14 Jan 2013

:: Surat Kecil Untuk Tuhan ::

Assalamualaikum..
Aku sangat-sangat tersentuh hati bila menonton cerita ini.. Cerita Indonesia yang aku tonton Ahad semalam.. Walaupun dah lama release di pawagam Indonesia, tapi aku baru tau kewujudan cerita ni semalam.. Cerita yang berdasarkan KISAH BENAR seorang remaja perempuan yang di sah kan mengidap kanser Rhabdomyosarcoma . Kisah perjuangan dalam melawan penyakit tersebut di samping sokongan keluarga dan teman-teman yang begitu menyayangi sehingga ke akhir hayat beliau :(
Mula-mula tengok mood OK lagi.. bila part pelakon utama nya di sah kan mengidap kanser 
Rhabdomyosarcoma tu air mata mula bergenang.. Pelakon-pelakon nya pun memang menghayati watak mereka dengan baik sehingga mereka dapat anugerah di Indonesia. Nasib baik takde orang tengok sebab aku layan cerita ni sorang-sorang.. haha..
Berkas:Surat Kecil Untuk Tuhan.jpg
Poster rasmi 
contoh kanak-kanak apabila terkena kanser rhabdomyosarcoma
Moga dijauhkan dari anak-anak kita..amin!
Kanser ini biasanya menyerang bagian kepala, leher, lengan, saluran urogenital dan kaki. Dan yang berisiko adalah kanak-kanak berusia 1-5 tahun. Namun adakalanya ia juga menyerang orang  dewasa dan merebak dengan begitu cepat.
Sekarang ni kan dapat tengok channel astro PELANGI secara percuma. Korang tau tak? :)
Nak tau lebih lanjut tentang cerita ni BACA SINI ataupun cari CD atau pun cari link untuk download movie bagi sesiapa yang belum tengok..  MAMA JJ cuba lah tengok cerita ni time-time boring tu.. mana tau meleleh air mata.. haha:D
WaSsaLam^_^

24 comments:

  1. Salam tie...
    sedih sgt yer cite nie..sampai meleleh yer..
    lama dah tak layan movie sejak dok sini...:)

    ReplyDelete
  2. wieee bagus nnt i cari link. tp sedih sgt2 ker, ala.... tk suka. takut nangis huhuhu.

    ReplyDelete
  3. kak..
    nisah tak pernah dgr penyakit ni & cerita ni pun..
    baru ari ni nisah tahu..
    huhu naifnya..

    ReplyDelete
  4. menarik citer nie....yan suka...

    ReplyDelete
  5. belum pernah tengok citer ni..tp mcm best saja baca kak atie citer..mau cuba tengo jg ni..tengo bila tiada org d ruma mnatau ternangis..malu bah hehe

    ReplyDelete
  6. hari ku tgk d sebalik tabir citer ni..memang best..sedihkan..

    ReplyDelete
  7. nak layan juga la hujung minggu ni :)

    ReplyDelete
  8. yeke, x pernah tgk lagi...mesti kena standby tisu byk2 ni

    ReplyDelete
  9. nnti nak download jgk lah...tentu meleleh bila betul2 menghayati cerita nya..

    ReplyDelete
  10. salam atie ..
    download movie tu tak ke mcm cetak rompak

    ReplyDelete
  11. tak sgup nk tgk citer sedih2

    ReplyDelete
  12. lya pnh tgk citer hafalan shalat delisha.. mmg sedih sgt..n baca sedikit info ttg cerita ni pon, dh dpt bygkan ceritanya..

    ReplyDelete
  13. Amboi Atie....sendu syahdu semua ada ek!!! tak keje ke Atie... mana pegi si Tumpis tu?

    ReplyDelete
  14. laaa astro pelangi percuma ke? hehe baru le tahu.. balik ni boleh tgk.. kot2 ada yg bestkan..

    ReplyDelete
  15. alahai sedihnyaa..tak sampai hati nak tengok kot..huuhu

    ReplyDelete
  16. Assalamualaikum
    Salam dari Indonesia, :)
    Saya juga pernah sekali menonton flim ini, Sungguh ini adalah flim hg membuat saya menangis sampai sesegukan, mama saya sampe menertwakan saya :) :v
    Masih banyak lagi flim flim Indonesia yg sedih sedih,
    Surga Yang Tak Dirindukan dan Assalamualaikum Beijing Adalah flim yg sedang trend saat ini, kedua flim tersebut diadaptasi dari novelis best seller Indonesia Asma Nadia :)

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..