Wednesday, 26 December 2012

:: KITARO & MuziK ::

AssaLamualaikumJ
Kawan-kawan tau tak dengan pemuzik instrumental KITARO??
Dulu2 masa zaman study suka sangat dengar muzik dia (zaman muda2)…siap ring tone HP semua dari muzik Kitaro... sambil layan-layan boring bolehlah dengar muzik ni… sampai sekarang aku masih meminati beliau... 
KITARO
Kredit : Google
Ini antara muzik KITARO yang aku minat:

Biodata:
Nama: Masanori Takahashi
                                    
Nama "Kitaro" diberikan kepadanya oleh teman-temannya dari tokoh film kartun Jepun, "Kitaro".
Tarikh Lahir : Toyohashi, Prefektur Aichi, Jepun, 4 Februari 1953
Genre muzik : Instrumental Elektronik, New Age, Folk.
Pekerjaan : Musician, composer, record producer, arranger.
Instruments : Keyboards, guitar, bass, Japanese flutes, percussion.
Terlibat dlm Muzik : Tahun 1995- skrg..
Menurut sumber beliau kini bermastautin di pinggiran Boulder, Colorado (AS) di sebidang tanah yang luasnya 730,000 m²). Beliau mengarang lagu-lagunya di studio rumahnya "Mochi House" yang luasnya 230 m² (cukup luas untuk menampung sebuah orkestra dengan 70 orang pemain). Besar kan rumah beliau? ... tak dapat bayangkan mewahnya walaupun beliau pada mulanya hanya anak seorang petani Shinto. Info lanjut baca di SINI .                                                                                                                 
Layan Muzik dulu :)
WasSaLam ^_^ 

20 comments:

  1. lagu apa ni..nk dgr speaker pulak rosak ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wanieys: Just instrumental muzik.. tiada lirik..:)
      Ak : tu lah kan..dulu2 famous muzik dia ni...

      Delete
  2. buka musik dia sambil masak ni.... berokestra I ngan JJ kat dapur satgi.

    ReplyDelete
  3. salam atie...cps follower yang ker 325...singgah sini...ya atie cps pun suka gak kitaro ni...dulu2 suka pasang lagu ni masa study...:)

    ReplyDelete
  4. Kitaro... masa akak zaman sekolah dulu2... suke dengar... :D

    ReplyDelete
  5. wahh baru Na taw..n now bolee laa goggle hahah tenkiyuu kak atie for this info

    ReplyDelete
  6. Yelah Atie.... lama dah tak dengar pasal dia ni...

    ReplyDelete
  7. samala..sya pun ska intrumntal kitaro..lg2 kalo bwa time b'sjak..fuhhh~

    ReplyDelete
  8. Tunang sy minat lagu2 kitaro ni.....memang mendayu2...huhu...lagu yg 2nd tu la paling dia tercari2 dlu...baru ja jumpa beberapa bulan lepas...

    ReplyDelete
  9. lagu kitaro best, boleh jack up semangat

    ReplyDelete
  10. Samalah ngan hubby aku tu..sampai sekarang minat ngan lagu² kitaro ni..muzik dia memang bestkan..

    ReplyDelete
  11. lagu2 daripada kitaro memang sangat menenangkan jiwa..

    ReplyDelete
  12. saya tak pernah dgr lgu kitaro hehe mcm mana bunyi nya =)

    ReplyDelete
  13. Akak memang suka sangat dengar lagu2 kitaro ni.

    ReplyDelete
  14. salam atie. Sy juga antara peminat Kitaro..muzik instrumentalnya amat menarik dan menenangkan jiwa..

    ReplyDelete
  15. saya pun minat dgn kitaro ni..noleh naik semangat dengar muzik sia ni

    ReplyDelete
  16. baru nak tanya hidupke lagi diani..
    suka dengar...

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..