Wednesday, 9 January 2013

:: RISAU_ Si Tumpis Demam :(

Assalamualaikum...
Empat hari kami balik ke rumah nenek Pa'e di Tawau, Sabah. Riang-ria di rumah mak... riuh rumah mak oleh kami.. Pa'e suka sangat sebab boleh manja-manja dengan nenek dia & adik-adik ku.. semalam kami balik ke Lahad Datu dengan menaiki bas express.. ikut bas jam 2.00pm sampai di Lahad Datu dalam jam 5.30pm... Babah Pa'e plak tak dapat ambil sebab ada meeting.. terpaksa minta tolong office mate ambil... Cuaca ala-ala hujan gerimis masa tu.. mungkin ini yang menyebabkan Pa'e DEMAM.. Risau nya hati.. tiba-tiba plak dia demam ni... masa sampai rumah sempat juga dia main-main, tengok Upin Ipin.. tapi bila dia tidur semacam je gelisah nya... rupanya demam... adui! tetiba plak... Risau Ibu nak :( 
Pagi-pagi tadi dah bawa dia pergi Klinik JPL Lahad Datu.. sebab rasa demam dia tinggi sangat.. sampai mata pun berair...
picture semalam :(
muka & bibir pun dah macam merah..panas sangat kot.. :(
Malam sebelum tu Pa'e tidur nyenyak je di rumah mak...
Dah hantar ke klinik tadi, baru aku masuk office.. memang tak dijangka.. baru  habis cuti nak masuk kerja terpaksa lewat.. nasib baik BOS sangat memahami.. TQ BOS!
Doakan Pa'e cepat sembuh ya...
WasSalam

24 comments:

  1. alahai siannya Pa'ie..cepat sembuh ye sayang...

    ReplyDelete
  2. kesian dia..
    baiknya bos..

    semoga Pa'e cepat sembuh

    ReplyDelete
  3. Kesiannya pa'e...nampak demam & letih betul...inshaallah bagi ubat ikut time, makin beransur2 lah kurang dgn doa ibubapanya sekali...get well soon ya pa'e..

    ReplyDelete
  4. sian dia...semoga cepat sembuh ye...

    ReplyDelete
  5. ala sian nya budak baik ni demam...makan buat tau.

    Atie..kak zu klau anak2 demam selalu tak bagi paki baju..ataupun cari baju yg nipis.bagi haba panas keluar ...ni doktor yg bgitau

    ReplyDelete
  6. moga pa'ei cpt sembuh yer...

    ReplyDelete
  7. Syafakallah Pa'e cepat sembuh ye... akak kalau anak demam suka masakan bubur dengan sup ketam... in shaa Allah cepat sembuhnya :D

    ReplyDelete
  8. waduhhh!!cian dia..mlm pon kita tak kan tido nyenyak bila anak demam..bykkan bersabar..

    ReplyDelete
  9. sian nye dia..mg cepat sembuh yer..amin..

    ReplyDelete
  10. kesiannya dia...semoga cepat baik tau...

    ReplyDelete
  11. ciannyer......olololo.. =( tp xper! pa'e ada ibu penyayang!semoga dia cepat sembuh...amin. ...

    ReplyDelete
  12. Siannya pa'e. Risau kan klo anak demam. Nak gi kerja pon tak der mood.

    Smoga pa'e cepat sembuh.

    ReplyDelete
  13. aduhai sayang... cepat sembuh yer dear.

    ReplyDelete
  14. Semoga Pa'e cepat sempuh ye Atie.... biasalah Atiemak mana yang tak risau kalau anaknya sakit!...Insyaallah lps makan ubat baiklah tu...budak2 mmg senang nak kena demam...nak besarlah tu...

    ReplyDelete
  15. Lupa nak tanya Atie... Tumpis tu apa maksudnya?

    ReplyDelete
  16. Insya Allah sepat sembuh.
    kami do'akan n moga Sang Pencipta Menjawab.

    terapinya juga sangat baik

    ReplyDelete
  17. kalau panas sgt jgn di biarkan atiey...cepat² bawa p klinik...
    aku dulu pernah alami Qis demam panas sampai kena sawan..pengsan mata dah naik ke atas..badan semua dah kejung...nasib time tu kami di Tawau...
    sian Pa'e..moga cepat sembuh ya...Risau bila anak² jatuh sakit..

    ReplyDelete
  18. InsyaAllah..moga cepat sembuh...aminn
    skrg cuaca tak menentu..mudah kena ujan..

    ReplyDelete
  19. Jengah Pa'e hari ni... dah kurang ke Atie?

    ReplyDelete
  20. Atie mamcam mana ngan pa'e hencem..siannn die...moga cepat sembuh ye...
    (da lama x BW)..

    ReplyDelete
  21. mudahan cepat sembuh kak.. kasih minum air banyak2

    ReplyDelete
  22. memang risau kalau anak demamni... moga cepat sembuh..

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..