Monday, 10 February 2014

Jalan-Jalan Di Sabah Book Store, Lahad Datu

AssaLamualaikum
Aktiviti rabu lepas bila babah cuti. Plan nak makan di luar sebab ada kawan nak belanja sempena birthday ku yang dah lama berlalu. Sebelum pergi makan tu, singgah lah di kedai buku Sabah Book Store (SBS). Bila nampak buku mesti rambang mata. Macam semua nak beli. Haha! Last-last beli beberapa buku untuk Budak Tumpis. Nak kena rajin ajar dah sekarang sebab tahun depan InsyaAllah nak sekolah. Dia pun semangat bila nak beli buku. Tapi yang menjadi pilihan pertama nya tetap juga buku gambar Power Ranggers. Haha! sabor je lah.
Rambang mata tengok buku budak-budak ni
Yang dia dok kepit tu buku mewarna edisi Power Rangger. Haha!
Hasil rembatan. Buat Budak Tumpis:)

Suka pegi SBS ni sebab semua ada. Pelbagai buku & alat tulis. Boleh kata lengkap lah. Harga pun berpatutan. Siap ada diskaun bagi yang ahli. Untuk guru, lagilah banyak diskaun. 
So, kebetulan masa pergi tu kawan aku cikgu, boleh lah guna kad ahli nya. 
Dapat diskaun untuk buku-buku si budak tumpis. Jimat sikit duit Ibu. Hehe!

*Alamat SBS : Lot 283, 284 & 285, MDLD 7031, 7032 & 7033, 
Bandar Sri Perdana, Jalan Silam, 91111, Lahad Datu, Sabah*
WasSaLam^_^

25 comments:

  1. pae dan power ranger mmg tidak dpt dipisahkan..haha..

    ReplyDelete
  2. kami kat sini layan MPH jelah...x pon, Pustaka Rawang..nama je Rawang, tp dlm Putrajaya gak..hehehe..

    ReplyDelete
  3. kalo kat kuching, kita layan popular dan smart..tapi book store yg kecil2 tu pon okey jugak walaupon dia tak bagi diskaun apa..

    ReplyDelete
  4. banyaknya buku pa'e..bagus la atie dah ajar dier kenal buku2..
    next year dah antar sekolah kan?

    ReplyDelete
  5. syoknya Pae dapat buku2 best tuu..kekekeke

    ReplyDelete
  6. go go power rangers ! hihi

    ReplyDelete
  7. power rangers pun power rangers lah...janji pa'e dapat belajar kan kak....kasi ringan2 tangan mewarna...

    ReplyDelete
  8. Ooo..awak tinggal di Lahad Datu ya...
    Masa kes pencerobohan hari tu, macam mana suasana kat sana ya?

    Elok tanamkan minat membaca seawal mungkin :)

    ReplyDelete
  9. Camtulah kalau anak2 ni yer... pasti ada jg buku2 kartunnya tu... kalau cam Aisy, mesti amik buku ultraman/spiderman... ^__^

    ReplyDelete
  10. Bgus2.. Beli bayk2 utk.pupuk.minat membaca..

    ReplyDelete
  11. Waa bagus2... Serapkan rasa suka membaca kepadanya :D

    ReplyDelete
  12. Best kan masuk kedai buku, dapat cuci mata pun jadi la, tapi ngan JJ skang ni pening nak kesana with her, semua buku nak dibeleknya.

    ReplyDelete
  13. salam atie ..
    buka power rangers pun ok ..
    sekadar mendekatkan pa'e dgn buku ..
    klu dia nak buku ekonomi,
    terkezut beruk plak maknya nanti ..
    he..he..

    ReplyDelete
  14. Klu naiim nampak ni. Dia angkut buku tak hingat donia la

    ReplyDelete
  15. byknya memborong buku..nnti belajar pandai2 ye

    ReplyDelete
  16. membaca amalan mulia... :)

    jom ---> http://annamariana1989.blogspot.com/2014/02/hari-pertama-di-pulapol.html

    ReplyDelete
  17. Baru betul boy, suka buku power rangers kan...hehe.
    Bagus2, dekatkan anak2 dgn dunia bukum:-)

    ReplyDelete
  18. yeayyy..dapat buku mewarna power rangers..:)

    ReplyDelete
  19. tahun depan nk sekolah dh ye Pa'e?
    ya la kan kena dktkn mereka dgn buku2 ni..

    ReplyDelete
  20. crpat je kan. pae dh nk sekolah.
    smga rajin blaja n buat buku tu tau. byk ibu beli tu.:-)

    ReplyDelete
  21. Wahh sukalah Pa'e sebab dapat borong semua buku-buku dia..mesti harga pon berpatutan kan..untung!macam kat sini ada Popular,MPH..memang terbaik...tapi mahal sikitlah dari kedai tak terkenal..heheh

    ReplyDelete
  22. Bagusnya Pa'e......rajin membaca....habis tak dia buat semua tu Atie...

    ReplyDelete
  23. elok bawak pa'e g kedai buku ni...noe klu g kedai buku...berjam2 la dalam tu jawabnya....

    ReplyDelete
  24. mesti seronok pae dapat banyak buku.. :)

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..