Tuesday, 18 December 2012

:: Darvel Bay Lahad Datu ::

AssaLamualaikum...
Ahad baru2 ni kami ada jalan2 ke Darvel Bay Lahad Datu... Al-kisah nya bangunan shopping complex ni baru di buka pada 14/12/2012.. Katanya soft opening (aku pn tak paham apa yg soft opening tu)  haha:D... Sekaligus bawa mak dan adik bongsu jalan-jalan... Di Lahad Datu ni belum banyak shopping complex tau.. So, bila Darvel Bay ni dibuka kepada umum excited lah juga...hehe.. (kesian kan)..huhu...
Replika DARVEL BAY.. cantik lah juga.
Meriah dengan patung santa clause..hihi
My little sis + Mak
Babah pening nak beli buku apa??
sibuk nak pegang  fail Hello Kitty 
Budak kecik dapat buku + colour
Budak kecik tak reti diam..hehe:)
semangat berjalan
Jom-jom jalan:)
Adegan tak di duga.. Pa'e keluarkan tgn dr baju..haha :p
Bila masuk dalam shopping complex ni, belum banyak kedai yang di buka.... kecewa! yang ada pun kedai buku Sabah Book Store.. suka lah Pa'e jalan2 tgk banyak buku... pastu siap cakap " Ibu , Pa'e mau beli wana-wana (colour)".. hehe... Ada juga lah kedai-kedai baju dan tudung... tapi tak beli pun.. mahal pun iya... lebih suka beli on9. Dengar-dengar ada juga nak buka pawagam 3D.. ermm tunggu je lah.. takut janji tinggal janji... kalau ada pawagam pun confirm tak pegi.. coz babah Pa'e tak suka tgk wayang.. kang Ibu layan wayang sorang2 dia boleh berdengkur di sebelah.. haha:D
WasSaLam^_^

15 comments:

  1. apa ni abg pa'e cekci cekci ni buka baju tengah khalayak ni. hihihi owh kami pun tak pernah tengok wayang bersama, never. tengok movie kat umah pun dah buat panas hati, baik tak payah. nasib baik saya pun bukan kaki wayang.

    ReplyDelete
  2. hihihi..pa'e..pa'e...macam2 eh gelagat dia..hihi

    ReplyDelete
  3. hahaha....mcm2 aksi... best dpt bwk ank2 berjalan..

    ReplyDelete
  4. bestnya.
    hihi.. seronok tgk pa'e..

    ReplyDelete
  5. hehehe...kelakar la tgk gambar paé tu..
    nape leh terkeluar tgn camtu?

    ReplyDelete
  6. byk kedai tak buka lagi... lame2 mesti byk pilihan nati... pa'e dpt jalan2 sonok lah ye..

    ReplyDelete
  7. LD semakin maju ye Atiey..dulu aku pernah tinggal kat LD ..dalam dua tahun jugaklah koz aku keja kat sana..dalam tahun 2004-2006.. masa balik raya hari tu seminggu juga stay kat rumah adik kat LD... takde rezeki kita nak jumpa ye atie..

    ReplyDelete
  8. wah.. LD makin maju skrg.. dlu ms dok sane juz ade ramai2, shoping centre ngn milimewa je.. 1 benda yg x leh lupe smpi skrg: pasar LD tersangatlah wangiii.. bau melekat kat baju..hoho

    ReplyDelete
  9. wahhh..ada shopping mall baru...bestt...

    ReplyDelete
  10. okje pun pantang tgk shopping complex baru bukak Atie...he..he.
    Mak Atie duk dekat ngan Atie eh!

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..