Monday, 28 January 2013

:: Think Positive ::

AssaLamualaikum..
Mulakan hari Isnin dengan senyuman.. Sentiasa lah berfikiran positif.. fikir yang baik-baik.. jangan suka berprasangka buruk!.. InsyaAllah sebarang keputusan yang diambil pun adalah yang baik-baik sahaja. Betul tak? 
sumber : FB
Kita memang tidak akan terlepas dari melakukan kesilapan, tapi kita boleh elak atau kurang kan dengan berfikiran positif. Jangan mudah terpedaya dengan hasutan syaitan. Mulai hari ini, sentiasa lah fikir yang baik-baik ya:)

*Weekend di rumah sahaja, line BBand Celcom sgt lah bermasalah! tu yang sepi. Hari ni cuba balas jejak ya:)
WasSaLam^_^

18 comments:

  1. Assalam atie...sehat ke semua..?
    hmmm kadang2 kita ni bila terjadi sst boleh jd ssorang yg berfikiran negatif...takperlah kita kena sentiasa cuba utk positif lak

    ReplyDelete
  2. Suka...suka.... tapi kadang tu ternegative jugaklah Atie..... he..he... ( tu memang sah-sah hati dah berkarat tu! he..he...)

    ReplyDelete
  3. yup , berfikiran positif dapat mewaraskan fikiran ..

    ReplyDelete
  4. kadang kadang tak dapat dielakkan dari berfikir positif hehe..

    ReplyDelete
  5. berfikiran positif adalah yang terbaik......dari hari nie.....mari sama2 berfikiran positif....baru jiwa akan menjadi tenang.....

    ReplyDelete
  6. betul..betul..betul..
    berfikiran positif juga boleh awet muda..

    ReplyDelete
  7. Klu asyik positif yer kurang brwarna hidup kite, melalui saat negatif akan mmbuat kite lebih brhati hati dlm kehidupan.
    Eh eh.. Betul ke apa yg aby ckp ni. Huhu

    ReplyDelete
  8. Akak.. Nisah selalu belajar untuk berpositif..
    buang jauh2 sikap negative
    nak-nak sikap bersangka buruk & bersungut kan.... :)

    ReplyDelete
  9. in shaa Allah..moga kita sentiasa berpikiran positif..

    ReplyDelete
  10. bella selalu cuba untuk positif . baru la hati tu tenang . ni tak , kalau negatif , mesti syak wasangka aje kerjanya . haha

    ReplyDelete
  11. in sha Allah.. sedang berusaha..

    ReplyDelete
  12. thanks sharing.... bila fikiran positif, segala nya berjalan lancar dan tenang.

    ReplyDelete
  13. In Shaa Allah...semoga semua kita berfikiran positif..bila fikiran positif badan pun sihat selalu

    ReplyDelete
  14. ok...sama2 berusaha untuk berpikiran positif. !!! (^_^)

    ReplyDelete
  15. Ya, agreeeee... think +ve! Idop kak atie... <x masal.. hahhaha

    ReplyDelete
  16. setuju, bila kita positive, kita sendiri dah rasa tenang even masalah belum selesai,

    ReplyDelete
  17. kata org klu fikir yg bek2x ni klu jd pape pon msih lg positif kan :)

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..