17 Jan 2013

:: Green Up Your Diet ::

Assalamualaikum....
DIET??? ramai di antara kita yang selalu berazam nak diet.... sama macam aku! kalau rasa badan dah berat mula lah kurang kan makan dan diet lah konon... tapi aku ni senang sikit nak turun kan berat badan, TAK MAKAN MALAM dalam beberapa hari terus susut.. hehe.. Alhamdulillah! Tapi lain orang, lain plak cara mereka kan?.. apa pun biar lah kita DIET secara sihat.. jangan sampai tak makan langsung nanti penyakit lain pula yang datang... Untuk diet secara sihat cuba rujuk picture di bawah:)
Sumber: FB
Terasa seperti semua tanaman hijau diatas ada di kebun kecil Ummu Aidan..Best nya ada kebun sendiri.. Tak perlu beli dan risau akan bahan kimia yang digunakan, semuanya segar dari kebun...kan Ummu??...:)
WasSaLam^_^

26 comments:

  1. akak masih dalam misi diet even hampir 3 minggu jugak aritu det lari tune... hope ada keberkenannya buat kesihatan diri ini

    ReplyDelete
  2. senangnya turun berat..sy ni kalau tak mkn langsungpun belum tentu turun tau..mkn sikitpun dah tentu naik..hadui

    ReplyDelete
  3. saya nak mula ada kebun lah lepas ni..hehehe

    ReplyDelete
  4. macam saya ni, badan cepat turun kalau diet dan cepat jugak naiknyaa..huwa

    ReplyDelete
  5. Salam atie..
    hehehe..kebun ummuaidan yang dah jadi jungle tuh yer..hehehe, jgn sebut tie buat malu jer.. sy nie nak diet jgk tp kan asyik lapar manjang jer nie..camaner nie..

    ReplyDelete
  6. what most important, avoid fast food. Once in a while boleh la kan, at least makanan kita not that bad jugak kalau kampung style ulam2 tu semua.

    ReplyDelete
  7. ye.. nisah ada seorang yang selalu ingin berdiet
    tapi nisah jugak seorang pemakan tegar..
    muahahha ateeee mcmana ??

    ReplyDelete
  8. Wahh bagus post ni. bolehlah ye sy mula berdiet hihi. ><

    ReplyDelete
  9. Healthy sangat makanan yang ade kat atas ni..ade yang boleh telan, ade yang tak mampu..tapi kalo nak kurus, semuanya boleh kan Atie..hehe..

    ReplyDelete
  10. DEQ XRETI LA NAK DIET .. HEHEHE .. ASYIK NK MAKAN JEEE

    ReplyDelete
  11. mulai esok kak zu nak start diet...hehehe..
    semalam pun ckap benda yang sama gak...


    ReplyDelete
  12. klo rmh kampung senang nk berkebun..
    klo kt perumahan lak nk kena ada laman belakang...

    ReplyDelete
  13. Justru aku mau badan agak padat. aku ini terlalu kurus. tapi senang donk berbagi informasi. nanti kalau ada teman aku mau diet, aku tunjukin saja link ini.

    ReplyDelete
  14. wah bestnya tengok kebun ummuaidan tu...
    saya malas nk berkebun...cuma harapkan en.suami je menambah tanaman untuk kebun kecil kami...huhu

    ReplyDelete
  15. Bagus ko atie senang turun berat badan..aku ni susah dah nak turun..ye lah diet pun tak boleh..kalau sehari tak makan nasi memang tak boleh lah..cepat jak lapar..hehe..macamana nak diet.. :D

    ReplyDelete
  16. Saya nak berdiet tapi tak leh jalan lah, tekak tu nak suruh makan gak. Saya berdiet bukan nak kuruskan badan sebab dah kurus tapi nak kempiskan perut. :)

    ReplyDelete
  17. diet.. ooo diet.. memang kalau der kebun sendiri senang petikjerkan..

    ReplyDelete
  18. he..he.. dari hari tu Okje nak diet... sampai sudah tak turun2 he..he...
    macamana tu Atie??
    OKje pulak jangan kebun, tanah sepasu pun tak de....he..he..

    ReplyDelete
  19. tak pernah diet , tau tau dah kuruih kering huhuhu

    ReplyDelete
  20. Bestnya kalau ada kebun sayoq sendiri ni..lebih selamat

    ReplyDelete
  21. Green up...hihihi..ayut nk green up mmg tak ckup green la sbb bli kat pasar dh mesti ada racun ckit2x..hihi

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..