14 Feb 2013

:: C Tumpis dan BadminTon ::

AssaLamualaikum
Dah lama tak main badminton. Selalu nya kami bersama office mate akan main badminton dua kali seminggu. Tapi itu dulu, sekarang dah kurang. Kekangan masa selalu sibuk dan tiada tempat untuk bermain. Dewan-dewan di Lahad Datu ni selalu saja penuh, susah nak dapat tempat untuk main badminton. Last week dapat lah mengeluarkan peluh main badminton bersama kawan-kawan office. Yang best nya aku bawa hero tu sekali ke dewan. Merengek nak ikut, konon dia pun nak main badminton..haha. Biasa lah nak melekat dengan Ibu, tak nak tinggal dengan Babah.
 Gaya pemain badminton professional..haha:p
Sibuk nak main juga. Siap ambil raket Ibu;)
Ini pun dah tiada pilihan, terpaksa sewa dewan yang mahal RM 30/1 jam. Mahal kan?? nasib baik BOS sponsor, kami hanya bawa badan.. haha. Dapat main 1 jam, cukup lah untuk keluarkan peluh. Pa'e suka lah ramai pakcik-pakcik sekerja melayan karenah dia. Siap ajak main sekali. Terkejar-kejar dia kat dewan tu. Sesekali bersukan ni memang best. Dapat juga dedahkan c kecil ni permainan yang boleh menarik minat dia. Nanti lah Ibu belikan raket lain ya untuk Pa'e :)
WasSaLam^_^

24 comments:

  1. da nmpk da calon pemain badminton negara, amin... ;)

    ReplyDelete
  2. Pa'e nie kecik2 pun dah ade bakat tuh..kena asah betul2 ni ibunya...hehehe..siap ngan muka serius lagi main badminton..hehheehe

    ReplyDelete
  3. comelnyer bila tgk budak kecik main badminton! :)

    ReplyDelete
  4. best jga men badminton..hehehe...comelnya bdk2 niiii..hehhh

    ReplyDelete
  5. ada gaya, boleh la jadi pelapis pemain negara.

    ReplyDelete
  6. pandainya pa'e main badminton. ;)

    ReplyDelete
  7. Pandai pa'e pegang reket tu.. ada gaya pemain professional tu ;-)

    ReplyDelete
  8. Bole jadi pengganti Dato' LCW ni..

    ReplyDelete
  9. Ada gaya dah tu....boleh di asah lagi..manatau blh ganti Dato'LCW...^^

    ReplyDelete
  10. wah.. ni boleh ganti anak2 sidek...

    ReplyDelete
  11. Huhuhu cikgu pun dah lama xmain badminton. Masa memula main, firas baru belajar mengensot. Mama ayah sibuk main badminton, dia bz tawaf court hoho

    ReplyDelete
  12. calon pemain badminton negara... bakat dah nampak cuma perlu digilap..

    ReplyDelete
  13. Bakal pemain badminton negara.. Insya- Allah.. Dulu saya selalu jugak main badminton kat dewan sekolah menengah sains lahad datu.. tapi lepas tu sy gantung raket dan lebih suka joging kat taman katak

    ReplyDelete
  14. Pernah jugak main walupun bukan selalu..hehe...Tapi memang best ...berpeluh-peluh.
    Kat sini RM20/jam Atie...murah sikitlah...

    ReplyDelete
  15. wah...ada stailll lah!..
    bakal mengharumkan nama negara nih!..

    ReplyDelete
  16. anak atie ada bakat laaa...buleh ganti dato'lee chong wei nanti..kekekee

    ReplyDelete
  17. hamboii.. dia pn sibuk gak nk main.. tp mane kasutnye dik... mentang2 xde cacing. heheheh.. bgs2.. ibu & anak2 same2 sihat.. pasni akak kne ajak babah pa'e skli.. bru skuage gumbira..:p

    ReplyDelete
  18. Pandai ke main badminton si kecik ni =)

    ReplyDelete
  19. mahal tue sewa tmpt kami freee jak..hehe...wah mau jadi LCW si tumpis

    ReplyDelete
  20. Ada gaya bakal pemain badminton negara... best kan sekali sekala keluarkan dapat keluarkan peluh

    ReplyDelete
  21. amboii..mmmg mahal..RM30/jam...mahal sangat tu....

    Pa'e semangat eh main badminton..nanti leh wakil lahad datu..hihihi

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..