7 Feb 2013

::10 Perkara yang Merosakkan Otak::

AssaLamualaikum..
Sekadar sharing buat kita semua. Setiap manusia dikurniakan akal untuk berfikir dengan waras. Jadi guna kan akal sebaik mungkin sebelum melakukan sesuatu atau membuat keputusan. Juga hindari lah perkara-perkara yang boleh merosak kan otak.
sumber:  Rindok.com
Moga bermanfaat buat kita semua. Semoga kita terus di berikan akal yang waras dalam menjalani hidup yang penuh pancaroba ini. Gunakan lah akal sebaik mungkin kerana ianya anugerah yang paling bernilai pada setiap manusia.
WasSaLam^_^

32 comments:

  1. new input kite dpt arini.. thanx kak!!
    xtau lak no 7 tu pun penyebab.. perlu ke "say NO to bantal bucuk"?? Hoho.. No more tutup muke or tekup dgn bantal pasni..

    ReplyDelete
  2. rasanya macam sy penah chare diblog juga.eh entahlah dh lupa.hehe.info yg bagus!

    ReplyDelete
  3. hehehe..kdg2 tak sdr..ade jg antara yg 10 perkara ni terbuat..heheheh...

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah..semua itu saya ikuti..cuma ada satu dua yang perlu digiatkan lagi ^_^

    ReplyDelete
  5. dalam 10perkara ada juga yg slalu buat...hahahaha

    ReplyDelete
  6. salam Atie....

    hari nie....dua blog bagi info yang sama macam Atie nie.....tq....info menarik nie...ye...

    ReplyDelete
  7. Salam atie..pa'e sehat? ..
    alhamdulillah so far tidak terdpt lagi dlm perkara2 yg merosakkan tuh...sama2lah kita pelihara otak utk sumur idup nie kan..

    ReplyDelete
  8. Kalau ikutkan bukanlah susah pun nak tinggalkan itu semua. Macam baca quran tu pun bukan susahpun nak baca kan... terpulang pada diri masing-masing.

    ReplyDelete
  9. sama2 kita pelihara bdn kita utk melihat masa depan anak ;0

    ReplyDelete
  10. betol2.. tengok benda lucah pun boleh rosak otak kan? ke rosak hati?

    ReplyDelete
  11. Hurmmm cikgu plg suka bab berimaginasi...tu pasal suka tempek tips deco2.....berangan nak buat kat rumah sendiri la kununnya

    ReplyDelete
  12. marilah kite sama2 menjaga otak kita! organ yg penting untuk kita jalani aktiviti harian...blh katekan otak tu CPU kite la..klu dah terkena virus,payah jgk nak rawat nnt...cegah sebelum kena:)

    ReplyDelete
  13. Thank u Atie..boleh jadi rujukan di masa depan...hihihi

    ReplyDelete
  14. Nda boleh tidur tutup muka...tak bernafas aku camtu atie...hehe apa-apa pun nice sharing

    ReplyDelete
  15. baguihni kena ambik taukan.. takkan nak rosakkan otak...

    ReplyDelete
  16. tak boleh miss ambik sarapan pagi le lps nie..

    ReplyDelete
  17. bella ni selalu je skip breakfast kak . dulu time sekolah , mmg tak breakfast langsung . bila duduk rumah ni , baru laa makan . haih

    ReplyDelete
  18. niesa mmg jarang nk sarapan pagi..hukhuk..tp sejak akhir2 ni sll je lapar..anywy nice sharing kak! :)

    ReplyDelete
  19. ya..gunakan akal sebaik mungkin.hye kakak..miss you too bah kak.sibuk bah kak.hehe..muah

    ReplyDelete
  20. selalu gtau kat students.
    sebelom dtg sek sarap dulu kat umah.
    baru ade tenaga nk belaja nanti.

    ReplyDelete
  21. Emmm yNg last tu nak kena giatkan lagi, :). Tq Atie sharing this info

    ReplyDelete
  22. betul kak atie, abg kepada kawan mad dia Al hafiz , hafal al quran, jawap soalan spm mudah jer bagi dia.. hebat hebat..

    ReplyDelete
  23. Antara di atas ada jugaklah yang pernah buat terutamanye yg no.7 tu...satu tabiat dah..^^

    ReplyDelete
  24. Insyaallah tidak akan merosakkan minda sendiri :)

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..