27 Dec 2012

:: Tablet for Pa'e ::

Assalamualaikum
Hero aku yang sorang ni selalu kacau laptop Ibu dia ni... dah lah benda ni dah nak usang.. usia pun dah masuk 5 tahun.. ni lah harta aku satu2 nya masa mula-mula kerja 5 tahun yang lalu.. banyak sangat jasa nya... Pa'e plak hari- hari suruh buka laptop Ibu ni... nak tengok kakak2 mengaji lah, nak tengok Upin Ipin lah, nak dengar lagu lah.. semua nya guna laptop buruk ni.. sampai naik rongak keypad Ibu ni dek Pa'e.. habis di kopek huruf-huruf tu... sedih tau!
Last2 member sepejabat tolong search di internet ada tak Tablet murah untuk kanak-kanak.. ye lah daripada dia rosak kan laptop dan HP aku, baik cari alternatif lain... hehe...
Jumpa seperti gambar di bawah...
Ini Pa'e punya
RM 210/set
Order dengan kawan2- macam2 colour ada
Made In Taiwan
Layan tablet murah..haha:D
Hah! tgk Upin Ipin lah tu..:)
Beli pun online.. order 3 hari baru sampai Sabah. Suka lah si budak kecil ni... tapi aku tak install game banyak tau.. takut nanti dia kemaruk game plak.. So, nak selamat install Educational learning for kids.. hah! hari2 lah dok ngadap Aliff Ba Ta, ABC & 123... macam versi ada.. banyak kat Play Store & Black Market tu...download je...haha... kartun pun just ada Upin Ipin, Boboy Boy.. lega sikit hati Ibu.. takde lah dia sibuk nak buka laptop & HP Ibu..  Tablet ni boleh guna untuk online juga tau.. Siap boleh FB dan update blog lagi... kadang-kadang Ibu pinjam juga Pa'e punya.. tapi Pa'e dok jeling-jeling kalau Ibu pegang... haha... Gadjet murah pun berguna kalau pandai di manfaatkan :)
WasSaLam^_^

26 comments:

  1. selamat pagi
    singgah kejap :)
    setuju untuk kanak2 kan

    ReplyDelete
  2. mcm best pula ni kak..mcm mau beli juga la

    ReplyDelete
  3. Macam Best plak..Atiey beli kat mana..minta link..macam nak belikan untuk Qis jugalah..

    ReplyDelete
  4. betul2....x kisah murah ataw mahal kan ..janji kita sendiri kene pandai manfaatkan utk anak2

    ReplyDelete
  5. Salam atie..
    hehehe...kesian ati berebut laptop ngan pa'e yer...aidan dr dulu kitorang tak bg chance sbb tuh tak berani..skrang nie paham la sket.hehe..
    bagus tablet murah tuh..eloklah drp pa'e dok nadap tv kan..boleh blajar alif ba ta, abc kan..

    ReplyDelete
  6. Hehehe.. betul tu... Tp ank2 zaman skrg kan... kdg pelik dr mana dorang belajar pun xtau...tau jer tekan itu ini.. Bagus tu kalau bljr ABC ALIF BA TA dr byk main game...

    ReplyDelete
  7. Tak pe juga Atie beli satu aje untuk pa`e.. akak kena beli sampai 3 orang.. beli pun guna duit raya dia orang.. hahaha cerdik sungguh mama dia orang ni..

    Gajet macam ni semua budak dah terpenggaruh :D

    ReplyDelete
  8. Anak-anak sekarang memang celik IT. Kalah kita... salam kenal, follower 326

    ReplyDelete
  9. sy pun baru beli utk anak..asik lenjan tepon mama die belikan jer tablet murah tu..hai untung budak2 sekarang.

    ReplyDelete
  10. ye..sama la ngn ank saya...tapi tu la..wpun da de tablet sendri tetap jugak nak main hp dan lappy mama dia..camner tuh??

    ReplyDelete
  11. budak2 sekarang senang kan akak,,, tablet jer, terus dok diam hahaha
    chumill jer die main tab tue,,, khusyukk sungguh

    ReplyDelete
  12. tidak kisahlah murah yg penting boleh pakai..kak aite beli mana.

    ReplyDelete
  13. Anak2 jaman IT. Anak2 saya berebut2. ipad nya ada satu jer.

    ReplyDelete
  14. amboiii... kck2 lg dh b'tablet.. makin canggih la abg pa'e kite ni.. hehehe.. ala, murah pn xpe.. yg pntg berguna.. :)

    ReplyDelete
  15. wahhhh...pa'e dah ada tablet yer..

    p/s: atie..ila pos lambat cket yer..xsempat agy nak gi pos office..ngeeee..barang dah ada..tungguuuuu...

    ReplyDelete
  16. Replies
    1. akk nk jgk cm tu..nk bli kt ane tu??
      akk blnjew acik..haha..
      bg link kt acik leh??

      Delete
  17. bestnya budak2 sekarang..kita dulu tak ada pun benda2 macam ni kan?hehehe

    ReplyDelete
  18. anak sedara sorg pun mcm ni gak..nak laptop hari2...mcm la ade keje nak buat....budak2 zaman skg...

    ReplyDelete
  19. Bestnya Pae dah ada tablet sendiri,.M pun mmg dok bercadang nk beli tablet camtu kat Khalish..senang skit

    ReplyDelete
  20. ok jugak tu...janji pa'e boleh guna!

    ReplyDelete
  21. hihhi..Aqil pon ade satu tablet ni..selalu dia bukak you tube je nk tgk katun..umah kammi takde channel katun,terpaksalah dia tgk kat you tube..hihihi..tapi malangnya tablet ni dah arwah dah..screen pecah gara2 Aqil terpijak menda ni..terus takleh pakai dah..sedih je..

    ReplyDelete
  22. beli kat ne kak? ok juga utk budak kan..

    ReplyDelete
  23. Untuk Pa'e ok la sebab dia dah pandai guna and tengah nak explore kan. Tak payah beli mahal2 pun, budak2 (sat off topik, Laporan secara live. Jelita duk kutip serdak roti atas lantai dia makan tadi masukkan dalam my coffee!!!!!!!!!)

    ReplyDelete
  24. bagus jugak pndekatan cmni..anak2 sekarang cpt belajar kan..

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..