Tuesday, 5 February 2013

:: MD Kid's Rider Lahad Datu ::

AssaLamualaikum..
Petang selepas makan-makan sambut birthday Ibu di Sugar Bun tu kami jalan-jalan di Ground Floor Plaza Darvel Bay. dah banyak kedai yang dibuka. Ground Floor banyak kiosk-kiosk kecil menjual makanan ringan seperti Ice blended, Jagung planta, kedai aksesori dan termasuk lah MD Kid's Rider ni. Tingkat 1 plak banyak nya butik pakaian, kedai buku, kedai bunga dan kedai PC. Tak macam masa mula-mula kami pergi Soft Opening. Jalan ronda-ronda jumpa booth kereta mainan buat budak-budak. Pa'e semangat nak naik kereta mainan tu tapi takut-takut plak. Isk! perangai penakut tak hilang lagi..haha. Caj rm3 untuk 5 minit. Boleh lah lepas kan gian budak kecik ni walaupun rasa tak berbaloi. Mahal kan?? demi mu hero Malaya, Ibu & Babah layang kan rm 3 kami..haha:)
Budak-budak bila dapat naik kereta mainan ni punya lah excited kan?.. Pa'e plak lambat panas. Babah yang mula-mula control kereta tu. Pusing lah kesana-kemari. Dah nak habis 5 minit baru Pa'e start nak pegang stereng. Baru ada hati nak merempit ala-ala JELITA. Opps! tersebut Jelita lagi untuk second entry hari ini.. Jangan marah Mama JJ. Jelita is sumber inspirasi untuk dapat anak perempuan..haha:)
WasSaLam^_^

25 comments:

  1. Sonok tengok pa'e..Qis kan Atiey sampai sekarang masih takut naik keta macam ni..kalau tak gerak ok lagi..bila gerak jak keta tu mulalah menjerit.. :)

    ReplyDelete
  2. Wah..bukan main bergaya lagi main ngan keta tu..baru nak mesra2 ngan keta masa sudah tamat yer...kecian pa'e...:)

    ReplyDelete
  3. elak tak mahu blik je klu dh men bnda ni..hihihi

    ReplyDelete
  4. bestnya!dulu masa kecik2 ingat lagi...tiap kali p centre point d kk,mesti aim naik keta masuk duit syiling!..haha

    ReplyDelete
  5. LUASNYA RUANG UTNUK KANAK KANAK BERLUMBA. MESTI BEST NI

    ReplyDelete
  6. Seronok dpt bawa keta yer pa'e.

    ReplyDelete
  7. seronok nya dia boleh naik kete tu....kalau beli mahai gak tu gak...

    ReplyDelete
  8. untung budak2 sekarang ..
    zaman aby tk de mainan mcm ni ,,
    cuma main tarik2 guna pelepah kelapa ..

    ReplyDelete
  9. Errr pae dah ada lesen kete kerrr? Hihi

    ReplyDelete
  10. ibu kena layangkn lagi rm3 lah lau gitu... baru dia puas sikit... hehehehe..

    ReplyDelete
  11. hahahhaa nnt boleh race ngan Jelita. Insya Allah ada rezeki dapat la gegurl next ;)
    RM3 5 minit? hmmm mahal kot, 5 minit tu baru nak overcome the fear, tak cukup nak dapat feeling.

    ReplyDelete
  12. amboi seronok nya pa'e...anak sorang memang seronok melayan..klu ramai cam kak zu ni lalu kot jauh jer lah...hehe

    ReplyDelete
  13. seronokla leh drift..
    asya pon klo llau kat tmpt mcm ni..wajibla kna tax utk dia

    ReplyDelete
  14. Pa'e mesti berangan bawak keta tu Atie... mana boleh tahan asyik papa je melaram dengan keta...hehe

    ReplyDelete
  15. wahh bergaya gitu pa'e . ada cita cita nak jadi pemandu F1 ke ? hihi .

    ReplyDelete
  16. happy ye pa'e..tgk anak happy kita pun happy sekali..

    p/s:belum pernah sampai sabah lagi..

    ReplyDelete
  17. yg ni tak boley bg anak sye naik..confirm die x nak turun..hehehe

    ReplyDelete
  18. jumaat lepas pegi lahad datu...tapi nda di rancang bah..kalau nda boleh jumpa kakak

    ReplyDelete
  19. hehe kemain dia drift..jgn smp tak nak balik sudah..:)

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..