Tuesday, 12 February 2013

:: Ais Krim Khayalan ::

AssaLamualaikum..
Cuaca kejap hujan kejap berhenti.. sama lah mood empunya blog. Macam dah bosan tahap gaban ni..haha. Ya ampun! dunia ku 4hari cuti ni.. makan, bangun, tidur.. Punya lah melayan kebosanan sambil menemankan hero Malaya ni bermain-main.. bagi sepah mainan dia, pastu susun semula.. sepah lagi, susun lagi.. itu lah je kerja kami..haha:D. Dok melayan kebosanan melampau ni terfikir nak makan ais krim. Siapa nak??
Sedap kan?? haha:)
Terbayang-bayang kalau dapat makan ais krim seperti di atas. Punya lah best! aku favourite nombor 3 tu kot. Walau pun jarang makan ais krim ni sekarang, sesekali layan juga. Berkongsi dengan budak tumpis ni, setiap kali keluar nak "ais tolim" katanya. haha! Cuba korang pilih nak ais krim yang mana?? (nak belanja, tapi jauh sangat, kalau pos pun sempat cair). So, sesiapa terliur sila ke kedai berhampiran ya. kihkihkih.
WasSaLam^_^

32 comments:

  1. Salam atie...
    bosan yer dok kat umah..hehehe 4 hari tuh blom lg jd surirumah sepenuh ms tuh..hehehe.. gurau jer...
    nak ais tolim no. 3 jgk laa..sedap tuh....aidan lah panggil aikim...hehehe

    ReplyDelete
  2. eh.. semua pun suka yg nombor 3 ker? hehehe ais tolim coklat jer I suka. heheheh

    ReplyDelete
  3. kat sini pon hujan memanjang..panas tu kejap sgt. bila dh sejuk ni xmkn eskrim pon xselera...sejukkk

    ReplyDelete
  4. yg no 3 tuh tak sanggup nak telan pasal kaler kemain lagi..seram

    ReplyDelete
  5. Klu aku blhla tu dbelanj kn sbb dekat jak..haha..jadi?? esok ka tu ar?? heehee..sejuknya ni lagooo..jd cmna plan ptg ni..jd ka tdk ni???

    ReplyDelete
  6. Kalau bosan2 boleh happy dpt aiskrim ;)

    ReplyDelete
  7. Suka mkn eskrim tp yg ala ala magnum tu....klu yg mcm kat gambar tu belum sempat abis dah cair sbb aku lmbt mkn...hehe

    ReplyDelete
  8. Semuanye pun sedap² tu...nikmat sungguh kalau dapat mkn aiskrim time cuaca panas..^^

    ReplyDelete
  9. waaaa meleleh !!! dh la ice-cream fav In tu !! peminat tegar aiskrim! XD

    ReplyDelete
  10. Almost setiap hari beli aiskrim atie. Tapi yang singgit aje, budak2 ni suka aiskrim traffic mat cool tu. kalau si haziq dan aisya sebut "ai yeng".. :)

    ReplyDelete
  11. anak anak kak zu kalau sekotak ais krim tu setengah jam jer diorang hadap..

    kak zu nak yg no 2 tu

    ReplyDelete
  12. sedapppppp!!!! ila berkenan ngan no 5...hehe =)

    ReplyDelete
  13. Telan air liur jer la jawabnya

    ReplyDelete
  14. no 3 ngan 5 nampak sedap betul...

    ReplyDelete
  15. cik Que suka ais tolim yg jual 20 sen tu..perisa asam boi campur air limau...^__^

    ReplyDelete
  16. Telan air liur ajelah.. hehe...

    ReplyDelete
  17. nk no 3 & 6 pelisss.. ais tolim.. bahase ape tu pa'e.. hehehe

    ReplyDelete
  18. sy mau...sy mau yg no 1 sampaiii 12..tamaknya haha..
    nanti sy p tempat Atei..belanja sy nanti hehhe

    ReplyDelete
  19. Kakak suka solero (tak ada dalam gambar) warna hijau luar dia dan dalam rasa susu sedapnya atie...
    Tengok aiskrim banyak teringat aiskirm solerolah..

    ReplyDelete
  20. syasya pg td baru mula nak sebut esskemm..esskemmm...rupanya dia tunjuk kt flash book tu gambar aiskrim..huhu

    ReplyDelete
  21. nak no 3 ..nak no 3 ..no 7 pon ok ..

    ReplyDelete
  22. colorful sangat ais krim itu...nmpk menyelerakan..tapi harus terus pantang..sedih..hihihi

    ReplyDelete
  23. cepat kena kencing manis ni..hehe

    ReplyDelete
  24. dap nye...memang terliur dah ni...

    ReplyDelete
  25. Sy vote utk semua...xkisah perisa apa...asal nama aiskrim je mmg sy suka sgt2...skrg kna berebut dgn ank sbb anak pn menurun suka aiskrim jgk...hehehe...

    ReplyDelete
  26. kena kurangkan eskrem2 ni dah skang ni hehehe

    ReplyDelete
  27. sedapnyerrr ni klu nampak kt qalief mau nak xsga la haha

    ReplyDelete
  28. Hish dah teringin pulak ni Atie...tapi okje pun mcm suka jugak yg no 3 tu..vanila campur coklat ek....mmg melotop..

    ReplyDelete
  29. aiskrim ye nmpk wane wani...hihihi ^^

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..