Teman2 aLam Maya :)

Monday, 14 January 2013

:: Pulau-Pulau di SABAH ::

AssaLamualaikum..
Siapa suka pergi bercuti di Pulau-pulau?
Setakat ni aku dah sampai Pulau Langkawi & Pulau Pangkor di Semenanjung.. Kalau  di Sabah ni baru sampai di Pulau Pom-Pom & Mantabuan Island..itupun ikut rombongan hospital. Pulau-pulau terkenal lain nya belum pergi lagi ( Pulau Sipadan, Mataking & Mabul).. InsyaAllah akan pergi juga suatu hari nanti :)
sumber:FB

Kebanyakan pulau-pulau di atas adalah terletak di Daerah Semporna, Sabah yang memang terkenal dengan keindahan pulau-pulau nya.. Kalau ada sesiapa yang berminat untuk bercuti di Pulau-pulau Sabah terutamanya di Semporna dan ingin kan pakej boleh lah hubungi agen pelancongan UNCLE CHANG ataupun SCUBA JEFF (Abg Jeff orang Semenanjung). Agen ni memang terkenal kerana pakej-pakej percutian yang ditawarkan amat menarik & bersesuaian dengan harga. Jom Cuti-cuti di pulau-pulau Sabah :)

*Mood Monday blues... rasa mau cuti-cuti..:)
WasSaLam^_^

33 comments:

  1. sy jeles dgn husband sbb dia da p pulau mabul masa ostation kat sana.... hu3

    ReplyDelete
  2. saya ..saya (sambil angkat tangan)...hihihi...waaaaaaa entry menyentap jiwa gelora nak g cuti2 ni..seme santekkk..rasa nak pegi je...nak plak hari senin masuk keje..mmg monday blues betol...asik pikir nak cotiii je

    ReplyDelete
  3. Cantiknya. NI yg rasa nak gi pulau nih.

    ReplyDelete
  4. salam atie...
    atie ngan pa'e sehat tak ari nie? jgn berblues2 sgt tau..hehe..mmg cantik pulau2 kat sabah nie..yg pulau 3 tuh kalau tak salah depa pernah buat episod The Survivor kat situ

    ReplyDelete
  5. teringin bercuti kt sana.. huhuhu

    ReplyDelete
  6. Pulau² kat Sabah memang Cantik..walau pun aku orang sabah belum pernah lagi sampai ke pulau² tu..teringin jugak..in shaa Allah..one day..^^

    ReplyDelete
  7. Salam atie,
    Aby reply guna hanfon ni, klu guna pc blh aby bg link kunjungan ke mabul. Ade 4 entri. Hati2 dgn iklan di fb atau blog resort d sana. Ade yg overated khidmat depa. Servisnya indah kabar dr rupa. sebaik tnya orng2 yg prnah kesama utk dptkan info resort mana yg mesra pnynjung

    ReplyDelete
  8. Kapalai the best, perkampugan resort d tengah laut sulawesi tu, very exklusif

    ReplyDelete
  9. Belum pernah sampai pulau sipadan wlupun org sabah....huhu...
    pernah pegi pulau perhentian terengganu, manukan, mamutik dgn pulau gaya...hehe

    ReplyDelete
  10. Suka juga pergi pulau. Belum pernah sampai Sabah..

    ReplyDelete
  11. sabah memang ade banyak pulau cantik cantik ...tapi belum pernah lagi ade kesempatan gi sane ... :)

    ReplyDelete
  12. teringin nak pegi sabah tapi tak sempat lagi..

    tak dapat pegi sabah, jumpa bebudak kilang (sabah) pun boley la

    Boley bah kalau kau :D

    ReplyDelete
  13. cantik nye...kene simpan duit nak g ni...

    ReplyDelete
  14. lawanya.. hehe. hujung tahun ni nk kesabah. hihi

    ReplyDelete
  15. anna teringin nak datang sabah tapi msaih belum berkesempatan lagi..

    ReplyDelete
  16. Suka tengok laut di Sabah... cantik membiru jer :D

    ReplyDelete
  17. Atie... jangankan pulau.... Sabah pun tak sampai lagi...ha..ha..

    ReplyDelete
  18. Atie... jangankan pulau.... Sabah pun tak sampai lagi...ha..ha..

    ReplyDelete
  19. banyaknya pulau kt sabah! teringin nak ke sipadan.

    ReplyDelete
  20. alahaiii bestnya... nak g... !!! kalau pergi ramai2 mesti bestkan.. kak atie, jomle..!!! buat rombongan pergi melawat pulau2 kt atas tu... liya nk jd org 1st register ngan kak atie.. hehe

    ReplyDelete
  21. Cantiknya...bila la agknya dpt ke sana :D

    ReplyDelete
  22. cantik semua yea. Bila boleh nak pegi.. :-)

    ReplyDelete
  23. cantiknya...dh lama berangan nk pergi sabah...tp xkesampaian

    ReplyDelete
  24. Salam Kak Atie..
    nisah cume sampai,
    Pulau Langkawi, Pulau Pangkor & Pulau Pinang..
    lain2 pulau belum jejak lagi.. hehe

    ReplyDelete
  25. Seriously, do visit Sabah. Its totally different environment and feel, visit island is a MUST. hehehe I rinduuuuuuu nak ke sabah.

    ReplyDelete
  26. nama ja org sabah kak....pulau2 ni semua sa blum p..adeiii

    ReplyDelete
  27. banyak bah pulau yang cantik2 disabah ini kan..
    saya s€ndiri pun nda p€rnah p s€mua pulau2 ni..padahal tgl sabah jugak

    ReplyDelete
  28. Kak Atieeeee,
    Saya sangat suka Sabah dan pulau-pulau di Sabah. Subhanallah cantik sangat-sangat-sangat-sangat.

    (Nampak tak betapa sukanya saya kt Sabah tu? hihi)

    ReplyDelete
  29. wuuuaaaa!cantik gilaaaa!mmg lama dh mengidam nk bercuti ke pulau di sabah ni..hehe..mengidam plak tu...

    ReplyDelete

TERIMA KASIH pada kawan2 yg sudi beri komen :)
MAAF sangat kalau komen2 tidak berbalas...
TAPI jgn bimbang sy pasti akan TERJAH blog anda semula :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...