Thursday, 3 January 2013

:: SUP Tulang ::

AssaLamualaikum..
Musim hujan ni best kan kalau makan sup!.. memang puas hati lah kalau kena yang pedas-pedas lagi..
So, makan tengah hari tadi kami decide untuk makan sup... mula-mula pening juga fikir nak makan di mana?.. keluar bertiga dengan office mate dalam cuaca hujan renyai-renyai... Sup punya pasal, sanggup kami redah...haha:D.. Selalunya makan dengan Hubby & Pa'e.. depa memang suka sup tulang! Kalau beli bawa pulang makan di rumah.. Kali ni makan dengan member office.
Sup Tulang + Nasi Putih
RM 7.50/Mangkuk
Makan dengan sambal kicap.
Restoran pilihan kami di Batu 1 Bandar Tabanak, Lahad Datu.. Lokasi pun terletak di depan jalan utama.. senang nak cari.. Restoran Dilla Farila...tak berapa pasti lah ejaan nama restoran. .. Rasanya restoran ni cukup terkenal dengan SUP TULANG nya.. Masa lunch penuh dengan pelanggan.. memang sedap! Alhamdulillah kenyang...:)
WasSaLam ^_^

26 comments:

  1. sup daging? berliur nengok ni....

    ReplyDelete
  2. Wahh..nampak cam sedap sangat kan..rasa dia ok tak??

    ReplyDelete
  3. Sedap nampak sup tulang tu atie...rs terliur lak nengok...

    ReplyDelete
  4. sedapnyeeee....! makan petang petang sejuk ni.. :D

    ReplyDelete
  5. hemmmm!
    Biar di Jari Pena Menari adja yang nikmati sup tulangnya.

    hehehe, biar aku yang asyik baca ceritanya.

    ReplyDelete
  6. memang favourite kami jugak sup tulang, tapi payah la nak dapat tulang kat sini, tulang ayam banyak la huhu.

    ReplyDelete
  7. Slm atie, aby pun minat sup tulang juga. Slalu klu jmpa sup tulang yg nmpak best pasti nk try. Bkn sbb lapar tp nk cuba rasa dia. Sedap atau tk

    ReplyDelete
  8. bunda memang suka makan sup, apalagi sup sayur..sedap makan panas2 ..

    ReplyDelete
  9. atie...minta resepi kat tokey restoren tu boleh...mengancam sgt nengok nya...

    ReplyDelete
  10. Tak sempat dgn saya restoran Dilla farilla ni.. Dulu kalau kat Tabanak biasanya makan2 kat restoran Saujana yg x jauh dari stesyen minyak petronas dan Kingdom Mini Market.. Ntah masih ada or tidak saya pun tak pasti.. Selalu jugak ke Tabanak dulu terutamanya kalau nak fotostat bahan edaran utk pelajar(sbb baik sgt dgn pekerja n tauke kedai fotostat yg bangunan paling depan tu)..

    Sellau jugak makan kat Wagon dan hidayah.. tapi paling saya suka beriani kambing kat restorn auliah yg berhampiran dgn milimewa tu(ntah masa wujud or tidak skrg ni).. Saya tinggalkan LD dan Sabah pada Jan 2007, mesti byk berubah..

    ReplyDelete
  11. Sup mmg sedap. Dulu tak beringat makan, skrg kena beringat ;)

    ReplyDelete
  12. Pergh.. My fav all the time!!! Habes mkn mulut n tangan berlemak2 lagi bes! Hehe

    ReplyDelete
  13. pergh.. dah lama tak pekena sup tulang ni... sedap tu...

    ReplyDelete
  14. sedapnya sup tulang... dah la stok rempah sup tulang baru jer habis, nanti kena import rempah sup dari M'sia...

    ReplyDelete
  15. alhamdullilah...sedap tengok sup tu..lama tak minum sup tulang paling last time raya lalu.ibu mertua yg masak

    ReplyDelete
  16. tetiba teringin nak makan sup tulang....warghhhhh

    ReplyDelete
  17. ASSALAMUALAIKUM org Sabah!!
    Long time not come here.. ekekek.. speaking london ler plak pepagi nih...
    Anyway, i'm coming home.. weeeee..
    Mknn MALAYSIA mmg best kak, sedap, menepati citarasa..

    ReplyDelete
  18. Hish macam teringin pulak nk makan sup Atie...pos ke okje...

    ReplyDelete
  19. sedapppppppppppppppppppppppppppppppp nyeeee sup ituuu ;D

    ReplyDelete
  20. sedappppppppppppnyeeeeeeeeeee

    ReplyDelete
  21. Terlioq M tengok sup tulang..srrruuppppp..sedap tu

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..