buat persiapan menghadapi kemungkinan2.... talk 2 u again ya tie..

    ReplyDelete
  8. mekasih kak..bagus entry pasal sedekah ni..

    ReplyDelete
  9. Bagus entri ni Atie... Janganlah jadi kedekut..... sebab bersedekah ni boleh menyembuhkan penyakit jugak.... tapi kalau dah dtg kedekut !!! mak ai...tak hirau dah tu semua!hu..hu..

    ReplyDelete
  10. nice n3 atie..
    senyum jg satu sedekah..>,<

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..