1 Feb 2013

::Celebrate Birthday @ Sugar Bun_ LD::

AssaLamualaikum...
Al-kisah semalam hubby & Pa'e belanja Ibu makan.. sempena birthday Ibu lah konon..hehe. Hubby dah call awal-awal tanya nak makan kat mana semalam.. Aku cakap tak payah lah, sebab macam penat.  Tapi hubby ajak juga makan kat luar.. untuk tidak kecewakan hubby dan Pa'e yang dah bergaya macho datang jemput Ibu, aku turut kan je lah.. Dah tak tau nak makan di mana sebenar nya.. Terfikir nak makan fast food je di SUGAR BUN yang kebetulan baru buka di Plaza Darvel Bay, Lahad Datu. Hari sebelum tu dah pegi dengan office mate, semalam pergi lagi dengan 2 hero kesayangan..haha. 
Set Ayam Mushroom+ Nasi = RM 8.80
Cheese Burger = RM 3.50
Ayam Goreng Spice 3 ketul = RM 10.20
Budak kecik sibuk minum milo.. tak pandang lain dah:)
Babah & anak yang semangat..
Birthday Mum dengan muka letih :)
Makanan di Sugar Bun boleh tahan lah. Harga pun murah. Tiada goverment tax, itu yang best. Kalau di ingatkan, Sugar Bun dulu pernah buka di Tawau. Dua cawangan tapi tutup. Sempat juga berdating dengan Babah Pa'e sekali di Sugar Bun masa zaman-zaman bercinta.. haha.. Sekarang pergi Sugar Bun bawa Pa'e plak... Dia yang lebih excited.. TQ Kuling, belanja Ibu makan! Terharu sangat bila Babah dan anak ni semangat celebrate birthday Ibu.. Pa'e dah pandai cakap " Selamat Hali Jadi Ibu" dengan nada pelat nya..
I LOVE both of you hingga Hujung Nyawa :)
WasSaLam^_^

25 comments:

  1. Seronokkan atie dpt celebrate besday ngan orang tersayang..pa'e semangat belanjer tuh..heheh..ayam goreng dia pun nampak sedap ..hehehe

    ReplyDelete
  2. selamat hari jadi!!

    hihi best je mkn!! ><

    ReplyDelete
  3. hepi besdayyyyyyy
    sedapnya makan2

    ReplyDelete
  4. sedap tak ayam tu kak? roti tu macam syok je ade cheese! saya suka suka suka cheese! :D

    ReplyDelete
  5. birthday keberapa tu sis? seronok bila org tersayang belanja

    ReplyDelete
  6. selamat hari jadi kak. semoga pnjg umur dan selamanya bahagia dgn keluarga :)

    ReplyDelete
  7. happy birthday!seronok kan celebrate dgn family tersayang:)

    ReplyDelete
  8. happy belated birthday ibu... comey jer cara Pa'e wish tu :)

    ReplyDelete
  9. Wieee Sugar Bun, best dating sana? hahahaa
    Dulu kami hali hali lepak sugar bun keh keh keh.

    So lucky la u Atie both heroes semangat bergaya celebrate hali jadi huhuhu.

    ReplyDelete
  10. Semoga rumah tngga brkekalan hingga akhir hayat

    ReplyDelete
  11. Lama tak makan kat sugar bun..kat sini tak nampak plak sugar bun...selalunye KFC & Pizza hut..McD...
    Terasa lapar plak pagi² ni tgk ayam goreng tu bah...^^

    ReplyDelete
  12. wuaaaa...sugarbun!!sedaap!hahaha...happy birthday kakak!!Allah bless u..amin! :)

    ReplyDelete
  13. selamat hari lahir atie..semoga sentiasa di dalam kasih sayang Ilahi..amin...

    ReplyDelete
  14. selamat hari lahir akak :)
    pnjg umur dan murah rezeki selalu.

    ReplyDelete
  15. Selamat hari lahir.....cikgu sambut hari ni....

    ReplyDelete
  16. happy bufday !! e belated!! ;p

    ReplyDelete
  17. hepi beday..syioknya sambut beday..
    sy lama nda p sugarbun..dulu time bujangan selalu makan d sugarbun..
    suka makan dia punya beger ikan..

    ReplyDelete
  18. happy besday...semoga panjang umur n murah rezeki.

    ReplyDelete
  19. hepy besday...bunda kembali lagi

    ReplyDelete
  20. Beshnya Atie....tak tiup lilin ke ? Hehe...
    Ayam mushroom tu mcm best je Atie...

    ReplyDelete
  21. Selamat hari lahir Atie, moga pjg umur dgn kesihatan yang baik, dan murah rezeki dalam segala lapangan. :)

    ReplyDelete
  22. Happy Birthday...
    Semoga atie dianugerahkan kesihatan dan kebahagiaan daripadaNYA... amin

    ReplyDelete
  23. happy belated birthday..lama sudah nda makan di sugar bun

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..