Thursday, 27 December 2012

:: Bukan Burger Bakar ::

AssaLamualaikum
Oleh kerana terliur tengok burger bakar yang famous kat Semenanjung sekarang ni, kami pun terasa nak makan burger juga....ni semua gara-gara tengok post MAMA ILA & AIZU.. punyalah buat hati meronta-ronta nak makan burger....adakah patut! hahaha:D
Burger Daging..bukan burger bakar..haha:D
Burger daging RM3
Tak pedas
Burger daging versi pedas
Ini budak mau keluar beli burger...:)
sila jgn pandang mata sy yg besar..hihi..
So, aku pun cakap dengan hubby nak makan burger..Pa'e pun sama.."mo makan burger juga Ibu"..Erm budak kecik ni memang pantang dengar ckp kita.. dia akan ajuk...hihi... pada hari kejadian, kami pun keluar lah beli burger seperti diatas... keluar beli time hujan-hujan lagi.. Kalau ikut kan burger kat sini memang sedap.. ramai juga customer beratur nak beli .. Ada satu jenis lagi burger yang depa jual.. Burger OBLONG.. Roti John pun ada!.. Abg tu buat sambil senyum-senyum melayan pelanggan nya.. kejap je tunggu dah siap.. walaupun bukan BURGER BAKAR, tapi OK lah...sedap! :)

Lokasi :Restoran Ceria,
        Bandar Seri Perdana
        Lahad Datu.
WasSaLAm ^_^

24 comments:

  1. cik Que suke mkn burger..tpi belum pernah lgi mkn burger bakar..mesti sedapkan..^_^

    ReplyDelete
  2. alamak..rase mcm nak mkn burger la pulak...

    ReplyDelete
  3. Okje pun suka...kdg tu lg sedap dr mc donald kan Atie...ditambah org yg buat tu pun ramah...lagilah sedap!

    ReplyDelete
  4. tengah lapar ni nampak burger pon terliur ..hihihi..aida pon juz sekali je try mkn burger bakar..mmg rasanya juicy sangat..hihihi

    ReplyDelete
  5. Akak yg tinggal di semenanjung pun belum cuba lagi burger bakar abg burn tu hehehehe... nak tunggu org belanja kot... sapa lagi kalau bukan en suami ehe.. :P

    ReplyDelete
  6. kak zu pun tak pernah makan berger bakar lagi..ramai kata sedap...

    ReplyDelete
  7. Dulu kami suka Otai burger, even my husband prefer burger kat stalls ni dari mekdi kepci sumer hihi. Rindunyer otai burger.

    ReplyDelete
  8. bila merantau, burger dah macam makanan ruji... time malas nak makan nasi, mmg burger jadi pilihan :)

    ReplyDelete
  9. Burger Bakar memang fenomena sekarang ni kan Kak?... ada jugaklah 4, 5 kali saya try...memang puas makan... :)

    ReplyDelete
  10. mahai gak beger kat tempat akak ek..sy lom penah makan beger bako..

    ReplyDelete
  11. dah la tgh lapar nih...tgk pulakpic kat atas tu...mmg perh! lah

    ReplyDelete
  12. dah lama ngidam burger...xdapat2 lagi...

    ReplyDelete
  13. eh2 ada 2. satu untuk hana kan..hehe

    ReplyDelete
  14. cakap pasal burger bakar, kat tempat sy ni dekat je burger bakar. tapi, belum ada rezeki nk merasa

    :)

    ReplyDelete
  15. slrrrppp... sdp nih..heheheh..lma x mkn burger..

    ReplyDelete
  16. err,, terus rasa mcm nak mkn brger...

    ReplyDelete
  17. prosperity mcd dah keluar..sbb boikot mcd...kena la makan oblong je..:(

    ReplyDelete
  18. Burger ni pun sedap juga ni..aku pun tak pernah lagi makan burger bakar...ramai yang kata sedap..teringin jugak..tapi tak tahu kat mana jual kat tempat ktorang ni...

    Atie..kalau dah ada bg aku link tu ya...harga tu macam murah..sebab ada juga aku servey onlineshop yg lain..harga mahal..memang bagus jugak bah kan untuk belajar..bimbang jugak kat Qis..asyik lah melayan upin ipin..belajar pun kurang suda..tablet tu boleh wifi kah..? online bolehkan..

    ReplyDelete
  19. da lama tak makan berger... nak kene cari..

    ReplyDelete
  20. Alaa tie sedapnya....bak sini satu meh...pa'e pun suka yer..

    ReplyDelete
  21. mo bege juga bah ibu..hihihihiiii....manja2 sama kak tie boleh??....time blajar tu mmg sy muka cam bege juga la...ada peluang ja msti makan bege...

    ReplyDelete
  22. mahalnye burger daging tu..kt sini murah..hehe

    ReplyDelete
  23. sedapnye burger....! terliur pagi pagi ni.....nak kena cari malam ni! hehe

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..