Tuesday, 4 February 2014

Makan Di BISMI Bistro & Catering

AssaLamualaikum
Makan, makan & makan lagi. Haha! Ini plak cerita bila malas masak. Kan weekend baru-baru ni memang mood malas memasak menjadi-jadi. Kata  Mama Zir kena virus. Haha!  Jadinya asyik makan di luar. Nasib baik Kuling tak cerewet. Ok sahaja kalau ajak makan diluar. Yang belanja nya pun dia. 
Sabor je lah kan! dapat isteri yang 'rajin' memanjang. Hahaha!
Menu Babah : Nasi Beriyani Ayam
Babah kata 'boleh'lah..
Menu Ibu: Sup Ayam+Nasi putih 
(dah jadi ala-ala sup sayur pun iya).
Tapi aku suka. Kira masuk tekak juga lah:)
OK tak harga? 
Budak Tumpis dok sibuk pot pet pot pet

Restoran ni baru buka tahun lepas. Memang ramai juga pelanggan nya. Buka 24jam. Sentiasa penuh. Lokasi pun strategik. Tingkat 1 bangunan Darvel Bay Lahad Datu. Tepi jalan utama. Kalau ada kawan-kawan blogger nak datang Lahad Datu boleh lah aku belanja kat sini ya! 
Nak ajak makan kat rumah, masak memasak dah mengaku failed! hahaha.
WasSaLam^_^

29 comments:

  1. Okey lah harganya tu Atie... terliur pulak akak tengok nasi beriayani kuling Atie tu... nasi basmathi tu panjang-panjang ...

    ReplyDelete
  2. standard rega mcm kat sini gak laa..hehehe...

    ReplyDelete
  3. berbaloi gak harga tu bila cmpur dgn air n mkn utk 3 org . Sekrg ni mmg susah dah nak cari harga yg murah .

    ReplyDelete
  4. kalau makan di luar sekali sekala memang best tapi kalau selalu sangat pun boleh jadi bosan hehehe

    ReplyDelete
  5. SEKALI SEKALA MAKAN LUAR PON OK JUGAK.. :)

    ReplyDelete
  6. Hye, saya suka baca blog awak, baru2 ni saya baru blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  7. Wah..nti sy p sana..mau ke sini lah..aTie belanja ya hehehe

    ReplyDelete
  8. Murahnya...nasi si babah tu mengguda la

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum Atie.
    Darvel Bay Plaza tu kat mana yer. Kt kawasan tabanak, fajar atau kat kawasan pekan tu. Byk betul perubahan kt LD sejak saya tinggalkan LD tahun 2007. Dulu asyik mkn kat restoran Mek Nab, Auliah, dan dua restoran lagi yg say lupa namanya.

    ReplyDelete
  10. Nasi Briyani Ayam tu kak mengancam.. :)

    ReplyDelete
  11. wahh oekylah harganya... nasi briyani nampak sedap

    Luangkan sedikit masa untuk vote blog acik yang tercalon bagi favorite lifestyle blog Cara vote di sini

    ReplyDelete
  12. Nmpk best..tetiba rasa mcm dh lama tak mkn kt luar best2 camni..hui

    ReplyDelete
  13. rasa skrang juga nak terbang ke Lahad Datu sbb Atie nak belanja…. hihihihi

    ReplyDelete
  14. dap2nya atie….btw @sini BISMI tu nama kedai buku yg famous. heheh terconfuse jap

    ReplyDelete
  15. rasany skrg saly nk terbang gi sana lahad datu....... atie kena belanja...dh terliur ni...camne...hihiiiii

    ReplyDelete
  16. Harganya ok je... berbaloi tuk makan 3 beranak...
    Sesekali makan kat luar pun best juga... ^__^

    ReplyDelete
  17. murahhnya Rm25 tu..ouh beriyani..lamak dh xmkn nasi beriyani...lapa pulak..haha..lapa memanjang niesa ni..

    ReplyDelete
  18. Sedap nampak.. ok nnt aku datang minta blanja d sana ya..wakaka

    ReplyDelete
  19. Harga ok. Mknn pun nmpk sedap. Erm trus lapar

    ReplyDelete
  20. Atie....malas malas pun ada cik abe belanja tak per hehe..... Baru RM 25 henggit....okay le tu dpd penat berpeluh kat dapur hujung hujung minggu....hehe...baik balik tinggal tido jer...

    ReplyDelete
  21. kak atie blanja??/nahhhhh nanti cik datang cik koling2 kak ati lah....memang ada plan ne mau ke sana :D

    ReplyDelete
  22. harga dia lebih kurg sini. tapi masa kira pi belah sana ritu terkejut la jugak. sbb tak biasa duduk sana kan hihihihi

    ReplyDelete
  23. nasi beriani tu nampak sedap...ikut harga...lebih kurang sini jer...

    ReplyDelete
  24. Nampak sedap..dah lama tak makan nasi beriyani..heheee..aida pon malas masak..tapi bile dah cuti panjang memang wajib masak..hehee

    ReplyDelete
  25. nasi briyani tu nampak sedap je..

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..