Friday, 11 January 2013

:: Sayap Ayam_ Tawau ::

Assalamualaikum...
Hari itu ada buat entry tentang SAYAP AYAM PANGGANG versi Lahad Datu.. hah! sekarang cuba tengok plak picture sayap ayam versi Tawau.. aku berkesempatan makan sayap ayam ni dengan kawan sepejabat yang kebetulan berada di Tawau RINAPenat ronda-ronda ala bujang kami decide nak makan sayap ayam.. Order dari Gerai Lily, tu yang diberi nama sayap ayam Lily...hehe:)
Sayap Ayam Lily
RM 1.70/ pcs
sambal kicap nya sgt sedap! pedas, masam manis semua ada..
Tiap kali balik Tawau, memang tak pernah ketinggalan untuk makan sayap ayam ni... 
Kalau ada sesiapa yang datang Tawau nanti singgah lah makan sayap ayam ya.. Lokasi nya pun senang sangat nak cari sebab berdekatan dengan shopping complex Servay dan berhadapan dengan Hotel Belmont Marcopolo Tawau. Sedap! suka sangat makan.. harga je yang semakin naik...tapi rasa tetap sama..:)
WasSaLam^_^

32 comments:

  1. terliur L tengok.. huu. geram2..

    ReplyDelete
  2. terliur...tapi jauh lah nak ke tawau.

    ReplyDelete
  3. kalau saya,mau 10 wings pun habis makan sorg hehe..

    ReplyDelete
  4. aduh....sedapnya sayap ayam bakar tu.....mintak sikit boleh....

    ReplyDelete
  5. Makan ngan nasi goreng kampung, meletop satu kampung huhu. rindu rindu rindu.

    ReplyDelete
  6. salam tie..
    sedapnya..terliur tgk..nie nak kena g tawau nie nak makan sayap ayam..:)

    ReplyDelete
  7. bestnya kak atie!
    macam honey chicken wing hehe

    ReplyDelete
  8. Terliur tengok sayap ayam ni atie..rindunya aku mo makan sayap ayam Tawau... :)

    ReplyDelete
  9. tak pernah pergi tawau lagi.. mana tahu nnti kalau pergi bolehlah cari sayap ayam tawau ni kan...

    ReplyDelete
  10. bagi 15 kepak kat saya pun boleh habis ni..hehehehe

    ReplyDelete
  11. mmg pebret... tp x boleh selalu mkn...huhu

    ReplyDelete
  12. Sodap akak tengok tu Atie... geram akak tengok :D

    ReplyDelete
  13. huhuh..meleleh air liur saya kak..hehehehe

    ReplyDelete
  14. teringin nak pekena sayap ayam dr lahad datu tu..kalau makan mesti tak puas2..kna mkn byk2..maklumlah, sedap..hehe..

    ReplyDelete
  15. naper la ms p tawau dulu x jumpa lak kepak ayam ni... cuma jumpa laut yg chantek ja ;)

    ReplyDelete
  16. Sedapnya tengok.. sib baik dah tak ngidam.. dah kuar baby.. kalau tidak kena book ticket flight ke tawau gak ni.. hahahaha

    ReplyDelete
  17. Salam Kak Atie, sedang perut nisah lapar macamni, ternampak ciken wings..
    cer mintak resepinya.. hehhe

    ReplyDelete
  18. sayap ayam tu kalo cicah sos menjilat jari..huhu

    ReplyDelete
  19. jadi lapar saya kak!

    pengen tau apa resepnya

    ReplyDelete
  20. yum2..sdapnyer...
    akk pos utk acik..
    hehhee

    ReplyDelete
  21. wah sedapnye kak . titibe rasa lapar tetengah malam ni .

    ReplyDelete
  22. dulu masa kerja kat Semporna, Sabah... kalau ada kursus, penginapannya pasti hotel Marcopolo Tawau... dan mesti beli sayap/kepak ayam ni... sedap

    Tiba-tiba teringin... haha

    ReplyDelete
  23. wahh..terliur bah saya tengok..kirim sikit p kk..
    entah bila lah sampai kesana..huhu

    ReplyDelete
  24. boleh pos ke semenanjung tak?

    ReplyDelete
  25. tengok rempah yg disapu kt kepak tu cukup menyelerakan ..

    ReplyDelete
  26. Chicken wing memang sedap! Saya suka makan masa di Filipino Market Kota Kinabalu dulu :)

    ReplyDelete
  27. Tak molah makan sayap ayam tawau ....nk makan sayap ayam air tangan ATIE...he..he..

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..