Friday, 21 February 2014

Makan Di Wangi Chicken Rice - Tawau

AssaLamualaikum
Cerita jalan-jalan cari makan. Dah lama terperam. Sebelum balik ke Lahad Datu weekend lepas, sempatlah kami lunch di Wangi Chicken Rice. Restoran nasi ayam yang agak terkenal di Tawau selain Sabah Chicken Rice. Nasi ayam nya memang memikat selera.
Masa pergi tu memang ramai juga pelanggan. 
Nasib baik ada meja kosong untuk kami duduk.
Selain nasi ayam yang sedap, Nescafe Ais pun aku suka:)

Kami order set yang sama Ibu babah & adik

Muka budak yang happy sebab dah kenyang. Hehe!
Gambar Wangi Chicken Rice dari luar. Kredit to:Adrysabry.com

Dari segi harga pun memuaskan. Berpatutan.
Kira harga mampu untuk makan. Kawasan pun bersih. So, dapatlah makan dengan senang hati. Hehe!
WasSaLam^_^

31 comments:

  1. nampak sgt ekslusif..tapi janji bersih kedainya..tak da lalat..hihi

    ReplyDelete
  2. oo...throw back.ingatkan baru2 ne kak atie balik tawau...hihiihh
    d sandakan ne belum ada lagi buka ne kak..susah mau cari chicken rice sedap...

    ReplyDelete
  3. salam atie.
    mesti restoran barukn ni.. sebab sepanjang sy ke tawau dulu belum ada lagi restoran ni

    ReplyDelete
  4. atie, nasib baik kali ni bukan selera tgk ayam...kalau idak, harus esok p cari jugak nasik ayam kang..kekekekkee

    ReplyDelete
  5. Sudah kenyang.. suka hati... yehhh...

    ReplyDelete
  6. nmpk kedai & persekitaran, sgt conducive kan...

    ReplyDelete
  7. saya pun suka makan nasi ayam, pa lagi kalau nasi tu ada bau bawang putih & ayam tu ayam roasted & ada bauan minyak bijan!

    ReplyDelete
  8. nampak sedap..... tempatnye pun selesa .

    ReplyDelete
  9. cantik restoran ni..
    ala2 chicken rice shop la ye...

    ReplyDelete
  10. Nampak memang bersih restorannya Atie.
    Kakak kalau nasi ayam dapat sup, salad dan sos dia pun dah cukup tak payah ayam.

    ReplyDelete
  11. wah sedapnya nasi ayam atie..sy pun hari yg demam tuh takder selera gigihkan dr jgk msk nasi ayam..terus bertambah2...hehe

    ReplyDelete
  12. Cantik setting restorsn ni, sedap makan nasi ayam tambah2 makan panas2.

    ReplyDelete
  13. nampak sedap... kalau angah ni mmg minatlah chicken rice ni !

    ReplyDelete
  14. wah......tengok pun dah tahu....mesti sedap kannnn......

    ReplyDelete
  15. tengok waktu tengahari macam ni lagi cepat perut ni mintak diisikan makanan.. ;)

    ReplyDelete
  16. walawei.. terguda I dengan makanan dan minuman tu...dah le time lunch ni. laporenzo la atiey

    ReplyDelete
  17. nampak macam chinese style je atie...

    ReplyDelete
  18. alah nda ada restoran ni di kk...klu nda boleh juga dicuba kunu

    ReplyDelete
  19. baru lepas makan ciken rice ni atie..hehehee..sib baik tak terliur..

    ReplyDelete
  20. nasi ayam budak2 ni pun selalu makan juga..senang sket..tak pedas

    ReplyDelete
  21. Hai. tq follow blog dunia cmelor ya. ni cik melor datang bertandang n follow awk balik. selamat berkenalan .

    ReplyDelete
  22. Nampak sedap. Mesti wangi ayamnya kan Atie :)

    ReplyDelete
  23. Nampak bersih dan kemas je kedai nya..makanan pon sedap ye Atie..Berbaloi lah kan..Pa'e pon happy kekenyangan.hehee

    ReplyDelete
  24. Assalam..salam ziarah..sedapnyer nasik ayam..apakan daya skrg ni terpaksa pantang mkn nasik... huhuhu..

    btw, thanks singgah blog saya tadi..heheh

    ReplyDelete
  25. kat sabah mmg sedap sedap nasi ayam dia, jarang la jumpa yang tak sedap. tempat bersih cantik macam ni lagi la, a bonus.

    ReplyDelete
  26. harga ok nasi sedap.layann
    yg penting tmpat bersih.

    ReplyDelete
  27. terliurnya tengok nescafe ais tu kak.. huhu..

    ReplyDelete
  28. Baik punya promote Atie...hehe...ni kalau kat KL standard Chicken Rice shoplah yeh...

    ReplyDelete
  29. Wahhh...mcm standard reatoren je...lapa la pulak...hehe

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..