28 Feb 2013

:: Pa'e dan KFC ::

Assalamualaikum. 
Kalau sebut KFC mesti teringat ayam goreng. Sama ada Original Recipe atau pun Spicy. Anak bujang ku yang sorang tu pun sudah pandai request nak makan KFC. Dengan nada pelat tu dok sebut " nak matan kepci bah Ibu". Bila kami keluar, babah dia akan tanya " anak babah nak makan apa?" selalu juga dia sebut nak makan kepci. Tapi tak boleh lah nak turut kan selalu. Tak baik plak untuk kesihatan kan? sesekali tu, boleh lah. Teringat entry MAMA JJ yang nak sangat makan KFC kat Jerman nun. Nasib baik dapat jugak kan Nas? :)
Snack plate & Chicken Golden wrap
Keluar baru-baru ni sempat juga singgah KFC. Request by budak tumpis ni. Menu Ibu+Pae snack plate, Babah Chicken golden wrap (1st time cuba), Cheesy Wedges dan Colonel Burger. Makan bertiga tapi order lebih-lebih. Aku kalau masuk KFC ni memang akan order Snack plate. Jarang order menu lain, dah sebati dengan snack plate kot. Haha. Budak tumpis tu plak suka sangat coslow. Babah order Chicken Golden wrap waktu ni. Pa'e dan Babah suka lah juga, aku tak berapa nak masuk tekak. Ntah! dah lah ayam nya kecik, perisa plak macam kurang. Apa pun itu sekadar pandangan tekak orang kampung ni, kot-kot yang lain memang kata sedap! Korang selalu order menu apa bila masuk KFC? :)
WasSaLam^_^

29 comments:

  1. selalunya order dinner plate..kekekekeke...pastu cheezy wedges tu wajibb gak order...

    ReplyDelete
  2. Baru tumpang TLBD makan KFC tadi Atie,...order nasi ayam 1 set yg ayam 2 ketul tu dia seketul OKje seketul... rasa macam nak makan oriental chiken tu... mcm sedap je...tapi bila duk teringat drumstick semalam ada lagi kat rumah....rasa sayang pulak...terus tak jadi hehe

    ReplyDelete
  3. baru je lepas makan kepoci..ehh...kepci ari selasa lepas..tuh pn adik lin yg anjerrr!!

    ReplyDelete
  4. Anak Kak Yana suka ayam upin.
    sorang lagi suka ayam mail.

    ReplyDelete
  5. Salam atie..ade menu baru yer...tp kurang sedap errr.. kurangnya pa'e tuh nak jgk makan coslow kan..kalu aidan taknaknyalah sayuq2 nie..

    ReplyDelete
  6. Sedapnya..dah lama jgk xmkn....nk cuba nnt golden wrap tu :D

    ReplyDelete
  7. sy pnh kerja di restoran KFC Brunei hehehe.

    ReplyDelete
  8. Mama JJ memang banyak cerite die, best je kalo menyinggah kat blog die kan? :)alahai kepci lagi ...Adriana jom ikut mama beli kepci jom ..hihi

    ReplyDelete
  9. boleh mkn berger jer kat kepci tu he3

    ReplyDelete
  10. lame dh tak g kfc...bile la nk g kfc lg ni..huhuhu...ayam balut kertas tu akak rasa tak ok ea....kena try gak ni nmpk yer...

    ReplyDelete
  11. Lama jugak akak tak makan KFC ni Atie.. sejak depan rumah akak ada Radix FC.. akak kesitu jer... anak2 pun suka sambil bantu bumiputera punya keluaran.. sedap kata Nabil yg penggemar ayam :D

    ReplyDelete
  12. Teringat plak kfc kat brunei. Kat situ ler selalu cikgu bawak firas main2 hehe...bukan nak mkn sgt pu n, tp tempat plg selamat firas nak main sbb xramai org hihi

    ReplyDelete
  13. tadi ingat nak makan kepsi sekali terlencong kat tempat lain pulak..saya suka ayam spicy kepsi..old time favourite hehe,
    ayam balut kertas tu tak sedap la..dalam iklan je cantik...kata orang laaaa...saya tak cuba pun sebab tengok pun tak selera

    ReplyDelete
  14. seseklai Ber KFC oklah, selalu tu mcm muaklah

    ReplyDelete
  15. Hahhaa dapat lepas gian setelah 3 tahun tak makan, tapi dah tak best bila pk halal status dia tu huhuhu. bodoh saya ni tak pk halal haram.

    ReplyDelete
  16. Saya suka snack plate... spicy.. hehe

    ReplyDelete
  17. kalau saya, cheezy wedges makanan wajib kat KFC...
    tiba2 terbayang... ishhhh :)

    ReplyDelete
  18. bukan je budak2, kita pun suka kfc. hihihi..

    ReplyDelete
  19. nanti aby nak gi kepci juga ..
    nak matan drumstik ..
    he..he..

    ReplyDelete
  20. tekak kita sama.golden wrap mmg tak sedap lgsung..sy biasanya klu kfc order xmeal atau snack plate jer..

    ReplyDelete
  21. wedges mmg sedap..tapi baru2 esben dh tukar arah ke RFC..boleh tahan gak sedapnya...

    ReplyDelete
  22. Suka snack plate jugak... Hehe. Lama dah x gi kfc ni.

    ReplyDelete
  23. nyum nyum.... KFC... lapor plak tibe2

    ReplyDelete
  24. saya mmg suka wrap tu kalau masuk KFC...

    ReplyDelete
  25. Belum lagi try GCW tu..ada yg kata sedap..ada yg kata tak..tekak masing² kan..^^

    ReplyDelete
  26. Memandangkan kat tempat kami ada KFC je so kalau tak tahu sangat nak makan apa, cari KFC lah. :)

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..