Wednesday, 5 February 2014

Periksa Harga Barang Di www.1pengguna.com

AssaLamualaikum
Baru tahu akan kewujudan laman web ini setelah kawan opis bagitau. Sibuk lah juga nak menengok apa ada dalam web ni. Ohhh! rupanya boleh check harga barang-barang makanan yang ada di Malaysia ni. Bagus juga. Boleh lah bandingkan harga sebelum nak pergi shopping (bagi yang rajin lah).Aku dah check, kalau di Lahad Datu ni hanya ada dua tempat yang selalu tersenarai iaitu : 
1. Servay Hypermarket 2. Pasar Rakyat Lahad Datu.
Mula-Mula Login ke www.1pengguna.com :
2. Pilih bahan mentah yang korang  nak check harga. Contoh Kangkung :)
3. Cari tempat di mana anda berada
4. Click Cari Harga

Ini akan terpapar :
Tengok! nampak tak ada juga perbezaan harga diantara dua tempat ini. Maksudnya di Servay Hypermarket lagi murah tau (memang selalu shopping di sini walau agak jauh). Penting juga untuk kita tahu akan perbezaan-perbezaan harga barang ni kan. Maklum sekarang rasanya semua harga barangan dah naik. Duit sudah tidak bernilai. Setakat ada RM50 apa je lah yang dapat di beli. Bah! selamat memeriksa harga barangan ya. Moga bermanfaat! 
WasSALam^_^

30 comments:

  1. Bagus ni..baru tau juga ni Atiey..Thanx ya for sharing..

    ReplyDelete
  2. owh atie.... bagus sharing ni bru saly thu... penting mesti thu hrga barang...!!

    ReplyDelete
  3. Baru tau web ni... tq Atie sbb kongsi info ni... leh la tgk jap ^__^

    ReplyDelete
  4. Salam Kenal Atie, i folow u juga yea...
    thx da info mengenai periksa harga barang ni.. penting, utk kite tau harga samada mahal kah atau murahkan.. kalo dah tau kedai/pasaraya ke... yg murah2 ni.. mmg situ je la kite pegi utk beli barang keperluan kan...
    tq again.. see ya!

    ReplyDelete
  5. kangkung jugak yg dijadikan contoh..hahahaha...

    ReplyDelete
  6. thanks share kak!nak jugak la check lepas ni boleh bg suggestion kat mak kt mana tmpt murah..hehe

    ReplyDelete
  7. atie pun baru tau... terima kasih kak bagi info berguna ni... :)

    ReplyDelete
  8. SB baru tau ni website..tq :)

    ReplyDelete
  9. tularr., duit bukanlah segale2nye, tapii segala2nye nak pakey duit makk kann., uHUuuu

    ReplyDelete
  10. ermm info yg bagus ni..akak pon berangan nak pi belanja dapoq ni..boleh servay dulu ar kat laman web ni..mana tahu leh jimat wet belanja hehe :D

    ReplyDelete
  11. Tq share saya baru tau ader web site boleh check harga barang nih..mudah juga kan...

    ReplyDelete
  12. bagus. Tapi tu lah selalunya pergi hypermarket. for surelah harganya jauh lebih murah. Tapi my hubby ckp asyik ke hypermarket je, mcm mana la penjual kecil kecilan "Org Kita" kat market tu nak maju. erk....

    ReplyDelete
  13. Thanks for the info atiey...
    Sekarang ni RM50.00 sikit jak barang2 dapur boleh beli. Harga ikan sekilo pun dah puluh2...huhu

    ReplyDelete
  14. wah! menarik ni. kena gi semak harga brg dapur skrg juga..

    ReplyDelete
  15. Bagus maklumat ini, boleh semak harga dan bawa duit cukup2 jer...xdelah beli yg bukan2..hehe

    ReplyDelete
  16. p beli bahan mentah kat pasar raya kadang2 lebih murahkan atie..
    kak belum sempat surf laman web tu..
    nak tau senarai kedai di SP yang dilistkan..

    ReplyDelete
  17. Ala Atie ni jgnlah beri contoh kangkung yg dah sedia murah hihi...
    Carilah contohnya nak beli beras basmati ke.
    Kakak pun baru tahu Atie.

    ReplyDelete
  18. thks sharing atie..
    antara hypermarket mmg ada sdikit hrga berbeza
    ada yg murah ada yg mahal..

    ReplyDelete
  19. Bagus tu Atie dapat compare harga disamping boleh berjimat!

    ReplyDelete
  20. bagus juga ne kak...cik pun mau semak juga lah barang di sandakan ne...
    kalau rm50 skrang ne apa lah sangat kan kak...mcm taik gigi jak..hhaha

    ReplyDelete
  21. Akak tak penah masuk website ni pun sbb selalunya kat Taiping ni ada satu kedai iaitu pasaraya jenis ekonomi barangnya selalu lebih murah dari pasaraya2 besar yg lain. Cuma barang2 yg jenama akak guna tak dijual kat situ...mmg kena beli jgk ler kat tempat lain.. ;)

    ReplyDelete
  22. kan kak. ktorg pn klu beli brang pi kepala batas. kt situ ada longwan barang murah. susu pulak beli kt bertam kt kdai baby tue murah byk ringgit beza ngn tmpt lain

    ReplyDelete
  23. x pernah tau pun...hehehe...bagus atie share...boleh gak tengok...

    ReplyDelete
  24. Tulaa..info ni baru aida tau dari MHI pagi tadi..lepas ni senang lah kan..takde lah kita tertipu nanti..hehee

    ReplyDelete
  25. cikna pun baru tau aritu baca kat paper.. huhu..

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..