Wednesday, 19 December 2012

:: Nasi Ayam Di Nasi Ria ::

AssaLamualaikum..
Macam pening je tgk tajuk tu...haha:D
Sambungan dari entry Darvel Bay_LD.. Lepas jalan-jalan tgk soft opening tu kami singgah makan di Nasi Ria... Restoran Nasi Ria ni terkenal dengan menu Nasi Ayam nya... memang orang-orang LD ni suka lah makan nasi ayam di sini selain dari Sabah Chicken Rice... Cuma kalau nak bandingkan nasi ayam di sini dengan di Tanah Malaya (chewahh) memang berbeza... LD punya nasi ayam tiada salad & tomato bagai... :) ada timun & daun sup.. makan dengan sup, lada & sambal kicap.. Biasa lah sementara menunggu menu sampai acara snap2 picture pun bermula.. 
Encik hubby siap tegur 
" klu tak bergambar, tak boleh ke??"...hahaha:D
Picture dari luar..
Lokasi: Bandar Sri Perdana -Lahad Datu
Alamat lengkap?? tak ingat!..sorry:)
Babah & anak..serupa tak?? haha..
Ibu & anak..suka pic ni..tp syg blurr...
We are family
Lovely sis & mum
taraa..Nasi Ayam Nasi Ria...sedap!
Nasi ayam goreng paha..
RM 6.00/set
Sedap!puas hati!senyum2 lepas makan. ALHAMDULILLAH!
Tak baik mencelah makanan (sentiasa belajar bersyukur dgn makanan yg terhidang)...
Mood : Rindu Nasi Ayam di Bumi Semenanjung..ada sesiapa nak belanja? :)
WasSaLam^_^

25 comments:

  1. suka ayam dia tu. jenis mcm tu la best sebab ayamnya lembut dan kenyal. Budak budak makan mesti puas.

    Kekadang ada yang jenis goreng tu ayamnya keras sket.

    ReplyDelete
  2. Mana boleh tak bergambar... hehehe. nasi ayam tak semua sedap kan, tp yg ni mmg menggiurkan la.

    ReplyDelete
  3. Ayamnya penuh satu pinggan kecil...puas makan tu.

    ReplyDelete
  4. smlm pun sy baru makan nasi ayam...sedap.

    ReplyDelete
  5. Nasi ayam memang kegemaran budak2.. kekadang mak budak pun suka... datang semenajung Atie kalau nak nasi ayam sini.. akak buat kan :D

    ReplyDelete
  6. salam atie....
    waduh2.....sedapnya....nasi ayam kat sabah....rasa teringin pulak...he heee...

    ReplyDelete
  7. nasi ayam semenanjung??? hehe. boleh je. mai semenanjung dulu.haha

    ReplyDelete
  8. ya Allah!saya ni hantu ns ayam kak!!terliur nampak!

    ReplyDelete
  9. macam sedap je Atie... Alah sama je rasa dia kalau dh nasi ayam tukan... Cuma nasi tu kena sedapkan!

    ReplyDelete
  10. nnati nisah ke sana, bwk nisah g mkn kat sini ye..

    >> meh dtg langkawi, nisah belanja Nasi Ayam Periuk Besar

    ReplyDelete
  11. sedapnya nasi ayam tu.
    sanggup tolak kfc semata2 nak makan nasi ayam ni :)

    ReplyDelete
  12. Balik raya tu adik pernah bawa mkn nasi ayam di sini..memang sedap...rindu plak mau mkn nasi ayam di sana..

    ReplyDelete
  13. hehemboiihhh sedapnya, huhu

    ReplyDelete
  14. Sedapnya. Teringin plak nak makan nasi ayam ni..

    ReplyDelete
  15. wahhh syoknya dapat makan bersama keluarga

    ReplyDelete
  16. mestiler tak samakan. kalau nak gak kena masak sendiri.. tak pun buat kedai nasi ayam semenanjung di sana...

    ReplyDelete
  17. kak tie... hehehheh... yeah.. sya suda tmbh kak tie dlm snarai exchange link saya... heheh..nanti dtg sndakan trylah ikan bakar sim2.. SEDAPPPPP...

    ReplyDelete
  18. Wahh nampak sedappp...berbaloi la kan kalo mknan pon sedap..

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..