12 Dec 2012

:: Jalan-Jalan Tempat Kerja Babah ::

AssaLamualaikum..
Sambungan dari entry INI, al-kisahnya selepas hu ha hu ha dengan geng karas ku en hubby datang ambil.   Sekaligus nak ambil my sister Mak Cu Pa'e dari Tawau.. Cuti-cuti di Lahad Datu kunun....
En hubby datang dengan my hero tu lah.. yg kena tinggal masa tido tu..haha:D...
Pa'e biasa lah nampak je muka Ibu dia ni mula lah tersengih-sengih....
Tengok  tu hero Malaya..haha:D
Tempat kerja Babah Pa'e
My Little sis @ Mak Cu Pa'e
Depan bangunan tempat kerja Babah Pa'e
Ibu & anak :)
Kebetulan hari Ahad kan.. so, ambil kesempatan bawa c cinonet Pa'e jalan-jalan... Pa'e kalau sebut je nak jalan laju dia pasang kasut.... suka sangat berjalan.. bising juga mulut dia tu bagi komen apa yang dia nampak di sepanjang jalan... Kadang2 tak larat nak jawap setiap pertanyaan, tapi kena juga bagi penjelasan agar dia faham dan tahu... IQ tengah nak berkembang, memamg macam tu kan?...:)
WassALaM^_^

14 comments:

  1. hik..hik suka tengok gaya pa'e bkaca mata hitam tu... lg hensem gaya pa'e.. ooo banyak celoteh jg dia ya,budak2 bnyk cakap dan tanya maunya letig kt duk jawabnya...tp best sbb mhiburkan... ank saly ikhwan tu,kalu happy,bnyaklah dia punya soal.. >,<

    ReplyDelete
  2. bila la dapat merasa berjalan ke sabah....dalam malaysia cuma belum bkesempatan ke sabah ngan labuan je.. huhu seronok tgk atie & family... klu sy ke sana ley la kt bsua muka kan

    ReplyDelete
  3. seronok si kecik tu nak berjalan ye..

    mencari waktu untuk ke sabah..
    (^_~)

    ReplyDelete
  4. dapat jugak m,elawat tempat babah ye. kalau anak anak akak ni jgn harap le nak jenjalan kat tempat kerja papanya. hahaha...

    papa kerja kilang. tak leh la nak meronda ronda.

    ReplyDelete
  5. Tak yah Pa'e...anak OKje pun sama tak bagi can langsung nak berdua!

    ReplyDelete
  6. hehe best tak melayan mulut Pa'e, jangan mak dia temberang sudah.

    ReplyDelete
  7. budak2 memg suke btanye kan kak, mcm adik lelaki saye dulu2,,naik je kete setiap bnde tu nak tanye,heheh adik perempuan saye xpulak

    ReplyDelete
  8. budak2 yang suka bertanya..tandanya dia cerdik.suka melayan anak2 yang keletah..

    ReplyDelete
  9. salam...hahaha,budak2 memang banyak tanya kan Kak...haha

    ReplyDelete
  10. atie..nanti kalau kak zu nak jalan ke sabah,kak zu cari atie boleh..

    ReplyDelete
  11. salam.. membalas lawatan.. :)
    pa'e sama mcm cousin saye.. ngehee mulut suka tanya itu ini.. even kadang2 penat melayan, tapi seronok..! :)

    ReplyDelete
  12. Salam atie ..
    seronoklah yer pa'e dpt berjalan2..heheh..
    budak2 dlm umur mcm duorang mmg gitu..potpet2 tak brenti2 mcm aidan sampai skrang kat berpotpet..sampai kena ckp ngan dia dont talk too much..hehehe

    ReplyDelete
  13. hehehehe..aahh..bdk2 yg tgh dpt mulut tu mmg asyik nak bertanya jerk..kdg2 soklan yg di tanya tu kita pon x leh nk jwb..penin gak kpla nak pikir nk bg jwpn yg elok2 kan..

    ReplyDelete
  14. Hihihi....ank saya pun mcmtu gak mulut mcm mak nenek kadang2 tya soalan xtau nak explain mcmana...

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..