30 Dec 2012

:: Krismas Di Rumah Office Mate ::

AssaLamualaikum
Sambutan Hari Krismas di Sabah memang meriah.. maklum pelbagai suku-kaum terdapat di sini.. Tak terkecuali di Lahad Datu.. terdapat ramai suku kaum Kadazan, Dusun, Sungai dan lain-lain yang menyambutnya. Rakan sepejabat aku ada tiga orang menyambut Hari Krismas. Dua daripada mereka memang orang Lahad Datu dan seorang lagi asal Sandakan. So, tiap-tiap kali Krismas kami (geng-geng office) memang akan mengunjungi rumah kawan aku yang tinggal di Lahad Datu ni…DIANA GUSTIN.. gadis Dusun ala-ala Korea..hehe..Ampun! jangan marah pok!..Memang tiada keraguan untuk mengunjungi rumah kawan aku ni, sebab tiga orang daripada kakak nya convert to ISLAM dan berkhawin dengan orang Semenanjung juga…(erm 1 geng dgn babah Pa’e) hehe..
Tuan rumah berbaju merah:)
anak buah tuan rumah yang cute & anak office mate
Kami & the geng :)
Kuih Raya
with Tuan Rumah:)
Tiap kali sambutan Hari Krismas juga kakak-kakak dia akan balik ke sini..dan mereka lah yang akan menyediakan makanan-makanan yang dihidang kan kepada tetamu.. Apa yang paling best makanan yang disediakan ialah seperti rendang ayam, rendang daging, nasi himpit, kari ayam dan sebagainya. Kuih-muih pun semua beli dari Semenanjung..Memang terasa macam suasana Hari Raya Aildil Fitri pula. Thanks to Diana kerana saban tahun mengundang kami :)
WasSaLam^_^

18 comments:

  1. hehe bestnya atie ada smbutan krismas.
    oo..kuih muih dia sama sperti raya kt ada rendang nasi himpit lg.dh mai rindu tringat suasana raya nim...>,<

    ReplyDelete
  2. dah macam masakan utk hari raya kita pulak kan...klu dia pasang lagu selamat hari raya lagi ler rasa cam raya rumah org melayu..

    ReplyDelete
  3. hidangannya macam Hari Raya kite pulak ye..
    (^_~) seronok jika kita saling kunjung mengunjung..
    jangan di kira agama & bangsa.. kerana kita ini berbudaya orangya.. hehe

    ReplyDelete
  4. klu di Sabah memang biasa sudah kan atie.....meriah sangat..

    ReplyDelete
  5. Salam atie...
    wah meriah nampaknya sambutan krismas kat sana yer....oklah tuh berkunjung2 kan dapatlah makan makanan ala2 hari raya gitu...heheh

    ReplyDelete
  6. dtg la sambut krismas ke sarawak pulak kak..hehehe..^____^

    ReplyDelete
  7. Hidangan diorang pun macam hidangan hari raya..dulu aku kerja sana selalu juga ziarah rumah kawan² time krismas...rindu plak time tu..

    ReplyDelete
  8. memang sabah ramai penghanut kristian ..
    dari KK ke kundasang susah nak nampak masjid atau surau, sebaliknya gereja saja yg ditepi jalan ..
    sib baik mase berjalan dari tawau ke semporna, sepanjang jalan nampak masjid ..
    blm sampai lahad datu' lg ..
    tempat Felix kan tu ..
    pasti meriah krismas disana tu ,,

    ReplyDelete
  9. bila baca menu tu, macam sambutan raya pula... sedapnya rendang!

    ReplyDelete
  10. tu la masa kat KK dulu kami yg beriya makan opsss. hehhee

    ReplyDelete
  11. bestnyer boleh terjah member yg sambut krismas.....hehehe barulah 1 malaysia

    ReplyDelete
  12. tiba2 terasa tak sabar nak raya pulak ni..hehehehe

    ReplyDelete
  13. muka perempuan yg pakai baju hitam n tdung hitam tu mcm muka tasha mansahar la!hehe

    ReplyDelete
  14. masa untuk jenjalan melawat kawan2..camtu jugak ler ceritanya kat sini cuma sue tak amik foto..sibuk sangat..hahaha!!..anyway,nice pic..

    ReplyDelete
  15. Atie... lain kali mintak tuan rumah sediakan steak ke chicken chop ke!he..he..

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..