8 Feb 2013

:: Secret Recipe- TQ BOS! ::

AssaLamualaikum..
Alhamdulillah.. murah rezeki di hari Jumaat yang mulia ini. Makan tengah hari tadi ditaja..hehe.. @ dibelanja makan... TQ bos! tadi ingat kan nak pergi Tabung Haji simpan kan duit Hero Malaya tu. Tumpang bos pergi town. Tutup plak jam 11:30am. Selalu nya tak tutup. Tak kan staff wanita pun nak sholat Jumaat kot! Kecewa. Last-last bos ajak makan, kata nya nak belanja sempena birthday aku 31hb lepas. Wah! tak sangka Puan Ayu ingat lagi (Pegawai IT kat unit kami). Sebenar nya dua tiga hari ni dok terfikir nak makan spaghetti. Hari ni dapat lah makan seperti apa yang diidam kan. 
Spaghetti Bolognese
Chicken Parmigiana
 Picture pinjam dari google. Segan nak snap sendiri:D
Tahu-tahu lah kan pinggan-pinggan di SR ni besar-besar belaka. Memang tak habis nak makan seorang. Kalau ada Babah Pa'e semuanya serah kat dia bila tak habis.haha.. Aku sebenar nya jarang masuk Secret Recipe ni. Kalau masuk pun dengan Pa'e dan Babah. Dengan kawan-kawan memang jarang. Kos nak masuk SR pun bukan alang-alang kan? haha..sesekali boleh lah. Selalu nya beli kek yang slide-slide je. Apa pun makanan di SR ni ada yang boleh masuk tekak orang kampung ni ada juga kena reject oleh my tekak :)
WasSaLam^_^

27 comments:

  1. lin suka salad dia..dreesing salad yg sedap :)

    ReplyDelete
  2. bestnye kena belanja :D

    terjah sini juga: http://nurfaezahabdullah1712.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. sedapnyaa. n lebih sedap lau ade org belanja =)

    ReplyDelete
  4. wahh sedapnya..untung woo..kena belanja makan sama bos..

    ReplyDelete
  5. sedap tuh atie..tambah2 free lagi...sy dulu kalau SR nie suka tomyam dia..best lah jugak

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah..rezeki orang belanja makan..ktorg pun jarang mkn kat SR ni..harga boleh tahankan.. ^^

    ReplyDelete
  7. Bertuahnya badan....kalau kat brunei, pasaraya cina pun tutup....kedai mkn pun sama tutup.

    ReplyDelete
  8. salam . spageti..tahun ni fisya tak makan lagi spageti..ngee

    ReplyDelete
  9. Secret recipe yang tak berapa nak secret and tak banyak choice. For me sugar bun jauh lagi best dari SR. Lagi satu I suka, rafflesia chicken hut. ohoho

    ReplyDelete
  10. samalah cam kak zu bli kek sepotong jer kat situ..setahun 3 kali mkn kat sini mampulah..p

    ReplyDelete
  11. spaghetti mkn 2 pinggan pun boleh habis lg..sedapp :)

    ReplyDelete
  12. sedapnya kak . org belanja tu , makin bertambah la sedap dia . kehkeh . buat senaman cepat2 kak XD

    ReplyDelete
  13. Baik ati boss... sy suke Tom Yam kat SR.

    ReplyDelete
  14. org belanja mestilah bestkan hihii memang sedap makanan2 kat SR ni walaupun mahal tp puas. Aanak2 kalu lalu je sr comfirm nak kek kegemaran mereka

    ReplyDelete
  15. dpt makan free mmg best.nasik lemak sebungkus pun dh buat lompat bintang,apalagi dpt spageti SR kan?hikhik

    ReplyDelete
  16. mmm...nyum2...

    PC pun selalu mkn cake yg slice tu je klu pegi SR ni:)

    ReplyDelete
  17. salam atie ..
    rezeki jumaat tu ..

    ReplyDelete
  18. Salam Atie, bestnya spageti.. rasa lapar pulak bila tgk gambar spageti ni. Kat LD dah ada secret recipe ke skrg ni?

    ReplyDelete
  19. sumpah terliur pepagi! dah laa x bekpas lagi.. aaa kak atie kejam terhadap saya hahah :p

    ReplyDelete
  20. murah rezeki..
    aumm..sedapnyer tgk spagetthi...

    ReplyDelete
  21. Sedap tu...
    Dah lama tak pekena ni Atie... nak kena mintak upah dengan Arjuna ni

    ReplyDelete
  22. spagheti! my favourite dish

    :)

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..