2 Jan 2013

:: 25 Random Facts About Me ::

AssaLamualaikum..
Sempena tahun baru ini aku menyahut cabaran teman blogger yang tag aku..MIA.
Agak susah sebenarnya nak cerita tentang diri sendiri.. Maklum selalu nya orang lain yang akan menilai kita kan??... Apa-apa pun aku kongsikan sedikit tentang diri aku seadanya di awal tahun 2013 ini.... :)
Tuan Punya Blog..:)
  1. Berasal dari Daerah Tawau, tetapi sekarang menetap dan bekerja di Lahad Datu..
  2. Kini hanya ada MAK.. arwah ayah meninggalkan kami tahun 2006..Anak perempuan sulung..
  3. Lapan orang adik beradik.. 4 lelaki, 4 perempuan (tiga dah meninggal dunia semasa kecil)
  4. Bersekolah rendah di SK Kinabutan, SMK Kinabutan & SMK Tawau (tingkatan 6)..
  5. Suka belajar SASTERA & SEJARAH...semua subjek membaca...
  6. Melanjutkan pelajaran di UUM, Sintok Kedah (tahun 1999-2003) tua dah..hihi..
  7. Dah jejak kaki semua negeri di Malaysia kecuali PAHANG & Labuan...semuanya pergi masa study..:)
  8. After graduate pernah bekerja sebagai cashier, kerja kilang, 7-Eleven & Guardian Pharmacy..
  9. Study bidang Management, kerja bidang IT Healt Care ..memang bidang terjun...
  10. Bila bekerja, kadang-kadang jadi seorang yang sangat serius...
  11. Pernah serius bercinta dengan cousin sendiri (tapi tiada jodoh)...statement maut ni!...haha..
  12. Akhirnya berkhawin dengan suami yg berasal dari Selandar, Jasin Melaka... dah JODOH!
  13. IBU kepada seorang anak lelaki yang sangat Tumpis..my luv son...Pa'e.
  14. Berangan-angan nak tiga orang anak..InsyaAllah...doa2 kan lah ya!...
  15. Seorang yang Happy Go Lucky, suka ketawa & riang
  16. Tak suka cerita masalah dengan orang.. paling tak tahan pun akan menangis sendiri..
  17. Tapi orang SUKA sangat cerita masalah dengan aku.. maybe pendengar yang baik kot...haha..
  18. Bila tengah marah lebih suka DIAM..
  19. Tak pandai masak... tapi cuba belajar..haha:D (kesian hubby & Pa'e)...
  20. Suka sangat dengan BUKU.. i love reading....juga suka menulis (tulisan suka-suki)..
  21. Paling tak boleh tengok kanak-kanak terbiar & wanita yang dizalimi...boleh menitis air mata:(
  22. Punya minat yang sama dengan hubby... jalan-jalan (walaupun tak jauh) & shopping (kalau ada duit...haha..)
  23. Berminat nak belajar menjahit..(dapat jahit baju melayu buat suami & anak pun cukup lah)..
  24. Perancangan masa hadapan nak buka kedai  runcit sendiri...
  25. Harapan semoga dapat mengerjakan Umrah & Haji (Mekah & Madinah)...serta jalan-jalan ke negara JEPUN... :) 
Hah! OK tak 25 perkara di atas tu??...hehe...
Ramai sangat lah nak tag 25 orang tu...so, aku nak tag seorang sahaja.MAMA JELITA...jgn marah! haha... share lah 25 perkara tentang you ya....:)
WasSaLam ^_^

21 comments:

  1. di pagi yg tenang sambil menghirup kopi si JJ masih tidur... I first buka ur blog and baca sambil tersenyum manis.. tiba2 nama kat last tu. terbeliak bijik mata. huhuhuu ok la since I gedik kan tahun ni, I will try reveal it, ceeeeh.

    ReplyDelete
  2. hmmmm...thanks atie kerana kongsikan 25 fakta yg menarik ttg atie nie..wah now we know u more...alaa part masak tuh blhlh blajar slow2 kan..lama2 pandai la tu

    ReplyDelete
  3. hehehe..menarik!kawin ngan orang semenanjung ya..janji orang Malaysia.hehe

    ReplyDelete
  4. macam mana mau join??? hehehehe

    ReplyDelete
  5. ok dh tau serba sedikit 25 facts about akak hehehe

    ReplyDelete
  6. Salam kenal akak...
    Kebetulan sggah sini,trus dpt baca kisah akak...sy doakn sgala impian akak trcapai esp tmbah ank n gi haji n umrah:-)

    ReplyDelete
  7. salam atie ..
    ikan dilaut asam didarat, dalam belanga mereka bertemu ..
    seorg di sabah, seorg di melaka .
    dimana you all bertemu ..
    hu..hu..

    ReplyDelete
  8. Thanx for sharing Atiey..apa yg pasti dulu kita sekelaskan.. :D
    aku dulu study bidang IT...lepas study keja dlm bidang akuan..skrg dah kawin jadi suri rumah.. :)

    ReplyDelete
  9. Owh baru tau serba sikit ni...M pun suka jalan2 same like my hubby,.

    ReplyDelete
  10. Bila baca facts pasal atie ni, rasa mcm kita byk persamaan pula... especially yg no 3,10,15,16,17,18,19,20 dan 25.. tapi yg nombor 5 tu sgt kontra dgn saya, antara subjek yg paling tak suka masa sekolah dulu :)

    ReplyDelete
  11. oh oh oh..25 random fact tu dari sini ke mama JJ..haha..then i pulak kene tag...pikiaq dulu satu malam..hahaha

    ReplyDelete
  12. segmen ke GA ni?? apa2 pun good luck tau :)

    ReplyDelete
  13. Thanks atie sebab sudi buat konon yang saya tag tu......moga segala apa yang dihajatkan tercapai.......

    ReplyDelete
  14. Barulah betul-betul kenal ngan Atie ni...

    Atie.... nla ni baru sempat menjengah ni...he...he... arjuna keje he..he..

    ReplyDelete
  15. yeay!!!! dapat kenal atie ngan lebih mendalam..cewahhhh

    ReplyDelete
  16. salam..singgah kejap tyen trbca stement ni..terbaek!!! saya pun sangat2 jarang mnceritakan ttg dri sndri kpd org lain..
    hmmm...cetusan idea yg bagus...:)

    ReplyDelete
  17. Salam Kak Atie..
    25 perkara tentang akak..
    ada yang sama dgn nisah (sehati ke kite??) hehe

    alahai kak, sekampung kite. hubby nisah orang Kg Air Baruk, Jasin Melaka (^_~)

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..