24 Dec 2012

:: TOP 10 ANTI-AGING Foods ::

AssaLamualaikum..
Umur dah makin meningkat.. kena lebih peka terhadap makanan yang diambil.. bukan apa, selain daripada menjaga kesihatan ia juga penting agar kita sentiasa awet muda...
Awet muda?? aku ni TAK tergolong dalam kategori itu kot... haha:D 
Kalau Kak Hainom OKje memang awet muda ...kaya senyuman kot!.. 
Mama Jelita pun awet muda.. slim lagi... Tak percaya??? 
cuba TERJAH blog mereka...
Ampun puan-puan yg disebutkan nama di atas ye...hihi:)
sumber : FB
Sebenarnya tujuan asal nak kongsi tentang 10 jenis makanan awet muda diatas... boleh lah kita jadikan panduan kan... untuk sentiasa awet muda!... semua makanan diatas aku suka kecuali no 6 tu kot.. no 3 tu pun kurang makan... itu lah kulit tak cantik langsung!... memilih bila makan sayur... nasib baik Pa'e pandai makan sayur.. ikut Babah dia...:)
WasSaLam^_^

19 comments:

  1. Wah! lepas ni mesti akak awet muda ikut tips Atie ni hehehe :D

    ReplyDelete
  2. pada akk lak nak dptkan 8 gelas air sehari pun payah,,huhu
    yg len2 tu blh thn lah..klu dpn mata mmg sambar je..hehhe

    ReplyDelete
  3. tembikai n air kosong jer yg mampu dtelan..haha

    ReplyDelete
  4. bawang lah paling best. bila kentut, syahdu je rasa.hehehe

    ReplyDelete
  5. Ha..ha... nama akak naik ! TQ ye Atie sayang..... eh mana ada awet muda....tengok gambar semua tu kelentong je Atie.... cuba tengok real...he..he... terkejut kang Atie... kerepot je!!!

    Semua benda kat atas tu OKje bedal! ha...ha...

    ReplyDelete
  6. waaaa...alhamdulillah...semua senarai di atas memang fav!hehe

    ReplyDelete
  7. umur sekadar angka..hati perasaan tetep muda..hahha..

    ReplyDelete
  8. kalau senarai 1 hingga 10 semua nya buah buahan kan best...

    ReplyDelete
  9. yang no 1 jer tak pandai nak makan... dah cuba buat jus, tapi tak sedap.... kena cuba lagi demi awet muda, ekekkeke

    ReplyDelete
  10. wahh pujian... tengkiu tapi saya tak awet muda la Atie, saya mmg muda (perasan) hehee. SUka tengok list makanan ni sbb mostly my fav pun, kecuali nuts. Makan... tapi tak kisah ada ker takder. hihi

    ReplyDelete
  11. No.9 tu jer yang selalu diamalkan setiap hari... :)

    ReplyDelete
  12. Salam atie..
    Selain pemakanan...zikir dan solat jugak awek muda kan..wudhuk y selalu kita amek pun pun boleh jd awek muda kan..hehe

    ReplyDelete
  13. Eh, tembikai pun utk awet muda? Baru akak tau..
    Terima kasih berkongsi ilmu.

    ReplyDelete
  14. selain banyak makan buah2han....senaman juga perlu...yang penting senyum sokmo...he heee..

    ReplyDelete
  15. Buah tembikai tu memang feberet M...elok la tu hi hi..

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..