Monday, 24 February 2014

Buku Ahmad Ammar - Satu Kematian Yang Hidup

AssaLamualaikum
Rasanya satu negara tahu tentang fenomena Ahmad Ammar. Memang berkobar-kobar nak memiliki buku mengenai kisah hidup arwah. Agak susah di sini bila semua nak kena beli online. Kekadang lambat sampainya. Kebetulan hari tu, ada kawan kepada kawan pergi KL dan ternampak post dia tentang buku ini siap ambil order lagi untuk sesiapa yang ingin beli. So, dia tolong belikan dan bawa balik Sabah. Sukanya  bila dapat buku ni. Dok bertatih lah ni nak menghabiskan bacaan.
Harga RM22

Banyak pengajaran yang boleh kita perolehi dari buku ini. So, korang kalau berminat boleh lah cari kat dimana-mana kedai buku disana. Moga memberi manfaat dalam kita mendidik anak-anak.
WasSaLam^_^

31 comments:

  1. al fatihah untuk arwah.moga buku ini bg manfaat..

    ReplyDelete
  2. Akak beli buku Diari Cinta Ahmad Ammar ... Atie ... dah separuh akak menghabiskan bacaan buku setebal lebih 400++ muka surat tu... bila baca dengan emosi tak sedar air mata berlinangan... Al Fatihah buat Ammar yg menjadi pencentus ummah.... Lets Follow Ammar :)

    ReplyDelete
  3. nak gi cari kat popular book store lepas ni..harap2 ada di jual :)

    ReplyDelete
  4. Nak carik jugalah buku ni nanti...Al-fatihah buat arwah Ammar.

    ReplyDelete
  5. berminat gak nak cari.. tunggu pi book fair.. :)

    ReplyDelete
  6. kat umah takde stok pon buku2 ni sebab malas nak baca..
    best ke atie??
    nanti share ler skit kisahnya..
    al-fatihah untuk arwah..

    ReplyDelete
  7. salam pagi isnin atie..
    tu hari akak penah jugak try cari kat MPH aeon..tanya staff kat situ, dorang cakap belum sampai lagi..now! tak tau lah dah ada ker belum..

    ReplyDelete
  8. x sempat nk baca lg, pasti menarik kan !

    ReplyDelete
  9. WIRA YANG TIDAK DICANANG YANG SEDANG DICANANGKAN.. AL-FATIHAH.

    ReplyDelete
  10. mmg satu dunia tahu kisah ammar ni kan.. sungguh bertuah dia.. ramai yg mndoakn kesejahteraan dia disana... alfatihah juga buat ammar..

    ReplyDelete
  11. tak tahu pula ada buku psl arwah. Tima kasih utk info.

    ReplyDelete
  12. nnti dh habis bc..
    share la ye..

    ReplyDelete
  13. Wahhhhh,harapnye In pun dapat memiliki buku ini , in syaa Allah :D

    ReplyDelete
  14. Kakak dari cuti sekolah akhir tahun lepas dah nak cari tapi sampai hari ini belum dpt lagi.
    Insya-Allah kalau ingat masa ke book store kakak pun nak beli juga.

    ReplyDelete
  15. alhamdulillah.dpt juga kan.
    boleh crik juga nnti. thanks for sharing

    ReplyDelete
  16. nak cari juga nnt.. tq dtg blog sya...

    ReplyDelete
  17. saya rasa mmg kena cari online, buat masa ini...mungkin lepas2 ni ada di kedai buku

    ReplyDelete
  18. hari tu ada member beli kat karangkraf.. tak teringat nak kirim.. belum berkesempatan nak cari kat kedai buku lagi.

    ReplyDelete
  19. Kalau kat kk ni mungkin belum ada buku ni atiey..terpaksa beli online lah ni

    ReplyDelete
  20. wowwww...kak atie dah beli....
    cik pun mau juga bah...

    ReplyDelete
  21. Boleh mencari buku ni nanti...insyaALLAH boleh dijadikan panduan untuk membesarkan khalifah Allah yang jadi amanah kita semua..

    ReplyDelete
  22. Sis atie , nanti try beli 2nd book Ahmad Ammar : Cerita Cinta Ahmad Ammar .. Sedih laaa .. Hat buku 1st ni sis beli dkat uni ja , tetiba trjmpa dkt kiosk sini . Rm19 . 2nd tu sis terjmpa dkt Mph . http://nurulhidayahpeace.blogspot.com/2014/02/ahmad-ammar-cerita-cinta-ahmad-ammar.html .. Jelez dgn dia , anak soleh . Menyenangkan semua org . :')

    ReplyDelete
  23. hahaha.. bila atiey cakap dok bertaktih membaca tu. tersenyum akak. kalau akak pun dpt buku bertatih jugak le

    ReplyDelete
  24. Menarik... macam nak pi carik jugak nanti... ^__^
    Al-fatihah buat arwah...

    ReplyDelete
  25. mula heran gak sebab tak kenal sape arwah nie kan lepas baca kisah dia terus meremang bulu roma. sebak baca

    ReplyDelete
  26. mcm teringin jugak nak baca buku dia nie atie..

    ReplyDelete
  27. Dah keluar yeh Atie....tak perasan pulak....sebab tak mencari

    ReplyDelete
  28. Niesa pun tak berkesempatan lg nk cari buku ni....membaca pun dh jarang...hehehe

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..