Thursday, 17 January 2013

:: Cristiano Ronaldo 7 ::

AssaLamualaikum...
Siapa tak kenal dengan Cristiano Ronaldo? Aku yang tak seberapa minat bola ni pun kenal akan beliau..     Kehebatan CR ni tidak perlu dipertikai kan lagi.. lincah dan pantas di padang sehingga kan pernah memenangi hadiah KASUT EMAS.. disebalik kelincahan beliau di atas padang, terselit sifat-sifat beliau yang amat murni... (eh! tetiba cerita tentang pemain bola plak.. ala-ala pengulas sukan..haha:)
Sumber : FB
Walaupun berlainan bangsa & agama, tapi sifat-sifat yang ada pada CR ni memang patut dijadikan teladan buat kita semua.. sifat yang menyayangi sesama insan di muka bumi ini.. Semoga sifat dermawan  yang ada pada beliau boleh di jadikan contoh buat kita semua.
WasSaLam^_^

27 comments:

  1. Salam atie...sehat ker...
    dgn kebaikan yg ade pd ronaldo nie.kita doakan suatu hari hatinya terbuka utk islam...

    ReplyDelete
  2. sebab tu la kita tak boleh judge orang sembarangan.. barangkali orang itu lebih baik daripada kita :)

    ReplyDelete
  3. betul2...jgn 1 keburukan yg kita nampak...kita terus adili orang itu dgn keburukan kan...pandang dr byk sudut bah..:D

    ReplyDelete
  4. Jangan pandang luaran shj..
    pemurah jugak orangnye...

    ReplyDelete
  5. Oh... baru kakak tahu atie. Mana tahu ada Nur dan hidayah dia menjadi saudara kita. Kita doakan...

    ReplyDelete
  6. kdng2 orang selalu jugak kutuk2 tnpa tau latar belakang seseorang tu kan. tu sebab wujud pepatah don't jugde a book by its cover kan

    ReplyDelete
  7. memang banyak golongan artis dan ahli sukan yang bukan islam tapi sanggup menderma untuk islam....moga orang islam sendiri tak takut untuk menderma.....

    ReplyDelete
  8. Bagusnya dia....tau psl dia menderma tp xtau pulak dia jenis x minum arak...
    #TABIK

    ReplyDelete
  9. kdg2x bt bnda bek ditunjuk2x jd riak kot...sisi bek CR mgkn di siut.. ^^

    ReplyDelete
  10. tahu pasal dia meenderma utk gaza

    ReplyDelete
  11. sebab tu Allah kasi dia jadi jutawan, sebab Allah maha mengetahui apa yang dia hajatkan..

    ReplyDelete
  12. Bagus tu kan semoga mendapat hidayah dari Allah untuk menjadi seorang muslim :D

    ReplyDelete
  13. orang suka kutuk sebab jeles bah tukan..
    tapi tingula dia derma banyak wooo..

    ReplyDelete
  14. Ye ke Atie.... Rasa macam terharulah pulak OKje ni...bagusnya dia nikan...

    ReplyDelete
  15. wow!saya kagum dengan org2 yg hebat macamni......mungkin sebab background dia yg bukan dr keluarga senang tu yang jadikan dia humble...

    ReplyDelete
  16. banyak cerita baik tentang CR ni, syabas CR ..walopon kalah pada messi aritu, awak tetap dihati saye ...

    ReplyDelete
  17. kan... walau hensem dan kaya, dia masih ada hati dan perasaan. edin dzeko pun lg sorang footballer yg bagus.

    ReplyDelete
  18. errr cikgu anis tak kenal dia ni hehehe...tak berapa minat dengan bola. tapi rasa kagum la bila tahu kebaikan yg dia buat tu...

    ReplyDelete
  19. itulah.. saya terkejut juga sebab dia menderma untuk warga palestin hari tu.. sejak tu saya jadi hormat pada dia ni..

    ReplyDelete
  20. baru tahu..
    nisah pun tak kenal CR ni...

    ReplyDelete
  21. Sifat pemurah tk kenal bngsa kan

    ReplyDelete
  22. Kisah dia ni memang saya tahu sebab En. Suami kan peminat tegar bola. :)

    ReplyDelete
  23. Ada gak terbaca pasai CR ari tu.. Baik hati dia kan..

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..