29 Jan 2013

:: SATE Kenangan ::

AssaLamualaikum..
Hero kecil yang sorang tu dah pandai request nak makan apa.. Selalu nya Babah dia rajin tanya " anak Babah nak makan apa? ".. Baru-baru ni tanya dia jawap " Abg Pa'e mo makan sate''... Bila dia cakap macam tu laju je Babah dia tu drive pergi beli sate... Erm anak Babah betul! Di Lahad Datu ni tak ramai yang jual sate.. ada dua tiga tempat je yang aku tahu. Salah satu nya Gerai Sate Kenangan yang terletak di Bandar Batu 1, Tanabak Lahad Datu. Gerai pun terletak di tepi jalan, senang nak cari.
Sate Kenangan
1 cucuk = rm 0.70
Sedap juga sate ni. Besar-besar lagi.. Masalah nya sekarang Pa'e ni cakap je nak makan, tapi bila dah beli dia makan 2 cucuk je.. yang lebih Ibu dan Babah ni hah yang habis kan.. selalu macam tu! sekarang ni nafsu makan Pa'e merudum lagi.. request je nak makan itu ini tapi bila dah buat atau belikan..takde makna nya... masuk tekak kami juga:)
WasSaLam^_^

28 comments:

  1. assalm atie..acik tengok pun selera sate tu

    ReplyDelete
  2. mak ayah nak anahnya berselera makan tapi terbalik plak.haha!

    ReplyDelete
  3. lama tak makan sate..terasa pulak nak makan....Abang Pa'e nak makan makanan yang lain pulak kot

    ReplyDelete
  4. Aduh lama akak tak makan satay... hari ni ada pasar malam ... nak beli satay lah nampaknya :D

    ReplyDelete
  5. sedapnyer sate..ooo..mmg kat lahad datu x banyak kedai yg jual sate eh...kalau kat area rumah ila...boleh cakap...banyak kedai yg jual sate... hmm...abg pa'e kurang selera makan eh skang nie..try bagi abg pa'e vitamin..leh tambahkn selera..

    ReplyDelete
  6. sedap tu baru je makan semalam hehehe

    ReplyDelete
  7. wauu..sye sgt sukeeeee sate..terliur nih..slurrppp..

    ReplyDelete
  8. Sate kenangan nama nyer? Ingatkan penuh kenangan U kat situ :p
    Pa'e tengah lasak kot tak lalu makan, tah la saya pun tak faham budak2 ni, kalau time dorang nak makan, banyak betul. time tak mo.. hmmmm.

    ReplyDelete
  9. huhu tak pe kak, lepas ni kalau pa'e xmo makan, bagi aje pada makcik Nisah.. confirm settle hehe

    ReplyDelete
  10. klu secucuk rm0/70 sen ..
    memang besar klu yg menjualnya hanya digerai ..
    selamat menjamu selera ..

    ReplyDelete
  11. sedapnye sate...tempat perumahan ktorng ni hari2 ada jual sate..kadang2 ada juga Qis request tu tapi bila beli bukan dia mkn pun....mak pak juga yg abiskan..

    ReplyDelete
  12. kat brunei senang jer nak cari sate... antara sedap dengan tak jer. pa'e pun kurang selera makan yer, sama jer dengan firas. saya bg makan appeton,memula tak nampak hasil, skrg ni mcm dah berselera skit...pandai jer mintak nak nasik

    ReplyDelete
  13. bertuah anak kan, nk apa dpt..;). tgok sate tu...nmpk sedap je..teringin pulak aduhaiii..

    ReplyDelete
  14. Mengapalah pa'e tak nak makan, sedap tu..

    ReplyDelete
  15. Dia tak sihat kot... Untung tul Mama dia, orang lain order orang lain dapat makan dengan bersungguh2. :)

    ReplyDelete
  16. budak2 mmg macam tu... ada masa2nya dia nak makan.. time dia nak makan tu layankan aja...

    ReplyDelete
  17. sama la pa'e dengan arissa ni....minta macam2 bila dah ada dia rasa ckit je..hehe...

    ReplyDelete
  18. slurrpp..sate..nyam..berliur ba kak Atie kasi tengok sate ni hehehe..
    pa'e nda habis kasi sama sy la kak hehehe

    ReplyDelete
  19. Untung jugak tu Atie... anak teringin mama dan baba yang kenyang hehe...

    ReplyDelete
  20. wah, sate...anna suka sangat...=)

    ReplyDelete
  21. kakak..apa kbr kak tu..rinda bh aku.hehe.nyaman juak sate tu deh.:)

    ReplyDelete
  22. sate ni peberet en suami je..sy dengan anak kureng sikit..:)

    budak2 mmg cmtu, selera makan tak menantu kan

    ReplyDelete
  23. Sedapnya sate. Semoga selera pa'e kembali seperti sedia kala.

    ReplyDelete
  24. aida kalu asben nak makan sate, aida makan ketupat nyer dgn kuah kacang.
    best... aida & anak-anak pompuan kurang suka makan sate :-)

    ReplyDelete
  25. sedapnyaa tengok sate tuuuu...ujung minggu ni kena p beli sate gak laa..hehehehee

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..