Thursday, 27 February 2014

Demi untuk Cantik..

AssaLamualaikum
Entry tiada kena mengena dengan sesiapa ya ! Sanggup kah anda membayar puluhan ribu ringgit demi untuk cantik? erm! banyak kali fikir jugak kan? kalau artis tu lain lah! memang dah ramai yang melakukan nya. Tapi jangan sampai merosak ciptaan Illahi yang sememangnya sudah sebaik-baik ciptaan.
Foto
myMetro
Lihatlah purata kos yang dibelanjakan demi untuk mencantik kan bahagian-bahagian wajah. Boleh tahan jugak. Uiks! tak sanggup den. Terima lah diri seadanya. Janji amalkan cara hidup sihat dan makan makanan berkhasiat. Serta berdoa moga Allah jauhkan kita dari segala penyakit yang berbahaya. Tak susah pun untuk cantik secara semulajadi kan? kerana wanita memang dijadikan semulajadi cantik. Betul tak? :)
WasSaLam



34 comments:

  1. akak dah cantek, so x perlu laa nak cantikkan lg muka...hahahaha...syukur alhamdulillah dgn ciptaanNya...bkn senang nak dpt lesung pipit yg dlm camni...korang ada?..kekekeke..

    ReplyDelete
  2. Eeiii,pembaziran yang amat. Tak akan buat,tak sanggup. Orang yang biasa-biasa pun boleh nampak cantik dengan akhlak yang baik. Maka selain berdoa kepada Allah untuk cantikkan wajah kita,orang tenang melihat,mohonlah juga untuk perelokkan akhlak kita ^^,

    ReplyDelete
  3. Morning, Atie... x perlulaa buat tu semua... mmg cantikkan lagi, tapi effect yang akan diterima kemudian hari kita x tahu... macam kata Atie, terimalah diri seadanya.... ^__^

    ReplyDelete
  4. ngeri tengok wanita2 sekarang ni terlalu obses sangat dgn kecantikan yg plastik. mcm kat korea tuh..
    bukan calang2 duit nak keluar tuh. adehhh

    ReplyDelete
  5. Pembaziran..Sentiasa bersyukur dengan ciptaanNya..

    ReplyDelete
  6. full package ada telinga mata mulut hidung, cantik dah tuu..bersyukur dengan apa yang dikurniakan..tak yah nak ubah bagai..hihih..btw..dtg top up untuk pae

    ReplyDelete
  7. Bersyukur jak lah apa yang Allah bagi kan kak...cantik di mata orang tiada.kalau cantik d mana Allah baru lah kan kak...

    ReplyDelete
  8. rasanya tak sanggup mihat pada risikonya... kalau jd makin comey..baguslah..kalau sebaliknya.... ummmphh..menyesal seumur hidup...

    bersyukur dgn apa yg Allah bagi... kot nnt tambah dosa pula ubah ciptaanNya... tambah lagi kalau atas tujuan yg salah... lg le berbonus dosa... xmo lah

    ReplyDelete
  9. Bersyukur dengan kurniaan Ilahi bagi akak Atie, tak perlulah nak diubah ciptaan Nya..

    ReplyDelete
  10. Hye, saya suka baca blog awak, baru-baru ni saya ada buat blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  11. cukup le apa yang ada...tak mampu nak keluarkan wit sebanyak tu untuk muka hehe..

    ReplyDelete
  12. zee simple jer atie..lipstik pon tarak tau..

    ReplyDelete
  13. Hai kak atie. Kita dah lawa kn.. xpyh nk renovet2 kn. Kikiki

    ReplyDelete
  14. kita ni tak de apa...tak delah kos maintanence..haha

    ReplyDelete
  15. mak aihhh mahalnya.. tu tak campur ngan sakitnyer lagi tu...

    ReplyDelete
  16. akak memang lawoooo... hahaha. ada lawa yangtersendiri. nak puaskan hati semua org memang susah. duit tu bak kat akak je la.

    ReplyDelete
  17. of couse la betul atie oii..bukan kah merubah kejadian haram hukum nyer ! if memudaratkan bagi empunya diri harus ker hukum nyer ?

    sesungguhnya akak bersyukur atas hak milik kekal yg allah ciptakan untuk akak..pasti ada kebaikkan di sebalik keburukkan..allahuwaalam

    ReplyDelete
  18. yang penting cantik dari dalam. inshaAllah. orang tengok pun senang hati jaaaa. hehe.

    ReplyDelete
  19. Percayalah kalau melanggar landasan yg Allah berikan pasti ada effectnya
    Tak cepat.. mungkin lama-kelamaan..
    Sedangkan kita kalau luka pun ada kesan inikan pula yg kita tak nampak..

    ReplyDelete
  20. entahlah, cantik ni ikut mata masing2lah, allah dah ciptakan kita sebaiknay kan !

    ReplyDelete
  21. pic ape tu kak?? alaaaaa.. x dpt tgk pic tu.. anyway, kejadian kite ni dah cantik dh. Lgpn yg pntg, cantik di mata Allah.. tu yg pntg :)

    ReplyDelete
  22. tak berani ambil risiko semata-mata untuk kecantikan yang bukan kekal. bersyukur dengan apa yang ada.

    ReplyDelete
  23. Drpd belanja puluh ribu utk cntik,
    Baik duit tu d guna utk tukar moto yg lg besaq
    Hehe

    ReplyDelete
  24. tak payahlah..bersyukur sahaja ngan apa yang Allah kurniakan pada kita..tkyah nak ubah2..

    ReplyDelete
  25. SA bersyukur segala yang ada....x nak la operate sana sini...

    ReplyDelete
  26. tak sanggup.. huhu.. bersyukur seadanya..

    ReplyDelete
  27. Tak. Dah cun giler kot..bhahaha.. Kalau utk pnjgaan ok la...tp kalo dah ubah tu...hmm

    ReplyDelete
  28. Gila la kot kalau nk ubah....nasib baik masih ada perasaan sentiasa bersyukur dlm diri...hehe...xpe xcantik dan cukup comel dah...hikhik... Masing2 ada kelebihan..ciptaan Allah kan sgt2 sempurna... alhamdulillah... :)

    ReplyDelete
  29. ohhhhh dashyat nyaaa...tak na la ubah muka, kang nanti muka tak cantik jadi makin tak cantik hahahaha

    ReplyDelete
  30. ui mahalnya yer,,saya bersyukur dgn kurniaan rupa yg Allah bg kt saye ni=)

    ReplyDelete
  31. kalau kaya berharta kak setakat 10k rasanya sebelah mata je depa laburkan. lain la kami nie huuuu

    ReplyDelete
  32. Syukur dgn apa yg ada....dah cukup sempurna rasanya ni....alhamdulilah

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..