Wednesday, 16 January 2013

:: Sup Tulang di Taman ::

Assalamualaikum...
Petang ni Lahad Datu mendung.. Cuaca sangat lah menyuruh aku untuk melelapkan mata di atas meja ku yang tidak seberapa ini..haha... pssstt! Lunch semalam aku makan Sup Tulang tau... Hari tu ada cerita tentang SUP TULANG ini... semalam pergi cuba SUP TULANG di tempat lain plak.. Di Lahad Datu juga lah.. tempat ni dekat je dengan office aku, lebih kurang 5 minit drive dah boleh sampai.. tapi bukan aku yang drive tau...aku mana reti drive lagi!...haha... Nak lawan Kak OKje yang makan LAMB CHOP dan Mama JJ yang dok mengidam nak makan Kuih Lompat Tikam.. sampai hari ni dok tau lagi kuih tu macam mana rupa nya??...haha.
1 set - Sup Tulang = RM 6
Nasi Putih
Sky Juice
sila abaikan tangan owner blog tu..haha..:D
suasana gerai ni..sejuk mata memandang sambil menjamu selera;)
Terletak berdekatan dengan Jabatan Imegresen Lahad Datu. Apa yang best kawasan gerai ni (Gerai Taman kot namanya..punya lah lupa!) terletak didalam taman .. kami gelar Taman Katak (tak tau nama sebenar) hijau mata memandang. Sambil makan boleh jamu mata melihat pemandangan yang hijau. Taman ini kalau waktu subuh dan petang-petang memang ramai orang jogging dan beriadah di sini.. siap ada tempat untuk kanak-kanak bermain.. best kan??..
WasSaLam^_^

32 comments:

  1. Sedap tu makan ngan nasi putih dan sambal belacan

    ReplyDelete
  2. Wah ! sedap tu Atie ... menghirup sup tulang slurrrppp... perghhh tak toleh kiri kanan lagi kan :D

    ReplyDelete
  3. salam...jemput join GA ni =)

    http://noraishahzaharom.blogspot.com/2013/01/mega-exclusive-giveaway.html

    ReplyDelete
  4. sedap tuuu...lagi2 kalo time2 mendung ni makan sup..marveles...hehehe

    ReplyDelete
  5. cukup pekatnya kuah sup..
    telan air liur nisah nengoknya.. hehe

    ReplyDelete
  6. putrajaya pun dah gelap...dap nye sup tu, dah la sejuk2 ni..

    ReplyDelete
  7. lama x mkn sup tulang.. hehe

    ReplyDelete
  8. sedapnya..dah lama juga tak makan..

    ReplyDelete
  9. wah sedap tuh tuh atie sup tulang ngan nasi panas..terlir dibuatnya...:)

    ReplyDelete
  10. wahhhh ada sup dalam taman gitewwww. Heheheee nnt I dah buat lompat tikam tu I tunjuk gambar yer, tak tau la bila nyer. tapi tk leh lawan sup tulang lagi ni, sajer jer Atie kan buat terliur orang.

    ReplyDelete
  11. sup tulang ni yg wat iolls selera makan...

    taman katak???jangan ada katak melompat masuk dalam sup sudah

    ReplyDelete
  12. Salam singgah..sdap sup tulang tuu..=)

    ReplyDelete
  13. assalam atie..acik memang suka makan sup dengan nasi..tambah2 lagi masa hujan ni..sedap makan sup panas2

    ReplyDelete
  14. sup tulang dlm pot tanah...bestnyer

    ReplyDelete
  15. best jugak dapat hirup sup dalam taman... nak jugak!

    ReplyDelete
  16. ha..ha.. my feberet muncul lg ..
    kejap td dalam kesejukan cuaca Cameron Highland ni ..
    pekena Sup tulang juga ..

    ReplyDelete
  17. sedapnye sup tulang tu atie..ndak tau plak tempat ni d mana..2 tahun duduk LD pernah p sana..

    ReplyDelete
  18. adehhhh...sedapnye sup tulg

    ReplyDelete
  19. sedapnya sup tulang dalam periuk tanah... makan pula dalam taman... fuhhh pedas berasap...

    Jatuh hati dengan Shaklee

    ReplyDelete
  20. cantik sup tulang tu dihidangkan...

    ReplyDelete
  21. sedapnya.. pekena pula masa cuaca redup2.. waaaa.... best3..

    ReplyDelete
  22. wow!pas jogging terus leh pekena sup tulang!yummyyyy...

    ReplyDelete
  23. btul2x dlm taman kedai ni...

    ReplyDelete
  24. Mentang-mentanglah Sabah terkenal dengan pearl bagai.... nak tunjuklah tu....he..he...
    Dah lama tak makan sup tulanglah Atie...

    ReplyDelete
  25. Wahh nampak marveless sgt..mesti sedap rasanya kan..

    ReplyDelete
  26. Aduiiii terlioq sesangat tgk sup tu..

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..