Sunday, 10 February 2013

:: Cuti-cuti di Rumah ::

AssaLamualaikum...
Bila cuti-cuti ni blog pun macam senyap. Ditambah plak asyik hujan. Mata pun kuyu! haha. Aku melayan karenah my hero ni hah seharian. Tiada aktiviti melainkan bangun pagi breakfeast, kemas rumah, masak untuk lunch dan layan kartun Ultraman dengan my hero ni.. sampai aku pun dah hafal nama-nama Ultraman. 1. Ultraman Max 2. Ultraman Mabius 3. Ultraman tiga.. hahaha.. percaya kan korang??. Layan kan aja lah tengok tv sambil baring-baring dengan Pa'e ni..haha!
Budak Ultraman :D
Bila ada masa lapang, best juga menghabis kan masa dengan anak-anak kan? boleh melayan karenah mereka, melayan minat mereka dan melayan permintaan mereka. Pa'e paling kerap pun minta buat kan susu dengan ayat nya yang mendayu tu " buat lah susu Ibu, Pa'e lapar ni" padahal baru je makan nasi..haha..Tarik perhatian lah tu! Orang kata kualiti time bersama anak-anak adalah amat penting dan akan dikenang oleh mereka sampai bila-bila. 
WasSaLam^_^

19 comments:

  1. semoga terus aktif berblog kak atie :)

    http://nurfaezahabdullah1712.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. hahaha sampai hafal nama ultraman, layankan ajer.
    Pa'e hensem, suka minum susu yer... ker sajer nak lebih perhatian dari Ibu, yer la lama2 sekali boleh manja gini kan.

    ReplyDelete
  3. amboi kak . siap hafal nama ultraman ek . haha . masa bersama keluarga adalah yg paling seronok . keluarga bella pun semua berkumpul time cuti ni :D

    ReplyDelete
  4. ni mesti akak yg tgk ultraman tu..pa'e tak tgk pon.hehe

    ReplyDelete
  5. PC setuju dengan ayat last tu...
    Kualiti masa bersama anak2 lebih penting daripada kuantiti masa yang diperuntukkan...lebih2 lagi bagi ibu yang bekerja:)

    ReplyDelete
  6. betul tu atie...bestkan cuti2 nie dapat duduk kat rumah ngan anak..pastu petang2 bawak jenjalan n amik angin...seronok sangat kan... =)

    ReplyDelete
  7. Salam atie...
    Alhamdulillah diberikan kelapangan untuk bersama anak kan..bukan selalu..pa'e pun bukan main hepi lagi...orng yg dok ngan anak 24jam plak nak cuba berehat dr kerenah anak yg terlalu nakal..hehehe..susah tul ngan keadaan skrang nie atie nak dpt rehat ngan aidan yg terlalu aktif..huuuu..bdn penat, sakit blakang pun blom tentu boleh baring2 ngan aman..uhuhuhu

    ReplyDelete
  8. sama amcam anak sy,suka sgt dengan ultraman.kadang2 je join tengok sama dia.tak minat sgt ultraman,klu kartun lain,layan!

    ReplyDelete
  9. salam atie...sama lah dgn nealopah pun melayan si bieha ni jer. ultraman memanjang.

    ReplyDelete
  10. Assalamuallaikum, salam teman, pengunjung indonesia singgah diblog sobat.

    ReplyDelete
  11. Hehe..sampai hafal ya Atiey nama Ultraman tu..
    ktorang pun duk rumah jer ni..Qis plak asyiklah layan Upin Ipin dia tu..tak pernah bosan... :)

    ReplyDelete
  12. biasalah tu Atie....kat astro sekarang nie....asyik2 tayang ultraman....anak2 yan pun sama juga Atie....

    ReplyDelete
  13. memang betul quality time bersama keluarga paling penting...kalu hari2 sibuk cume makan kat lua atau membeli jer makanan...so dihari2 cuti begini masak sendiri...'air tangan ibu / isteri tu lebih berkat'..tak lah anak2 n suami dok teringat2 kan masakan lua jer...

    ReplyDelete
  14. suker hati sgtlah si pa'e tu yer bila ibu nya lyn tgk kartun bersama..tkper atie bukan selalu pun cuti panjang kan...

    ReplyDelete
  15. paeeeeeeeeeeeeee dah besarrr kak atie...
    bila pae nk masuk meminang anty Na HAHAHAHAH

    ReplyDelete
  16. bheee..c tom2.. haha.. rinduuu ouoo ma ne budk

    ReplyDelete
  17. Samalah dgn anak2 aku atie....ultraman memanjang tp skg kami hadkan dorg tengo cerita tu sbb jadi benda utk di tiru pulak...

    ReplyDelete
  18. setiap moment bersama anak2 tu memang menyeronokkan... !

    ReplyDelete
  19. Otromen ni mmg tahan lamakan
    ...dr zaman okje kecik sampailah si tumpis ni...evergreen betul...

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..